Kojení versus spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
2.11.16 12:46

@medunka23 nedavam, zkusim se na to zeptat v patek, az budu volat na vysledky. No delali nam vytery, tak to je rozbor ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.11.16 12:49

@ASAndrea ja taky predkladala rozpis, kdy kojim, jak dlouho, kdy kadi, jak blbec… No denne nevazim, to neni smerodatny, vazit budu v nedeli zase. Cura hodne, na muj vkus az moc :) a to prospivani sleduju prubezne no, denni vazeni pro me byl stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
2.11.16 13:00

@lady.sarka nam pomohlo az vysazeni i vajecneho bilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
2.11.16 13:01

Přední mléko je prý spíš na žízeň a je v něm obsaženo hodně cukru, který pak způsobuje po vyloučení to zelené zbarvení, takže to je v podstatě ta hladová stolice, prostě stolice z předního mléka. Řešila jsem před časem to samé a nakonec mi pomohlo kojit tělo na tělo a mít malou v noci u sebe. Nechávala jsem ji přisátou dlooooouho a jí se to moc líbilo. Naučila jsem si ji vysát celé prso, aby se dostala až k zadnímu, výživnějšímu mléku. Pak jsme měly vyhráno. Tak si najdi svůj způsob, jak ji pořádně nakrmit. Obrn se trpělivostí. Dej jí víc času. Taky je ještě maličká, potřebuje spánek, nebudila bych. Pokud se chceš držet nějaké normy, dodržuj alespoň 8 kojení/24 hod. A alespoň 8 počůraných plen. To uznávají i doktoři.

neboj, to se poddá, já jsem získala jistotu v kojení až po čtvrt roce. Pokud vytrváš, určitě ji hezky vykojíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.11.16 13:15
@lady.sarka píše:
@ASAndrea ja taky predkladala rozpis, kdy kojim, jak dlouho, kdy kadi, jak blbec… No denne nevazim, to neni smerodatny, vazit budu v nedeli zase. Cura hodne, na muj vkus az moc :) a to prospivani sleduju prubezne no, denni vazeni pro me byl stres

Panenko skákavá, zaplať pánbůh za naši celkem normální doktorku :roll:. Doufám, že až půjde do důchodu, nezaujme její místo nějaká takováto „akční“. Mě někdy docela stresuje byť i jen pouhé vážení a z tohohle by mě asi šlehlo.
My teď máme zas jiný problém - malé rostou horní řezáky a odmítá kvůli nateklým bolavým dásním prso, cucne vždy jen nejnutněji na žízeň a pak už nechce, zůstává přísátá, ale nepije anebo se odvrací, vzpíná, vzteká..takže se snažím přikládat častěji a pak ještě odstříkávat, abych nepřišla o mléko, je to náročné, ale já se kojení jen tak nevzdám. Malé je 7 měsíců..
Jinak pro zakladatelku - zelená stolice neznamená hladová stolice, ta by byla nahnědlá..uvidíš, jestli to přejde, může to být nějakou tvojí dietní chybou..první dcerka ji občas mívala taky, já plašila, letěla na rozbor, který vždy vyšel negativně. Zjistila jsem, že to bylo buď když jsem snědla víc mléč. výrobků anebo když na malou něco lezlo..uvidíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
2.11.16 13:18

@lady.sarka Tak malou nakoj, ještě před spaním, nebo před tím než jdete ven, to jedno, že to bude hodinu po předchozím kojení. Vůbec bych se nesnažila dodržovat odstup 3hodiny. Kojila jsem vždycky podle potřeby, intervaly mezi kojením byly většinou 1-3 hod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.11.16 14:00

@Misheli ja vzdycky nechavala, dokud se sama neodpojila nebo neusnula. Mozna bude souvislost v tom, ze saje kratsi dobu (ale asi uz vi, jak na to). Pak jsem si precetla chytry clanek, zacla u kojeni stridat prsa. To samy mi rekla i dr a navic jsem mrla po 5-10min odpojit. Tak jsem najela zase pekne zpatky na rezim jedno kojeni = jedno prso a dokud chces, sosej. No efekt zatim ale zadny. Jak ji mam naucit vypit cely prso…? Jinak ma taky vyrazku na obliceji, kvuli tomu jsem vysadila ty mlecne vyrobky, zhruba tehdy zo zacalo. Nemuze to bejt naopak timhlr? Na dva dny jsem zade zaradila jogurty, ale ta vyrazka se zas trosku zhorsila. Tak ted jedu rezim jedno prso, jedno kojeni a bez mlecnych vyrobku. Uz vic nevim, co udelat. Avam si pozor na to, co jim, aby ji nebolelo bridko. To finguje, ale nemuze to taky byt duvod? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.11.16 14:05

@Alušáček ja nekdy kojim i po hodine. Spis jsem se bala o ty pozdejsi hodiny no. No kdyz jdem ven, to je nejdriv rev kvuli cepicce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
2.11.16 14:12

@Misheli jinak cura hodne, 8 plen za den da urcite. A kojime cca 7-8× za 24 h. No tak ja jinzkusim kojit casteji, todelam teda i ted, kdyz chce, ale casto se mi pozvraci, tak si prave rikam, ze ma asi plne brisko a proc ji nutit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
3.11.16 14:44
@lady.sarka píše:
@Misheli jinak cura hodne, 8 plen za den da urcite. A kojime cca 7-8× za 24 h. No tak ja jinzkusim kojit casteji, todelam teda i ted, kdyz chce, ale casto se mi pozvraci, tak si prave rikam, ze ma asi plne brisko a proc ji nutit… :nevim:

taky se dá odstříkat před kojením pár ml, malá se tak nezahltí proudem předního mléka (třeba po té dlouhé noční pauze, kdy malá spinká třeba 5 hodin, je mléka nadbytek- vlastní zkušenost)
Kojení je hotová věda :D držím palce, ať se daří

S vyrážkou žádné zkušenosti nemám, ale ABKM máme shodou okolností taky a neprojevila se vyrážkou, ale hlenem ve stolici a zácpami doprovázenými křečemi v bříšku.

jinak jistě znáš, ale pokud náhodou ne, tak mrkni sem: http://www.kojeni.net/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
5.11.16 10:17

U nás byla taky docela dlouho zelená stolice, ať už jsem kojila častěji či méně často, stravu jsem si nijak kvůli tomu neupravovala, malý měl dost počuraných plen a pokakaných taky - tehdy mi kakal stejně často jako se kojil :lol: Ale přibíral normálně, vážený byl jen na kontrolách, takže nevím, jestli měl třeba nějaký týden, kdy nepřibral :nevim:
Jinak tu zelenou stolici měl možná i dva měsíce skoro v kuse, jen třeba jednou za den, dva měl jednu, dvě stolice jiné barvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.11.16 12:07

@lady.sarka
Co se tyce ty vyrazky, meli jsme dtejny problem. Byla ale osypana uplne cela i ve vlasech. Tak jsme vyrazili na kozni. Ta mi nasadila tvrdou dietu. Min na 10 dni jsem musela jist jen testoviny, ryzi, nebo brambory s maslem. Ja si teda davala jeste prirodne rybu. Dostali jsme mast dexametazon 0.005% kortikoid. Cehoz jsem se desila, ale kvuli podrazdenosto jsem musela. Na noc jsem ji mazala. Po tydnu jsme meli vyrano. Trd jim skoro vse. Jenom ne mlecny vyrobky a taky mi doktorka rikala, ze to muze zpusobovat i bylinkovej caj. Tak si davam jen slabej cernej jednou denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.11.16 12:15

cetnost kojeni

Maminky, kdyz uz zady resime cetnost kojeni, chtela bych se zeptat. Taky me s porodnici ucili hlidat si cas. Ja se to blbec naucila. Naucila jsem zo i malou, ze hlidam cas. A ted se zacne vztekat jen kdyz ji chci nakrmit a ona nechce. Jinak tak nejak se neozve, ze ma hlad. A problem je v tom, ze ja to asi ani nepoznam. Za tyden ji budou 3m a ted ji po 3-4 hodinach pres den a v noci po 4-5h. Bojim se, ze kdyz ji necham se ozvat, tak bude jist at moc pozde. Ze bude dlouho predrzovat hlad. Poradte prosim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.11.16 12:33

@Nicol16 3m mimco ti hlady rozhodne neumre. Parkrat ji nehlidej a dej az se ozve a uvidis, ze se to brzy nauci-pokud tedy chces.Zase je mozne, ze pak bude vyzadovat o dost casteji.Ja jsem u obou deti v podstate od porodnice najela na 3h rezim-vecer jsem ale dala klidne casteji a v noci nebudila vubec. Spaly mi i 8hodin v kuse a obe deti byly jako kojenci pekny cvaldove ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.11.16 12:59

@unuděná
V noci taky nrbudim, ale ona cca po 4-5h tlaci. Kdyz ji zkusim dat prst do pusy, tak saje, tak ji nakrmim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí