Kojení versus spánek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kojení versus spánek
Ahoj,
mám takový menší problém a nevím, jak ho řešit. ám dceru, necelé 2 měsíce, snažím se kojit +- po 3 hodinách, v noci rozhodně nebudím, ani přes den ne. V noci se budí sama po 4 hodinách, někdy vydrží i 6. Nicméně mi když malou nakojím přes den, tak pak většinou hodinu, hodinu a půl kouká, odpoledne jdeme do kočárku, kde vydrží třeba 2, 2 a půl hodiny, a to jí ještě musím z kočárku vyndat a přenést domů. Jinak mám pocit, že by spala klidně ještě další hodinu nebo 2. A už nám nevychází kojení po +- 3 hodinách. V kočárku většinou spí jak dudek, stejně tak v šátku (tam i přes 3 hodiny), takže by kojení vycházelo po 5 hodinách, to se mi zdá už hodně dlouho. Co s tím? Navíc ještě dodám, že bojujeme se zelenou stolicí
. Přestala jsem při kojení střídat prsa, dr mi řekla, že je to možná z velkého množství předního mléka. Někde zase píšou, že to může být hladová stolice. Ale hlady mi nekřičí.. Výsledky výtěrů budou až v pátek. Poradíte?
Příspěvek upraven 02.11.16 v 12:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Za prvé se vy… na nějakou pověru po třech hodinách, když dítě prospívá. Bože kdo tyhle blbosti ještě tak doslova poslouchá.
S tím zbytkem neporadím, pokud ti nepomůže přestat střídat, tak to může znamenat i nějaký zdravotní problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přibírá? Je donošená? Pokud ano, tak bych ji nebudila. Zelena stoluce může znamenat hodně mléčnejch výrobků ve tvé stravě, ale mně ani vysazení nepomohlo a zelená přešla sama po 2 týdenech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona mi právě s tou zelenou stolicí za týden nepřibrala skoro nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lady.sarka nám v porodnici právě doporučili přes den po těch 3 hodinách budit, jinak dávat dle chuti, pokud nespí a v noci kojit až se dítě vzbudí samo. Že se tím nenásilně učí na denní a noční režim.
Se stolicí neporadím, moje to měla jednou, když jsem vypila naráz litr mléka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak je donošená, přibírala hezky, s tou zelenou stolicí právě skoro týden nepřibrala nic. Mléčné výrobky jsem vyřadila, zatím bez efektu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud prospiva a ma dost pocuranych plen, tak ji to zrejme staci-proc se trapis s nejakymi intervaly? Muzes ji treba nabidnout prso jeste pred tim spankem, abys mela lepsi pocit, ze „nezaspi hlad“ ![]()
Ano, zelena stolicka muze byt z mnozstvi predniho mleka. Pokud v ni neni hlen nebo krev a neni napenena, nedelala bych si z toho hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vykašli se na 3 hodinový rozestup, koj jak si dítě řekne. Jinak mě v porodnici i upozorňovali na zelenou stolici že u kojeného dítěte může být. Jinak z obou prsou jsem kojila asi pouze měsíc, pak to malý stačilo jen z jednoho. Nepíšeš ani jak staré mimčo máš, takže těžko radit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mimino melo zelenou skoro cele prvni dva mesice. Neprisly jsme s dr na to, cim to je. Rikala, ze pokud neni nikde nijak osypana, nebreci hlasy, pribira a obecne prospiva a pusobi spokojene, nemam resit, co ma v plene.
A bud rada, ze ti v noci spi a klidne ji nech i rpes den, dvoumesicni miminko uz se nenecha sejmout hlady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lady.sarka píše:
Jinak je donošená, přibírala hezky, s tou zelenou stolicí právě skoro týden nepřibrala nic. Mléčné výrobky jsem vyřadila, zatím bez efektu
ono to chvilku potrvá, než se vyčistí tvoje tělo od těch mléčných výrobků, ještě vydrž
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lady.sarka píše:
Stolicí má někdy napěněnou a s hlenem…
A to jsi doktorce rekla? Muze to ukazovat na alergii na bkm nebo laktozu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lady.sarka probiotika dávš?? Určitě to nebude hned, ale mohlo by to pomoct, případně potom domluvit se s dr na rozboru stolice. Moje má lehce občas se objevující hlen, ale dávám probiotika a malá přibývá a je veselá, takže prozatím to neřešíme, nicméně pokud se cokoli změní, hned to řešíme, právě tím rozborem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná dr vse vi, plinu jsem ji se stolici ukazovala… Pockam na patek na vysledky, uvidim v nedeli, az ji budu vazit, kolik nabrala. Kdyz ve vyterech nic nebude, tak moc nevim, jak pokracovat, pediatricka uz asi nic dal delat nebude, pokud pribere
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dám ti velmi poučnou radu - NESLEDUJ HODINY. Já jsem si musela psát pro první pediatru i rozpis, kdy kojím /hodiny, jak dlouho, z jakého prsu. Blbárna!!! Tím jsem jen pomohla k tomu, že jsem o mléko přišla.
Mě zase v porodnici říkali, že zelená je klasická barva kojených dětí ![]()
Spíš si sleduj, zda má dost počůraných plen a celkové prospívání ![]()
Příspěvek upraven 02.11.16 v 12:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit