Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám problém. Před nějakou dobou jsem na pár dní musela svého syna (3 měs.) odstavit z jednoho prsu z důvodu bolavé bradavky. Od té doby se k němu už zpět přisát nechce. Odmítá ho. Nevím co mám dělat. Pořád pije z jednoho, nechci začít s příkrmem, ale bojím se, že to jedno mu už brzy stačit nebude. To druhé je i výrazně menší. Nemáte nějakou radu? Děkuji ! ![]()
Ahoj, co zkusit jinou polohu? Myslím, že se to jmenuje fotbalová - dítě leží jakoby pilo z toho prsu, ze kterého chce pít, jen ho nenápadně přesuneš k tomu druhému (bez změny polohy dítěte). A nebo rozkojit „to menší“ pomocí odsávačky, aby se tak utvořilo více mlíčka?
Jinak já jsem od 4 týdnů malého kojila z jednoho prsu do jeho devíti měsíců a asi mu to stačilo… Takže neboj, i kdyby se to hned nepodařilo!
Ale být Tebou tak kontaktuju laktační poradkyni, abys nic nezanedbala… mrkni i na kojeni.net … poradí i po mailu… držím palce!
Ano, přesně tuhle polohu jsem zkoušela a bez úspěchu
Odsávačkou jsem zkoušela, ale ne tak často. Tak se na to vrhnu a uvidíme. Tak snad to klapne i nám. Děkuju za radu! ![]()
EllMattress píše:
Ano, přesně tuhle polohu jsem zkoušela a bez úspěchuOdsávačkou jsem zkoušela, ale ne tak často. Tak se na to vrhnu a uvidíme. Tak snad to klapne i nám. Děkuju za radu!
možná taky zkus klobouček ![]()
Ahoj, malá už od narození moc nechce pít z jednoho prsa (z levého), napije se z něj jenom, když je rozespalá, takže jí ho většinou dávám v noci a pak těsně po probuzení ![]()
No, ani já nekojím z obou prsou. Mně chybí v jednom prsu mléčná žláza. Takže neteče. Obě děti byly krmeny jedním prsem. Rozdílné velikosti neřeším. Mlíka bylo vždy dost a je a děti prospívají jedna báseň.
Dvojčata se taky krmí každé z jednoho prsu a mají mléka dost. Nedostatku mléka bych se nebála.
A jednu výhodu to má. Jedno prso je malého a druhé manžela. ![]()
Cassi píše:A jednu výhodu to má. Jedno prso je malého a druhé manžela.
Dobrý den
mohla bych se zeptat, když budu kojit jen z jednoho prsu, nemůže se stát, že to jedno prso zatvrdne?
Nebudu mít to prso, ze kterého budu kojit velikostně jiné než to druhé, ze kterého kojit nebudu?
Děkuju za radu
Anet
Ahoj holky, mám 10m mimčo a doteď bylo kojení bez problémů (předtím jsem kojila dvě děti rok a půl). Teď už to bude asi 14 dní, kdy se mi neustále ucpává jeden mléčný kanálek. Vždy ho propíchnu a masíruju ve sprše. Před týdnem se mi díky tomu dloubání do bradavky udělaly bolestivé puchýře, které mi po pár dnech praskly a nyní mám na bradavce ragády. Při i po kojení mám pocit, že umřu a vadí mi na prsu jakýkoliv oděv. Mažu Purelanem a je to o dost lepší (udělá se mi stroupek a už to tolik nebolí). Jenže po kojení jsem zase tam, kde jsem byla..
Malý se vždycky strašně bolestivě „odcucne“ jako kdyby trhne hlavou. Už toho mám dost a proto se chci zeptat, zda můžu kojit jen ze zdravého prsu, aby se ten druhý mohl pořádně zahojit? Co ale s plnícím se bolavým prsem? Odstříkávat jen do úlevy nebo úplně?