Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Můj Šimon trpěl na prdy děsně, nepomáhalo nic z výše uvedených, ale po třech měsících máme docela klid. Vydržte! ![]()
teď mám už skoro půl ročního kluka a má taky občas prdy. Ale už z porodnice jsme odcházeli s příkrmem, nějak jsem to kojení nezvládla. Můžu ti říct, že jsem vyzkoušela 5 druhů jídla a 4 flašky, než jsem našla kombinaci, která mu vyhovovala. Měl po každém jídle křeče jako blázen, nejhorší to bylo do jeho 2 měsíců. A taky bacha na ty příkrmy, protože já si s tím dokrmováním úplňě zastavila kojení. A to jsem i odsávala a mlíko se prostě ztrácelo až jsem to ve 2 měsících vzdala. Tu rourku jsme také měli, naučilo nás to trochu ty prdy vytlačovat, ale dnes mu při kolikách už nepomáhá. Samozřejmě, že nejlepší je ho masírovat, nahřívat bříško a nechat ho dobře po jídle odkrknout. Mě třeba mladej odkrkne až hodinu po krmení a to ho většinou musím dát na bříško. Na ruce si odkrkne málo. No a kamarádka dává malému do pití v podvečer a večer probio kapky protože Espumizan jí nezabírá. Nám třeba Espíik stačí… Musiš zkoušet a vydržet.
@Martiinka Já s malou taky odcházela z porodnice s dokrmem, neměla jsem mlíko, laktační i několik sester mi opakovaně potvrdily, že technika je dobrá. Bohužel nebyla, na což jsem přišla až po několika týdnech, protože mlíka nijak nepřibývalo. Malá strašně málo přibírala a taky byla hodně spavá, vydržela mi spát několik hodin v kuse, takže jsem ji budila. Pokud ti nepřibírá a je prcek hodně spavý, není to dobře… šetří enrgií, proto je tak spavý. Já si pak volala laktační, několikrát byla u mě doma, nechtěla jsem dokrmovat, abych se rozkojila, malá nepřibírala… Byla to hrozná doba, nerada na to vzpomínám. Nakonec jsem koupila flašku, malou jsem dokrmila, po kojení jsem odstříkávala a po dalším kojení dokrmila odstříkaným. Na zvýšení množství mléka mi pomáhala pískavice řecké seno a benedikt lékařský. S prdíkama neporadím, ale dle mě to UM nebude.
Laktační zastánci mě asi sežerou, ale moje zkušenost s kojením a dokrmováním je šílená. Prcek taky hrozně plakal, bolení bříška a tak. Doktorka, když to viděla, říkala, že by to neměla říka, ale doporučuje odstavit. Byla to nejlepší rada, jakou jsem mohla dostat… Prý se při dlouhém kojení (15 minut z každého prsa) a následném dokrmení (u nás to bylo půl na půl) smíchá natrávené a nenatrávené mlíčko, a navíc ještě umělé a mateřské, a drobečka pak bolí bříško. Od odstavení jsem měla nejspokojenější miminko - i maminka. Jo, a bojovali jsme o kojení 4týdny a stejně sse mléka více nevytvořilo.
@opicaci @Mandarinka01 @čarodějka1311
no mlika mam až i když dokrmuju tak jse mi mliko.dal tvoří
no řihani j v pohodě.
Tak uvidime ja sunar ubec nepouzivam po nem byl malej hrozně ucpanej a když kakal tak uplně histerycky kričel :/ tsk mu davam prikm od hami a to je v pohodě.. Až na ty prdiky :/
No já měla s Hami a Sunarem podobnou potíž. Ale celkem nám vyhovuje Beba 1 Pro - u nás to je v pohodě, ale některá mimi staví. No a co jsem si na prdíky chválila je Hipp Bio combiotic ( nebo nějak tak) - ten nestavěl a jěště bylo po prdíkách.
@opicaci a ten hipp bio je nejakej čajik nebo co to je? ![]()
stim hami to je dobry ale chci skusit tu beba kamaradka ho davá malímu a dost si jí chváli a hlavně je i cennove přijstelná ![]()
@Martiinka
Hipp je taky UM, ta krabice je sice dražší, ale zase tam je 800g. My teď máme tu Bebu a je to ok. Akorát má tužší kakání