Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
malá mi jeden den nechtěla skoro vůbec pít, tak jsme jeli na pohotovost a nechali si nás tam na pozorování
malá má tři a půl měsíce, 66 cm a cca 5300 g, je dlouhá a hubená, porodní váha 3290 g, délka 51 cmk
Je dlouha a ta vaha neni nehorsi, muj malej ma taky 3,5 mesice a vazi cca 5600 gramu, tez miva obdobi, kdy nechce pit…u tech mimin je treba vyloucit nejakou vaznejsi akutni pricinu, mnoho akutnich memoci se projevuje u mimin nechutenstvim anebo tzv. linym sanim.
@k píše:
Je dlouha a ta vaha neni nehorsi, muj malej ma taky 3,5 mesice a vazi cca 5600 gramu, tez miva obdobi, kdy nechce pit…u tech mimin je treba vyloucit nejakou vaznejsi akutni pricinu, mnoho akutnich memoci se projevuje u mimin nechutenstvim anebo tzv. linym sanim.
neměla by mít větší váhu když je tak dlouhá? a co děláš když ti malý nechce pít? naše malá líně saje už od narození zdá se mi
@Anonymní píše:
Ano, šest počůraných plen má, ale někdy jen trošku (hlavně v noci),můžu to tedy počítat?
Ano.
@Anonymní píše:
je jí tři a půl měsíce, můžu se zeptat jakým problém jste měli vy?
Mala se spatne prisavala od narozeni. Ale pribirala do 2.5 mesice normalne. Jenze pak jaksi prestala se uplne hlasit o kojeni. Vazit kojeni je nepresne, mimco by muselo byt uplne v klidu a i tak mi snad nikdy vaha na tri po sobe jdouci vazeni neukazala stejnou hodnotu. Zacala jsem vazit pleny, byly jsme v nemocnici, mala polykala jen spustene mleko. Obehala jsem odborniky bez vysledku. Doted 11m divne saje, ale od 3m musim odsavat odsavackou co dve hodky abych udrzela laktaci. Vynervovana, ze mala pribira fakt na nejnizsi hranici zacala jsem s prikrmy. Ty nechtela, tak jsem ji je zacala nutit. Vysledek nenavist ke lzicce a odmitani kojeni. Teprve ted v 11m dobrovolne chce jist prikrm. Co bych udelala jinak. Pockala bych s prikrmy, zavedla blw metodu. Proste bych kojila a odsavala. Ale tezko rict… Rozhodovala bych se pribiranim na vaze. Moje je taky dlouha a za 11m pribrala 4 kg.To ta tvoje pribira slusne.
@Anonymní píše:
malá má tři a půl měsíce, 66 cm a cca 5300 g, je dlouhá a hubená, porodní váha 3290 g, délka 51 cmk
Ty koukam na rustove grafy a ta vaha je opravdu hodne nizka k te delce. Mela by na tuto vysku mit MINIMALNE 6 kg a i tak je to hranicni. A pediatr na tu vahu rika co?
@e008 já nevím, jestli zavedení příkrmu bylo až tak rychlý…prostě nám doktorka řekla, že to máme pomalu zkoušet, když nebude jevit zájem, tak to zkusit třeba za čtrnáct dní a netlačit na něj. A dokáží věřit i tomu, že na některé děti je v šesti měsících už pozdě. Našemu malému to chutná, tak dostává místo poledního kojení zeleninku (zatím).. ale nemyslím si, že to má na kojení vliv, nepije tak často, ale když má hlad, říct si o to umí..spíš mi přijde, že opravdu vypije víc.
@Limi123 Kazde mimco je jine a stresovat matku vahou neni rozumne. Dulezite je, jestli pribira. Hlavne nesmi hubnout. Do ditete to clovek stejne nenacpe. Moje neprijala lahev, zoufale jsem chtela, aby se naucila a nic. Pokud je dite spokojene a roste a vyvoj jde dopredu, vubec bych se nestresovala.
malá mi jeden den nechtěla skoro vůbec pít, tak jsme jeli na pohotovost a nechali si nás tam na pozorování