Kojení - morální problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14679
28.9.12 21:02
@malaVetrackova píše:
@andelka83 tak já jsem z Hradce Králové, tak nevím jestli tady vůbec takový koutek v OC je, musím zjistit.. Ale taky se dá mléko odstříkat a vzít sebou do lahvičky a ohřát a dát mimču? Nebo to jde jen u sunaru? Budu ráda za radu..:)

odstříkávat si mléko do lahvičky jen pro to když někam jedu, je dle mého nepohodlné a zbytečné to je jen můj osobní názor. Pač klasicky kojit je nejpohodlnější, nejrychlejší a nejméně komplikované, než schánět kde mi mléko ohřejí…vždyť je to nejlepší cestovní :palec: hlavně je spousta dětí, která lahvičky nechtějí nebo pak naopak odmítají prs.

Neříkám, že je to něco jednoduchého, ze začátku mi to přišlo jako věda, ale teď po 4 měsících na to nedám dopustit. Každé má své pro i proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
28.9.12 21:33

@malaVetrackova mám stejný názor. To už si radši najdu tu lavičku než to dělat takhle složitě. Já jsem vždycky 7měsíců v podstatě nonstop s mimčem, protože ani jeden syn nevzal do pusy dudlík, nepil z flašky, a já, ač mléka mám asi dost a je kvalitní, tak prostě neodstříkám tolik, aby to stačilo. Mám toho tak, aby bylo pro mimčo, ale ne navíc. A taky jsem nechtěla mimčo blbnout flaškou a UM, když to není opravdu nutnost. On ten půlrok plného kojení tak rychle utekl..a teda chvála bohu za to, že jsem nikdy neměla žádný problém, žádný zánět, trhlinky, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.12 09:19

@andelka83 @Lussye Holky, moc díky za Váš názor :), jsem ráda za každou informaci, protože z toho začínám být vystresovaná. Doufám, že to taky znáte když jste čekali první 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
29.9.12 09:35

@malaVetrackova ani ne, lepší je se nestresovat, ono se to nějak vyvrbí. ;) ale je fakt, že jsem asi 2 týdny neuměla kojit v sedě, kojila jsem vleže, jako v porodnici. A teprve až jsem si nacvičila jiné polohy, tak jsem začala kojit i venku. Starší je narozený v květnu, takže od června jsme byli hodně venku, kojila jsem co hodinu, když bylo horko.On si pak člověk zvykne. A vystavovat se fakt nemusí, já to taky nemám ráda. Vždycky když jdu ven a hrozí že budu kojit, tak si beru tričko a něco na rozepínání, on je pak člověk víc krytý, i z boku. Plína u nás už moc neřeší, mimino ji stahuje, jak šermuje rukama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
29.9.12 09:40
@malaVetrackova píše:
@andelka83 @Lussye Holky, moc díky za Váš názor :), jsem ráda za každou informaci, protože z toho začínám být vystresovaná. Doufám, že to taky znáte když jste čekali první 8)

Vůbec se nestresuj, není důvod. Já měla jen takové ty klasické obavy, typu „zvládnu to“
ANo zvládneš to, z mý zkušenosti ti mohu říct, že pro mně osobně byl nejhorší pobyt v porodnici, doma to už bylo vše v pořádku. Mít miminko je krásná věc, a kojení k tomu patří a věřte, že až uvidíte jak je u prsa spokojené, a až po papkání kolikrát na prsu usne, tyto obavy zmizí. :hug: Já se hrozně těšila i na porod. :andel: Jak porod tak i kojení něco co je za začátku bolestivé, ale na konci krásné, co může zažít jen maminka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
29.9.12 09:45

Kojit prece vubec nemusis, je to volba kazde zeny :) Nemej z toho zadna trauma, ziju v zemi kde koji jen 20% zen, zadny tlaky tu nikdo nedela, ta dogma v cr ze pokud nekojis nedavas diteti to nejlepsi…no nevim…nad tim kroutim hlavou :lol: uvidis co budes citit po porodu a pokud miminko bude na umelym tak se alespon v noci vyspis protoze se muzete na krmeni stridat s partnerem. Drzim palce at to dopadne tak jak chces ty :) a priste nebud anonymni :D :roll:

@Anonymní píše:
Ahoj.
Musím bohužel psát jako anonym, protože mi je jasné, že mě polovina maminek odsoudí. :(
Za pár dní budu své miminko z bříška držet v rukou. Ale mám psychický odbor ke kojení. Nikdy mi to nějak nevadilo, ale v dospívání jsem měla sousedku, která kojila přímo z prsu své pětileté dítě a dokonce veřejně, mi se to tak zprotivilo to vidět každý den, až z toho mám morální problém. Vzhledem k tomu, že měla dvě děti dva roky od sebe, tak jsem toho byla svědkem i u druhého dítěte. Takže první nakojila tříletou dceru a potom pětiletého chlapce a šli si zase hrát na hřiště :think: :zed:
Samozřejmě, budu se snažit kojit svého drobka, ale už teď mi je to proti srsti. Chci mu dát mateřské mléko, nechci ho ošidit, ale přikládat miminko k mému prsu mi je nepříjemné a vím, že se přes to nepřenesu a budu se k tomu nutit na sílu.
Jsem ochotná později mléko odstříkávat, klidně i po dobu dvou let, myslíte, že se to dá?
Nejraději bych odstříkávala ihned a dávala mu to do flaštičky, jenže s tímto v porodnici neuspěji a je mi jasné, že přes to vlak tam nejede :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
29.9.12 09:51

@Lussye no, pro mě to taky bylo poprvé v porodce náročné. Celou dobu jsem měla jen mlezivo, mlíčko s eudělalo až večer po příchodu domů. Malej dost brečel, já nezkušená nevěděla proč a co mám dělat, sestry toho měly moc…doma to pak bylo lepší, kojila jsem furt, podle jeho potřeb, když brečel, bylo nás na něj víc…a po 4 týdnech jsme se nějak sladili a pak už to bylo príma.
No podruhé už bylo v porodnici jak na hotelu :mrgreen: to už jsem to měla zmáklé všechno a vše bylo v klídečku.
Ad jednoduchost kojení…já jsem vždycky říkala, že pokud mám sebe a ubrousky a plínky, tak můžem být pryč/venku klidně celej den. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
29.9.12 12:20

Já jsem poprvé měla mlíko až 4. den, podruhé už druhý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
29.9.12 13:35

@tessy já též tak. Poprvé až čtvrtý den večer, až doma. Ale mlezivo bylo, malej váhově moc nepadal, tak nás pustili domů. Ani jsem ho tam nevážila, kolik vypije, nebylo co. Podruhé bylo mlíčko už v porodnici od třetího dne ráno, takže jsem si užila celý den vážení. Malej teda z porodky odcházel s vyšší váhou než byla porodní. Asi podruhé to tělo reaguje rychleji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
29.9.12 13:46

Nechapu proc by te mel nekdo odsuzovat. ja jsem rada, ze kojim. Ale kdybych mela takovou zkusenost, jako ty, tak bych to citila mozna stejne. Tak velke deti kojit verejne mi prijde trosku divne. Ale si myslim, ze ti nebude divne kojit tvoje male nove miminko. To je preci uplne neco jineho. Drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.12 11:10

Krásnou neděli přeji..:) a právě, že já jsem hroznej stresor už od dětství..kolikrát nemůžu ani usnout, protože pořád musím nad novými věcmi přemýšlet jak to bude, jestli to zvládnu a co když tamto a co když ne a jestli.. a prostě milion otázek a odpovědí. Přitom vím, že to pokaždé dopadne úplně jinak než co si namlouvám..většinou teda dobře! :)..Stejně si myslím, že ty začátky kdy si na sebe s malou budem zvykat a budu chtít mít aspoň nějaký systém na to všechno nový tak na courání po obchodech pomyšlení mít nebudu.. :mrgreen: :mrgreen: takže to kojení zatím ani nemusím tak řešit.. Prostě tomu nechám volný průběh a buď to půjde nebo ne…že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
30.9.12 11:19

@malaVetrackova No to máš pravdu, na courání po obchodech nebudeš mít první týdny pomyšlení :lol: Já byla s malou poprvé, když jí bylo asi pět týdnů.
A přesně, buď to půjde, nebo ne, vůbec se s tím dopředu nestresuj, všechno bude v pohodě, pokud i Ty budeš v pohodě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.12 11:31

@kristy84 ..Děkuju :), ale už se vážně těším až to bude za mnou a všechny tyhle myšlenky budou pryč.. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
30.9.12 11:40

@malaVetrackova To je jasný, já taky v těhotenství pořád přemýšlela nad vším, všechno řešila a stejně jsem nic nevymyslela :D Ona pak praxe je úplně jiná :D Taky jsem si říkala, co když to bude takhle a takhle, budu mít depky po porodu, nevyspim se, jak to všechno zvládnu, co když se malé při porodu něco stane atd…Ale bylo to v pohodě, fakt, protože mě po porodu zaplavily endorfiny štěstí a už mě nepustily :D Prvních pár týdnů bylo docela náročných, ale nijak jsem se z toho nehroutila, fungovala a věděla, že bude líp. A bylo samozřejmě :D
Fakt se nestresuj, všechno dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna