Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, možná to tady někde je, ale nemohla jsem to najít. Mám problémek. Svoji skoro 8 měsíční dcerku kojím už jen ráno, před spaním a v noci, takže mléka už extra nemám. Ještě ke všemu vždy, když to mám dostat, tak se mi tvorba mléka opravdu dost oslabí. Tak nevím, jestli nemám přejít na Um a na jakou značku?Taky nevim, jak budu malé v noci dávat mléko přes flašku, když ona z ní pít neumí?Pro mě je prostě pohodlnější jí nakojit, než jít a připravovat UM. Můžu ještě teď nějak zvýšit laktaci?pít čaje na tvorbu mléka a odsávat?Děkuji všem za odpověď ![]()
Ahoj, já jsem pila kojo čaj po celou laktaci, takže bych to zkusila. Už bych asi neodstříkávala, kojila bych dál, a jestli ti příjde že mléka z kojní nemá dost , tak bych přidala večer nebo v průběhu dne bud UM nebo jiný mléčný pokrm (jogurt, kaši…), aby měla dostatečnou mléčnou porci za den ![]()
Ahoj,
no ja bych nejdriv zrusila nocni kojeni a pak bych resila, jestli odstavit uplne nebo ne. Mala by mela v pohode vydrzet celou noc bez jidla.
A co se tyce UM, asi to bude chtit vyzkouset. Ony kojene deti mnohokrat ani UM nechteji.
jana
Jogurt ona dostává dopoledne, sní ho asi okolo 100 - 120 g a večer dostává kaši 120 - 150 g, takže mléčné dávky má asi dost, ale ráno a večer ještě kojím, tak ten čaj učitě zkusím, dík
Ahojky
tak já taky kojila jen ráno a večer a to do 19 měsíců.UM mi nikdy nechtěla,je fakt že kojené děti většinou UM odmítají.začala ho pít až po skončení kojení. no určitě jsou čaje pro kojící maminky,doporučují pít meltu, hlavně hodně pít,ale myslím že ona si vypije kolik potřebuje a to mlíko se ti dle toho utvoří. dodávka je úměrná poptávce.
prostě bych kojila dál,dokud mlíčko chce.
Myslím, že když jí v noci kojím, tak se odvrací a cucá si paleček(to je bohužel náš zlozvyk), a když jsem včera zkusila něco odsát, tak jsem odsála za 10 minut z obou prsou asi 20 ml, tak si opravdu myslím, že mléka moc neni
Já neodsaju taky skoro nic, přesto kojím v pohodě doteď. Dívej se na počůrané plenky ne na odsáté mléko. A v noci to bude mož ná i tím, že nemá hlad, jen si chce pochutnat.
V osmi měsích můžeš přidat kaše s UM (ale my nikdy nekašovali), také můžeš začít s jogurty a pokud máte pročůráno, není třeba s kojením končit - pokud tedy nechceš.
L.
S kojením určitě přestat nechci, pleny počůrané máme taky, tak snad to bude v pohodě. Příští týden jdeme na 8 měsíční prohlídku, tak uvidim,díky za povzbuzení
Držím palce
A pokud začnete s jogurty, tak Eli miluje smetanonový bílý choceňák nebo smetanový Tesco (pro Tesco ho dělá Ehrmann) oba jsou husté, krémové a výborné ![]()
L.
Ahoj,
já jsem kojila do 16měs. a taky bych už v té době nic neodstříkala, ale malá pila vesele dál. Nikdy nepila UM, když jsem přestala kojit, přestal tím přísun mlíka úplně. Taky jsem si říkala, že už přece žádné mlíko snad ani nemám - kojila jsem jen večer, v noci a ráno. Pak jsme poprvé s manželem nechali dcerku na noc u babičky a jeli pryč. Když jsem se druhý den ráno probudila, měla jsem prsa tak o dvě čísla větší a tvrdé jak betony - teprve tenkrát jsem zjistila, že se mi mlíko opravdu dělá a že toho dcera ještě pořád vypije celkem dost ![]()
Marketa182 píše:
Ahoj,
Pak jsme poprvé s manželem nechali dcerku na noc u babičky a jeli pryč. Když jsem se druhý den ráno probudila, měla jsem prsa tak o dvě čísla větší a tvrdé jak betony - teprve tenkrát jsem zjistila, že se mi mlíko opravdu dělá a že toho dcera ještě pořád vypije celkem dost
Jsi mi připomněla, že jsem v době kojení Pepi mněli možnost jet s manželem do Prahy do divadla s přespáním v hotelu a druhý den jsme se trochu prošli po Praze… Na Karlově mostě se mi spustilo mléko, k autu jsme jeli fofrem tramvají (si představ, jak jsem vypadala…) a domůl jsem dojela durch… A to byla Pepi starší než je teď Elinka.
L.
Ahoj, miminko si dokáže vycucnout víc mlíčka než jsi schopná odstříkat rukou nebo odsát odsávačkou. Takže jestli se Ti povedlo odsát po kojení, mlíčka by mělo být dost. ![]()
První dítko jsem kojila přes dva roky a teď taky kojím. Odsávačkou něco vytáhnu, ale růčo -růčo jsem nikdy nevytáhla víc jak 10ml. A že jsem mlíkárna.
Malá si vyrobí tolik mlíka, kolik potřebuje a jestli se v noci odvrací, nemusí to být nedostatkem mlíka. To by spíš plakala, né? . Ale čaj začít pít můžeš nebo jsou nějaká homeopatika. Ale mlíko tam určitě má. Já bych teda radši kojila, pokud na to máš čas. Než se vyrábět s UM a trápit se s lahví.
No a třeba noční kojení je na tvorbu mlíka super, ne?
Ahoj holky, tak zatím stále kojím, začla jsem pít čaje pro tvorbu mléka a myslím, že je mléka pro malou dost, chci kojit co nejdéle, děkuji všem za podporu, pa ![]()