Kojení z jednoho prsu

128
4.2.12 00:14

kojení z jednoho prsu

Mám problém. Před nějakou dobou jsem na pár dní musela svého syna (3 měs.) odstavit z jednoho prsu z důvodu bolavé bradavky. Od té doby se k němu už zpět přisát nechce. Odmítá ho. Nevím co mám dělat. Pořád pije z jednoho, nechci začít s příkrmem, ale bojím se, že to jedno mu už brzy stačit nebude. To druhé je i výrazně menší. Nemáte nějakou radu? Děkuji ! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1405
4.2.12 00:24

Ahoj, co zkusit jinou polohu? Myslím, že se to jmenuje fotbalová - dítě leží jakoby pilo z toho prsu, ze kterého chce pít, jen ho nenápadně přesuneš k tomu druhému (bez změny polohy dítěte). A nebo rozkojit „to menší“ pomocí odsávačky, aby se tak utvořilo více mlíčka?
Jinak já jsem od 4 týdnů malého kojila z jednoho prsu do jeho devíti měsíců a asi mu to stačilo… Takže neboj, i kdyby se to hned nepodařilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1405
4.2.12 00:32

Ale být Tebou tak kontaktuju laktační poradkyni, abys nic nezanedbala… mrkni i na kojeni.net … poradí i po mailu… držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.2.12 00:32

Ano, přesně tuhle polohu jsem zkoušela a bez úspěchu :( Odsávačkou jsem zkoušela, ale ne tak často. Tak se na to vrhnu a uvidíme. Tak snad to klapne i nám. Děkuju za radu! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
4.2.12 03:35
EllMattress píše:
Ano, přesně tuhle polohu jsem zkoušela a bez úspěchu :( Odsávačkou jsem zkoušela, ale ne tak často. Tak se na to vrhnu a uvidíme. Tak snad to klapne i nám. Děkuju za radu! :)

možná taky zkus klobouček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.12 06:41

.

Příspěvek upraven 12.12.13 v 09:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
4.2.12 09:08

Ahoj, malá už od narození moc nechce pít z jednoho prsa (z levého), napije se z něj jenom, když je rozespalá, takže jí ho většinou dávám v noci a pak těsně po probuzení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
4.2.12 09:09

No, ani já nekojím z obou prsou. Mně chybí v jednom prsu mléčná žláza. Takže neteče. Obě děti byly krmeny jedním prsem. Rozdílné velikosti neřeším. Mlíka bylo vždy dost a je a děti prospívají jedna báseň.
Dvojčata se taky krmí každé z jednoho prsu a mají mléka dost. Nedostatku mléka bych se nebála.
A jednu výhodu to má. Jedno prso je malého a druhé manžela. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
4.2.12 09:13
Cassi píše:A jednu výhodu to má. Jedno prso je malého a druhé manžela. ;)
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
4.2.12 10:55

Tak super, díky moc! :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.1.13 21:31

Dobrý den :-) mohla bych se zeptat, když budu kojit jen z jednoho prsu, nemůže se stát, že to jedno prso zatvrdne?
Nebudu mít to prso, ze kterého budu kojit velikostně jiné než to druhé, ze kterého kojit nebudu?

Děkuju za radu :-) Anet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
13.2.20 09:34

Bolest prsu - kojení jen z jednoho

Ahoj holky, mám 10m mimčo a doteď bylo kojení bez problémů (předtím jsem kojila dvě děti rok a půl). Teď už to bude asi 14 dní, kdy se mi neustále ucpává jeden mléčný kanálek. Vždy ho propíchnu a masíruju ve sprše. Před týdnem se mi díky tomu dloubání do bradavky udělaly bolestivé puchýře, které mi po pár dnech praskly a nyní mám na bradavce ragády. Při i po kojení mám pocit, že umřu a vadí mi na prsu jakýkoliv oděv. Mažu Purelanem a je to o dost lepší (udělá se mi stroupek a už to tolik nebolí). Jenže po kojení jsem zase tam, kde jsem byla.. :( Malý se vždycky strašně bolestivě „odcucne“ jako kdyby trhne hlavou. Už toho mám dost a proto se chci zeptat, zda můžu kojit jen ze zdravého prsu, aby se ten druhý mohl pořádně zahojit? Co ale s plnícím se bolavým prsem? Odstříkávat jen do úlevy nebo úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
13.2.20 10:21

Odstříkat jen do úlevy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie