Kojení - prosím o radu a tipy

43
20.4.17 12:49

Kojení prosím o radu a tipy

Dobrý den, jsem měsíc po porodu, ze začátku jsme kojili a dokrmovali UM. Poté jsem si odstříkávala a dávala MM z lahve. Postupně ale mléka ubývalo a teď už nemám žádné. Je nějaká možnost, že se ještě znovu rozkojím? Popř. jak to udělat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.4.17 12:53

@Zzazu jestli už není mlíko vůbec žádné tak asi bohužel.
Proč si mléko odstrikavala a proč jsi dokrmovala? Když chceš kojit žádné um ani láhev musíš prostě přikládat přikládat a přikládat jinak prostě smůla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
20.4.17 13:03

Leda zkusit zkonzultovat s laktační poradkyní co nejdříve, možná by to ještě šlo rozkojit. Pro prsa je nejlepší stimulace dítětem, odsávání odsávačkou je spíš pro úlevu od nateklých bolestivých prsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
20.4.17 13:08

@Svistice @snažilka maminka Není tak úplně pravda, že když se dítě nepřikládá, tak to znamená, že bude po mlíku. Kojila jsem jen necelý první týden po porodu a to ani ne moc často a ještě přes klobouček, měla i dokrm, měli jsme to poporodní období komplikovanější. Po tom týdnu jsem začala jen odsávat a dávat z láhve, mlíka jsem měla na rozdávání a až po roce jsem skončila, malá už mlíko nechtěla, ale klidně jsem mohla pokračovat.

@Zzazu Zkus zavolat nějaké laktační poradkyni, jestli třeba něco neporadí, jestli se dá ještě mlíko rozjet. Jsem teď podruhé těhotná a už se po laktační poradkyni poohlížím, aby aspoň u druhého jsme to kojení podchytili hned ze startu a nemusela jsem znovu podstupovat to piplání s odsávačkou a neustálého vyvařování všeho možného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
20.4.17 13:13
@Zzazu píše:
Dobrý den, jsem měsíc po porodu, ze začátku jsme kojili a dokrmovali UM. Poté jsem si odstříkávala a dávala MM z lahve. Postupně ale mléka ubývalo a teď už nemám žádné. Je nějaká možnost, že se ještě znovu rozkojím? Popř. jak to udělat. Děkuji

Ja myslim, ze neni nic ztraceno. Funguje princip poptavka - nabidka. Casto prcka prikladej k prsu, dostatecne pij a jez a snaz se byt v psychicke pohode. Neni to tak, ze kdyz mliko momentalne nemas, je to konecna. Ono se klidne zas muze vytvorit na zaklade caste stimulace prsu. A nejlepsi na rozkojeni je nocni kojeni. Pokud o kojeni stojis, zkus to. Kojit je fajn, zas na druhou stranu je zbytecne trapit se, pokud uz to nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.17 13:13

@Danďuška samozřejmě někdo má mlika na rozdávání to závidím :oops: ale když má mléka málo musí přikládat aby se laktace rozjela a udržovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.4.17 14:10
@snažilka maminka píše:
Proč si mléko odstrikavala a proč jsi dokrmovala? Když chceš kojit žádné um ani láhev musíš prostě přikládat přikládat a přikládat jinak prostě smůla :nevim:

měla jsem málo mlíka a pak jsem odsávala abych vidělakolik toho mimčo vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.4.17 14:11
@snažilka maminka píše:
Proč si mléko odstrikavala a proč jsi dokrmovala? Když chceš kojit žádné um ani láhev musíš prostě přikládat přikládat a přikládat jinak prostě smůla :nevim:

měla jsem málo mlíka a pak jsem odsávala abych vidělakolik toho mimčo vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
20.4.17 14:16

Taky věřím tomu, že se dá znovu rozkojit. Určitě to nevzdávej!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
20.4.17 14:18

Taky věřím tomu, že se dá znovu rozkojit. Určitě to nevzdávej!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.4.17 14:50
@Svistice píše:
Ono Ti nepřibíralo? Nebo jak jsi přišla na málo mléka?
Kdybych to dělala jak to, tak jsem skončila s kojením po 3 týdnech. Takhle jsem prostě kojila kdykoliv dítě potřebovalo (třeba po 45 minutách) a kojila jsem měsíce.

Naopak mimco ztracelo na vaze. Od me vytahlo max. 5 ml na zacatku, pozdeji to bylo tak 20 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
20.4.17 15:09

@Svistice je to hodně individuální, to je pravda. Někomu se třeba u odsávačky nechce spustit vůbec mléko a v podstatě se odsaje jen to přední mléko, které teče i bez spustění, pak je ho ve výsledku pravděpodobně jen takto málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.4.17 15:12
@Zzazu píše:
Naopak mimco ztracelo na vaze. Od me vytahlo max. 5 ml na zacatku, pozdeji to bylo tak 20 ml.

Ahoj, tak ono mimčo ze začátku moc nevypije, má pidi žaludek, tuším 5ml a každým dnem to roste :-) Já myslím, že se úplně klidně znovu rozkojit můžeš, tuplem v šestinedělí, jen je to trochu náročnější…tzn. přikládat, přikládat, přikládat, aby si prtě znovu zvyklo na prso, pokud ti ho odmítá, je to boj to vydržet, spát spolu v posteli, kontakt kůži na kůži, být s ním co nejvíc ve fyzickém kontaktu, mimo přikládání (třeba i po půlhodinách) stimulovat prsa odsávačkou, přikládat si na ně teplé obklady, ve sprše masírovat teplou vodou, hodně pít…nejvíc to „visí“ na tom přikládání, když se ti podaří „přemluvit“ mimčo, aby sálo, tak máš napůl vyhráno, TO je pro tvorbu mléka nejdůležitější, ta jeho stimulace, která spouští lavinu hormonů potřebných ke tvorbě mléka. Pokud to nevyjde, svět se ale nezboří :-) Budu ti moc držet palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.4.17 15:14
@Svistice píše:
Pokud nemělo dost, ta dokrm je na místě. Ale až po nabídnutí prsou a co nejčastější nabídce kojení a dokrm dávat přes stříkačku.
A pokud si dítě neumí vytáhnout samo, tak je dobré nechat se zkontrolovat laktační poradkyní, protože často je příčinou špatná technika, nenedostatek mléka jako takový (ten vzniká až v důsledku té špatné techniky sání, kdy jsou prsa špatně stimulována).

Ano ano, výborně popsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna