Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s kojením jen z jednoho prsu.
Ač jsem prvního kluka kojila 1,5 roku a bylo vše OK(sám se pomalu odstavoval), druhý chlapeček (7m) mi začal totálně bojkotovat už pár týdnů jedno prso.Snažím se ho přikládat k oběma, ale
.Daří se jenom v noci a to pije pouze 1×, takže nic moc.Mám pocit, že už v něm skoro nemám mléko, i když se snažím odstříkávat. Zato druhé prso se mi nalívá opravdu hodně. I přes to, že jí příkrmy, kojíme tak 7×/den. Chtěla bych kojit nejméně do roku prcka. Funguje to i z jednoho prsu? Děkuju za odpovědi. Katty
Ahoj,kamaradka kojila takhle skoro od pocatku myslim zhruba 8mesicu.Malo totiz malou k tomu druhemu prikladala az nechtela mala to prso vubec.A rikala ze kojila v pohode.Mala krasne pribirala.
ahoj,
já jsem kojila druhé dítko od počátku jen z jednoho prsu-z druhého jsem vždycky odstříkala a dala malému pak stříkačkou-krmení tak probíhalo vždycky celkem dlouho,protože z té stříkačky papkal tak 50-60ml…jakmile se pak jednou přisál po 3měsících i k druhému prsu a já jásala, najednou mu nechutnalo a kojo u nás skončilo…z jednoho jsme kojili,neb tam toho moc nebylo-dle dr.tam mám málo mléčných žláz,tak proto…určitě to jde,jen je to pracnější-hlavně v noci je to opruz,ale dá se to…
nepřihl.Laura
Ahoj,
určitě je to možný;) První dceru jsem kojila rok a půl v poho, mohla bych dělat kojnou. Druhá si kolem desátého měsíce oblíbila jedno prso, takže jsem z něj kojila častěji až jsem kojila pouze z něj. Jedno prso menší, druhý větší. Kojila jsem zase do osmnácti měsíců. A po několika měsících mám obě prsa stejně velká (nebo spíš malá;)). Takže nevzdávej to. Taky je možný, že si to prcek rozmyslí a budeš zase kojit z obou…
pa.J.
Obnovuji starsi diskuzi…
Kojim jen z jednohu prsu, nedobrovolne, druhe zatim ne a ne „rozjet“. Zatim to nevzdavam a kojit chci dal aspon z toho jednoho, ale ptam se ze zvedavosti, vasco jste to take zazily…
Jedno prso mam samozrejme o kus vetsi nez druhe… Zustane to tak?
Budu mit po skonceni kojeni kazde prso jine? ![]()
Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Dnes je to 8 týdnů od narození miminka. Ale cca před 2-3 týdny se mi v levém prsu přestalo dělat mléko, max. 10ml. Malá to prso odmítá, chce jen pravé, nalité, kde ji mlíčko teče skoro samo do pusinky, protože mám silný spouštěcí reflex ( když ho roztahá a třeba se prsa pustí, tak mléko stříká proudem jak ze stříkačky). K levému prsu jsem ji od začátku přikládala o něco méně, protože v pravém byl zánět a musela mi ho vždycky vypít, také jsem neměla odsávačku. No každopádně mým dotazem je, jak se dá to levé - nenalité roztahat? Odsávačkou to zkouším, ale po několika pokusech začala hrozně bolet bradavka, piju pořád kojící čaje, jím tvaroh, vývary..ale nenalévá se. A dítko u něj hrozně vyvádí, ani na 5 vteřin se nepřisaje. Pokud máte nějaké rady nebo postřehy, budu za ně moc vděčná!!
@Lanear Ano mam. Druhou dceru kojim jen z levého prsu od 3 mesicu ted do 12. Na to, ze by se chtela odstavit nevypada
Jde to utáhnout na 1 v pohode.
Doufám, že to s tím jedním v horším případě zvládneme, ale přesto si říkám, že v necelých dvou měsících bych to přeci jen ještě mohla roztahat, ale jak na to aby to mělo účinek…
?
Taky patřím mezi maminky, co kojí z jednoho prsu. Od 3 měsíce upřednostňoval levé prso. Vydržela jsem mu jej nabízet do 11 měsíce, pak jsem to vzdala. Od té doby kojím pouze z levého prsu již 9 měsíců. ![]()
Take kojim od 2. mesice jen z jednoho a da se to uplne v pohode. Dcerce je 15 mesicu a stale kojime! Jedine co me trapi je rozdilna velikost prsu ![]()
Ženy, díky za podporu
! No s těmi prsy co jsem tak zkoumala, tak z 90% se to holkám po pár měsících vrátilo zpátky..tak toho se moc nebojím, to se dá pak pravidelně nějakou dobu i zaposilovat na prsní svalstvo.. Hlavně aby bylo mlíčko, to je totiž jedna z těch věcí, co jsou k nezaplacení ![]()