Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, píšu o radu, protože si už nevím rady. Mám 4,5m starého syna. Už 14 dní na noc dávám Sunar, protože mu bohužel mé mléko nestačí. 14 dní byl klid, ale už druhý den kojím skoro každou hodinu, max. 2 hodiny i v noci. Mám mu dát druhou dávku sunaru ve dne a nebo zkusit příkrm? K Mudře jsem objednaná až mezi svátky.
Příspěvek upraven 19.12.10 v 16:53
Možností máš spoustu, já bych zkusila třeba ten sunar na noc trochu zahustit rýžovou nebo kukuřičnou kaší.
To co zazivas je rustovy spurt. Dite si samo zvysenou poptavkou navysuje tvorbu mleka. Prsa zareaguji vetsinou tak s 3-4dennim spozdenim. Davej jak chce, i kdyby to melo byt po pul hodine a vydrz. Hodne pij, kvalitne jez. Pokud to za tyden bude porad to same, prsa zrejme uz nezareaguji, tak bych dala Sunar, na prikrm ma cas do pul roku. Ale zkus alespon ten tyden vydrzi, mozna budes sama prekvapena, ze si telo takto poradi samo
Drzim palce, at se to upravi a kdyz ne, tak hura na sunar ![]()
Tak jsem teď uspala syna a musím říct, že toho mám dost…tak od čtyř hodin neustále pofňukával a pak začal řvát jako tur. Jen u koupání nepípnul a dokonce se smál. Možná to je spojeno i se zoubky, které se nám začínají klubat, ale po 110 ml sunaru mi usnul na rameni a vypadá to, že spánkem tvrdým. Vypadá to teda na pořádný hlad a to jsem mu zkoušela dávat co půl hodiny…
certice, ale ono toz kratka nefunguje na lusknuti prstu, telo reaguje jen na dlouhodobou zvysenou poptavku.Zazila jsem, nejak me ani nenapadlo necim dokrmovat, staci dite nechat, at si to reguluje samo. Nicmene pokud je pro tebe tech par dnu neprekonatelnych, tak holt jdete hned do sunaru, nutit te k vyhradnimu kojeni nikdo nemuze
Jen mi to zkratka prijde skoda, no.
Ahoj certice. Máme stejně starý mimča
Měli jsme podobný problém asi před 14 dny a opravdu jak to přišlo, tak to zase odešlo… My to teda zvládly, zatím bez příkrmu i bez Sunaru. Teď se mi ovšem zdá, že to začíná znovu, navíc teď ani moc nepřibírá, takže taky nevím jak to řešit. Možná kaší na noc??? ![]()
ahoj, uplne souhlasim s rustovym spurem. My meli to same. Kojila jsem co pul hodiny. Nejsem si jista, kdy presne to prestalo
, ale urcite se to zlepsilo. Je to trochu narocnejsi na cas a energii, byl prisaty prakticky furt, ale aspon nerval
. Takze ja to svadela na rust a na zuby..... tak zkus jeste chvili vydrzet
Se synem už takhle bojujeme druhý měsíc…ale nevzdávám to, říkám si každé kojení dobré Jenže já také potřebuji vyřizovat věci mimo domov a nemůžu si takhle nic naplánovat…musím říct, že je to nápor , i když se mi zdá, že dnes je to lepší a…mám tu sice nakoupené příkmy, ale na ty je ještě času habaděj ![]()
Holky je to tak,jen vydrzet mi nespali s manzou 2 dny(nechapu jak dokazal fungovat v praci) ale zvladli jsme to!!! je fakt treba vydrzet.zacalo nam to tak,ze deti jedli cely den,jen jsem si je prehazovala a v noci ,pospali as 2 hodky a paK ZNOVA,JEDNU JSEM ULOZILA DO POSTYLKY A DRUHOU BRALA A FURT TAK DOKOLA,pak vstal i manza a sedeli jsme v obyvaku ja kojila on naklepaval… Jsem moc rada,ze jsme to dali a to ty deti mame 2… drzim pesti,at to co nejdri prejde,nam to trvalo 3 dny a 2 noci ![]()