Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky,potřebuju se poradit a doufám,že tu najdu dobrou radu nad zlato,…
máme příkrmy,..máme po 4.měsíci,.. jídlo moc velký problém není,moje dceruška ví k čemu je pusinka a je šikovná celkem…co mě ale vrtá hlavou a je moje noční můra je pití! nechce dudlíka,a ani není zvyklá na lahvičky…zkoušela jsem snad všechno,ale prostě ne a ne se napít.doktorka mi řekla,ať si koupim savičku-taky nezabrala,..pití po lžičkách-plive,.. tak mi prosím poraďte
zatím kojím,..ale co až nebudu,…už to není žádná sláva,mám strach aby nebyl šmitec,…
A co jí dáváš, čaj? Vyzkoušej jak savičky, tak příchutě nápojů, které jí dáváš, fakt jí může chutnat jen něco. Na lžičku jí nedávej, bude si muset nějak zvyknout. Chce to trpělivost a zkoušet.. Dávat, když má dobrou náladu, vyzkoušet chuť, aby chutnalo. Dej třeba jen převařenou vodu, může chutnat. Už jste větší, tak je spousta příchutí ve všem ![]()
Ahojky, mám stejný problém, máme několik lahviček, ze kterých malý pít nechce, teď jsem koupila i učící hrníček a taky nic. Jedna maminka mi u lékaře poradila, ať zkusím obyčejnou vodu, moc se mi to nezdálo, ale světe div se, ne že by to bylo na skákání radostí do stropu, ale alespoň něco málo vypije…
Doufám, že někdo poradí víc a já se také budu ráda inspirovat.
Ahoj.
Můj syn byl to samé. Do 6 měsíců jsem ho jen kojila a skoro do roka ho učila pít i něco jiného než mateřské mléko. Z lžiček to plival, savičky nechtěl a ani žádné další nástavce. V době, kdy mu rostly zuby dokonce do saviček kousal a koutkem mu to vytékalo ven. To samé bylo i když jsme zkoušeli pít z hrnečku. Něco málo asi spolkl, ale víc toho měl na oblečení.
Jediné co ti mohu poradit je trpělivost a stále to zkoušet a zkoušet. Časem na to přijde. Pokud dostatečně čůrá, stačí jí zatím tvoje mlíčko.
Zkoušej, nemusí to být jenom savičkami… Moje malá třeba nemá ráda sladké pití (šťávičky, granulované čaje), plive to. Pořídila jsem si žlutý dětský čaj od Lerosu a toho mi po jídle vypije i 150 ml. Občas jí tam propašuju trošku bio jablečné šťávy z DM. Jo a taky jí chutnal fenyklový čaj s jablečnou šťávou z DM, značka babylove (prodávají ho ve skleněných lahvích). Jinak na šťávičky všeho druhu mi prskala, holt je po mě (sladké pití mi nechutná, nesladím si vůbec nic).
A když se ti ksichtí a prská, vždycky počkej, až přestane a pak jí nabídni pití znova. Je to jiná chuť a musí si zvyknout, Eli už ví, že po jídle mlíčko nebude. Ale taky mi trvalo snad týden, než se to naučila
Ahoj
Mám stejný problém jako ty.
Synovi bylo 9 měsíců a stále se nenaučil z něčeho jiného pít.
Zkouším hrníčky, lahvičky ale má to jako hračku.
Takže kojím a doufám,že se to brzo naučí.
Nám to trvalo tři měsíce, než se milostpán uráčil a začal pít z lahvičky. Zkoušeli jsme prostě nabízet - ze všeho možného všechno možné, začal z latexové širokohrdlé Sauvinex, teď pije ze všeho bez problémů. Oni se to naučí, ale chce to čas a hodně trpělivosti. Na milost vzal vodu
a teď je na pytlíkových bylinkových od Lerosu či Megafytu. Tudíž nevím, kdo bude pít ty granulované slazené
![]()