Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
covece ani nevim…proste to slo…kojila sem pul roku ..pak prestala…ale teda spavala se mnou v posteli (pritulila se a usnula)…to az jak zacala byt pohybliva tak sem mela strach a spi ve svoji…ja mam k ni prostrcenou ruku a jsme obe spokojeny ![]()
mikitaa píše:
covece ani nevim…proste to slo…kojila sem pul roku ..pak prestala…ale teda spavala se mnou v posteli (pritulila se a usnula)…to az jak zacala byt pohybliva tak sem mela strach a spi ve svoji…ja mam k ni prostrcenou ruku a jsme obe spokojeny
Me mala nechce ani UM a usina pri kojeni taky,proste place,kdyz ji nedam prso,takze by me to zajimalo taky.
tak u nas to asi probehlo naprosto bez problemu pac si nevzpominam ze by to provazel nejakej problem ten prechod z MM na UM
a to usinala jedine u prsa…i v noci i pres den…po 14 dnech ani nevedela k cemu bradavka je kdyz sem to ze zvedavosti zkousela
![]()
Nejdriv jsem ucila dite, ze jidlo v noci uz neni, to u bylo 9m. Kdyz se naucil nejdriv usnout hned potom, co se v noci vzbudil a posleze se prestal budit, tak jsem zacala s vecernim usinanim, to uz mliko ani moc nechtel, dost se odvracel i pri vecernim kojeni. Dostal kasi, pak koupel, pak UM z flasky, tu dostal do postylky, odesla jsem z pokojiku a on vytuhnul u piti. Posleze jsem odbourala piti z flasky v postylce, nebo spis odboural on, ze vetsinu mlika nechal. Pak jsem mela limit 10min, polozit do postylky, pohladit, odejit. Pokud brecel jeste za 10min, tak bylo jasne, ze se mu nechce, tak jsem ho vzala k nam, nechala treba chvilku pohrat, v klidu dala napit, po treba 20min sel znovu do postylky a zase limit 10min. Vetsinou prestal jeste pred koncem te prvni desetiminutovky a usnul, unaveny, najedeny, v suche pline, nic mu nechybelo. Nejsem zastance davani spat kazdy den v presne tu samou dobu, e se taky nekdy nechce spat a taky me nikdo nenuti cucet do stropu, prevalovat se a doufat, ze usnu.
Jo a do tech 9m jsme uspavali prakticky vyhradne u prsa. Nijak etra mu nechybelo.
Nevím to úplně jistě, ale zkusit ji dávat spat po kojení v sedě. Normálně jsem ji v obýváku nakrmila a přenesla do postýlky, pohladila ona dala hlavu na stranu a já šla pryč. Nebo nakrmit dřív než je K.O. Povídat si s ní…
zavjej píše:
Nevím to úplně jistě, ale zkusit ji dávat spat po kojení v sedě. Normálně jsem ji v obýváku nakrmila a přenesla do postýlky, pohladila ona dala hlavu na stranu a já šla pryč. Nebo nakrmit dřív než je K.O. Povídat si s ní…
Me mala proste place a place,nemam silu ji nechat plakat.
janibubi píše:zavjej píše:
Nevím to úplně jistě, ale zkusit ji dávat spat po kojení v sedě. Normálně jsem ji v obýváku nakrmila a přenesla do postýlky, pohladila ona dala hlavu na stranu a já šla pryč. Nebo nakrmit dřív než je K.O. Povídat si s ní…To mi taky občas dělá, nevím důvod, tak si s ní sednu na postel, dám nohy trochu křížem, broukám ji, pohupuju, hladím nad nosíkem mezi očičkama, to děti uklidňuje.
Me mala proste place a place,nemam silu ji nechat plakat.
janibubi píše:zavjej píše:Me mala proste place a place,nemam silu ji nechat plakat.
Tak ji plakat nenechavej. Chce to nakrmit, napojit a dat do postylky, az kdyz je opravdu unavena. Chvilku plakat treba bude, ale ne aby hodinu rvala a pak jsi ji stejne prso dala, to je trapeni vas obou. Jen si myslim, ze je potreba to natrenovat do roka, pak uz to detem v te makovicce vic srotuje.
Malý má 16 měsíců a taky jinak skoro neusne, nebo s ním musím houpat v kočáře a to byl naučený, nakojit, položit do postýlky a spát, ale jak se naučil sedět a vstávat tak konec. Řvát jej nenechám a myslím si, že usínání u prsu je to nejmenší zlo, vždy když si tady čtu deníčky jsem šťastná, že je moje dítě zdravé a ať si je u prsu klidně do dvou let. Navíc tuším, že je moje poslední, tak se o ty krásné chvilky kdy ho vidím jak je spokojený u mě nechci připravit.
k.a.c.k.a.1 píše:
Malý má 16 měsíců a taky jinak skoro neusne, nebo s ním musím houpat v kočáře a to byl naučený, nakojit, položit do postýlky a spát, ale jak se naučil sedět a vstávat tak konec. Řvát jej nenechám a myslím si, že usínání u prsu je to nejmenší zlo, vždy když si tady čtu deníčky jsem šťastná, že je moje dítě zdravé a ať si je u prsu klidně do dvou let. Navíc tuším, že je moje poslední, tak se o ty krásné chvilky kdy ho vidím jak je spokojený u mě nechci připravit.
To je taky fajn názor, jen bych viděla problém v tom, že to miminko může uspávat jen maminka. Přítel má problém s tím, že malou uspávám jen já, už teď.
k.a.c.k.a.1 píše:
To je taky fajn názor, jen bych viděla problém v tom, že to miminko může uspávat jen maminka. Přítel má problém s tím, že malou uspávám jen já, už teď.
Jé to máš fajn, že chce uspávat i přítel, tak to u nás nehrozí ttínek si pohraje, pohlídá,vykoupe, ale uspávat to ne. Je to pravda, že na druhou stranu to omezuje, prostě záleží asi na situaci, ale je fakt, že jsem neslyšela třeba u dvouletého dítěte aby usínalo u prsa, podle mě jim to samo docvakne a přestanou to chtít. Tedy doufám. ![]()
TeĎ nedávno mi říkala jedna kamarádka, že má známou, které 4 letá holčička neusne jinak jak u prsa. To už je ale myslím extrém. No moje mimi mi u prsa neusíná, jen v noci, ale tatínek když ji třeba jen jde dát dudlík, tak spustí takový křik, že ji musím pak půl hodiny uklidňovat, ten z toho má trauma, že ho nemá ráda a tak. Jinak moje rada pro zakladatelku, dát spát dřív a kolíbat v náručí.
k.a.c.k.a.1 píše:
Me to samozdrejme tesi,ale bohuzel moznost,aby mi dite usinalo do 2.let u prsa bohuzel nemam ,mam nemocne rodice,tak potrebuji brzo bohuzel do prace a nevim jestli mi tak zustane mliko vis.Proto me to trapi.
Holky,ktere vase miminko bylo zvykle usinat pri kojeni…jak ste je naucily pozdeji,kdyz ste prestaly kojit usnout normalne?
Ja zatim dokrmuji,ale mala mi jinak neusne.