Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojke tady nejaka mamina co kojila a ešte musela dokrmovat? Malimu.jsou 3 tejdny a 1 den nic nadymaveho nejim, a malej mi hrozně trpí na prdíky
dneska když na nej přišli prdíky uplně hystericky plakal :// nemate nejakou radu jak na to aby tolik netrpěl? ( jinak pouzi kapky espumisan na prdiky ).
Treba je spatna technika kojeni a maly se naloka i vzduchu…ja davala male tresnovy nahraty polstarek a masirovala a cvicila s nozickami…
Spurt? To co?
no kluci prej na prdiky trpjej o mnohem vic. než holky :/.. Prej se dava do zadečku nejaka hubenoučka trubička nebo hadička, a že pak ty prdiky rychlejc vylitnou..
@Martiinka no pochopila jsem z nadpisu, že si myslíš, že má málo mlíka, když přikrmuješ, proto jsem zmínila spurt
ano, rektální rourka, můžu doporučit
@1.zizi mela jsem kuli kojení doma laktační poradkyni a ppfle ni mam technyku kojení moc dobrou.
@dani24687 no ja musim dokrmovat pač po tom co nas pustili dmu z porodky a ja normal kojila po 3 hodinach tam ni malej sel s vahou o dost dolů :/
@Martiinka a kojis po 3 hodinach nejak jako planovane, nebo ma maly tak hlad? Jestli chces jen kojit, tak mi.to prijde malo casto, nedela mu spatne to um?
Na prdiky jsem expert, řekni doktorce až budeš na kontrole, teda popros ji jestli by se nemohla podívat zdali nemá miminko zuzený konečník- to je jeden z příčin bolení břicha, ma prostě problem tlačit a hromadí se mu to v bříšku. kup si probiotika- laktobacily za mě bud od Swissu nebo tušim Biopron. jsou už i pro takto male. Dávej je měsíc, dítě dávej pořádně odříhnout, před každym krmenim jsem použivala infacol na prdy- bylo to lepší, davej na bříško, nahřejvej bříško( pytlik s peckama maji v dm.) Večer těsně zavinout ručičky at se nebudi a zlepši se to. Ty prvni tři měsice musiš přežit pak se to zlepši.
@Niqitka nekecej, nám prdy více méně začaly skoro v roce s růstem trojek
![]()
A kde kecam
hele ja mam dvě uječeny se zuženym zadkem takže vim svý joooo
![]()
@pikola on se mi malej nebudi, budim ho sama po 3 hodinach nehdriv nakojim pak dam přikrm, spiš si mydkim jestli po um není ucpanej :/
@Niqitka oki dikes za radu, no ma kontrolu jdu 5. Února.
Tak to dr hned řeknu
ty pecky mam doma,