Za měsíc jen 3 dkg?

2697
2.2.12 12:22

za měsíc jen 3 dkg?

Ahoj holky, jsem zmatená. Včera jsme byly ve 2 měsících s malou na kontrole a očkování. Před měsícem na kontrole vážila 4,74 a měřila 53 cm. Včera měla jen 4,77 a 56 cm. Podle doktora jsem to minule zvážili špatně (což si nemyslím, že bych se sekla na digitální váze, ale budiž) tak mě napadá jestli je možné, že jí nevyhovuje moje mléko. Plně jí kojím. Ale poslední dobou se u kojení ošívá, odtrhává se a brečí, tak jí zase hned přiložím ale scénář se opakuje. KDyž jí dám k prsu na začátku kojení, tak saje krsáně třeba 5 až 10 minut, ale pak se začne ošívat, odtrhávat a brečet… nevíte co s tím?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
2.2.12 12:26

Může to být růstový spurt. A pokud správně počítám, tak podle tebou udaných hodnot přírůstek není 30dkg, ale jen 30g :nevim:
Což už je dost na pováženou, nicméně vyrostla o 3cm, děti se někdy vytáhnou a nic nepřiberou.

Jak dlouho trvá to odtrhávání? Pokud dýl jak týden, šla bych tak za 2týdny na převážení a pokud by nepřibrala nějak rozumně, šla bych do dokrmu. Výhradní kojení je fajn, ale ne za každou cenu.

edit: ano, zase perlím, vždyť píšeš 3dkg :oops: sorry, poslední dobou mi to fakt nemyslí

Příspěvek upraven 02.02.12 v 12:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
2.2.12 12:26

Ahoj,já si myslím,že to není žádná katastrofa vždyt vyrostla o 3cm.

• Citovat
  • Upravit
2697
2.2.12 12:35

mě spíš jenom zarazilo to, že když se narodila měla 3,72 když náš pouštěli domu měla 3,50 a po měsící na kontrole měla těch 4,74 což přibrala víc jak kilo a za další měsíc jen tak málo, mudra říkal, že se uvidí za další měsíc jestli to vážení nebylo špatné.. ale měsíc se mi čekat nechce.. tak počkám 2 týdny a půjdu jí tam převážit, a pokud se nic nehne přistoupím na dokrm. Co se týče toho odtrhávání tak je to tak týden no… taky mě napadl spurtík.. navíc ke všemu máme i podle mudra reflux, jelikož s vždy po jídle po zvrací, takže nic není jednoduchý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
2.2.12 12:48

ahoj, my jsme na tom obdobně. za tři týdny od šestinedělní prohlídky mi malej přibral jenom 10dkg. :-( jedl ale jenom tak asi 5-8 minut. teď v 9-ti týdnech měří 59cm a váží jen 4,55kg. Tak mi sestra na pediatrii poradila, aˇ%t ho dám krknout a pak znovu přiložit. tak se s ním teď zkouším prát dýl, aby toho zbaštil o něco víc, protože přesně jak píšeš ty - zezačátku kojení baští dobře (tak těch cca 5-7 minut), pak ho dám krknout a pak už se pereme. příští týden se jdeme převážit, tak doufám, že přibere, protože do dokrmu se mi nechce… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.2.12 13:05

Mne se taky zacal kroutit u prsa, tak prilozim k druhemu a je klid, zase pije cca 10 minut. Mame podezreni na reflux, tak mezi prsy davam rihnout, jinak davam Gastrotuss a po nem blinka mene.

• Citovat
  • Upravit
6555
2.2.12 13:08

To není žádná tragédie, zvlášt, když měsíc předtím přibrala kilo…Udělej to co si psala - jdi si jí třeba za týden 14 dní nechat převážit.UM by u mě nastoupilo až jako poslední možnost.
A to že pije 5-10 minut a pak se odtrhne, třeba má dost.syn byl za 5 minut naplácnutý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.2.12 13:21

Přidávám se do party. Teď jsem přišla z prevence. Za měsíc má malej o 23 dkg víc. Udělali kontrolní kojení (to je sice dle mě blbost, ale budiž) a to se fakt „vytáhl“, dal snad 30 ml. Tak prý ať ho po nakojení dokrmuju Bebou HA. Ani jsem ji nekoupila, přijde mi to blbý. Navíc proč Beba? Je nejlepší? Kdyby řekl aspoň HA UM. Takže taky bych chtěla radu od někoho jinýho. Malošek mi přijde spokojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
2.2.12 13:24

Nám malej taky první měsíc hodně přibíral a pak se trošku zbrzdil. Může se jednat o růstový spurt, u kterého jsem četla, že děti vyrostou, což tobě vyrostla, a moc nepřiberou nebo dokonce jdou s váhou dolů. Mně Samík dělá u kojení taky vylomeniny. Pije, pak se odtahuje, brečí … většinou to dělá ve chvíli, kdy ho bolí bříško, takže se i kroutí a prďánkuje. Někdy pomůže, když ho zvednu, on si odříhne a pak hezky pije. Kojení je boj, ale myslím, že je to pro ty prcky zas lepší, než UM. Samo, pokud má maminka mlíko a nejsou žádné jiné problémy. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.2.12 13:46

Ahoj, při plném kojení mi malá nepřibírala cca 4 týdny. Měla růstové spurty a rostla do délky. Pak se zase rozjela. Dětská byla v pohodě, malá měla min 6-8 pomočených plen denně a do UM mě netlačila. Takže jsem kojila dál a vše přešlo.
PS: stačí, aby bylo mimčo minule málo vyčurané a hned to zkreslí váhu o hodně, tak může mít tvůj doktor pravdu, že váha z toho prvního vážení neodpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.2.12 14:40

Ty jo vy jste pohodářky… :D
Mně kdyby přibralo mimi za měsíc tři deka tak zešílím strachy, že se mu něco děje.
Já bych začala s dokrmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
2.2.12 15:19

Taky se přidávám do party. Malej mi teď v poslední době strašně špatně jí a já už nevím co s tím. Dokonce jsem si půjčila váhu, abych měla přehled kolik toho vypije. Dá si tak 5 minutek a pak řev a nebo se na mě culí, ale pít už pak ne a ne. Před chvílí na několikrát vycucl 90ml, což je na jeho váhu (má přes 6kg) opravdu nic moc. Uvidím jestli nepůjde s váhou dolu, pokud ano, tak to asi budu muset nějak řešit. Akorát do dokrmů se mi nechce neb mlíka mám opravdu dost a vlastní zkušenost mám takovou, že jakmile dám dokrm, tak MM už chtít nebude (tak tomu bylo u prvního prcka, ten ale kojení bojkotoval uplně, takže jsem odsávala než MM přestal chtít). Pořád přemýšlím jestli to je nějaký bojkot kojení nebo jestli mu mlíko nechutná (hořký není, naopak sladký). No nevím a začínám z toho být docela zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.2.12 15:51

Peggy, ono to není jen o váze, když to miminko celkově prospívá, má ty počurané plenky a roste do délky, v drtivé většině se jedná o růstový spurt, někdy se mimčo trochu vzteká, když se přestávají kolem toho 3.měsíce prsa nalévat - ono musí zjistit, že musí víc tahat a pak se to zas spraví. Samozřejmě, že miminko, které nepřibírá a hubne, které neroste a je celkově nespokojené, je něco jiného a je třeba to řešit.

peggy.sl píše:
Mně kdyby přibralo mimi za měsíc tři deka tak zešílím strachy, že se mu něco děje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.2.12 15:56
Háta_x píše:
Peggy, ono to není jen o váze, když to miminko celkově prospívá, má ty počurané plenky a roste do délky, v drtivé většině se jedná o růstový spurt, někdy se mimčo trochu vzteká, když se přestávají kolem toho 3.měsíce prsa nalévat - ono musí zjistit, že musí víc tahat a pak se to zas spraví. Samozřejmě, že miminko, které nepřibírá a hubne, které neroste a je celkově nespokojené, je něco jiného a je třeba to řešit.
peggy.sl píše:

Já to chápu, ale já musím vidět ,,výsledky,, takže tohle bych asi ,,nedala,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
2.2.12 17:43

Ahoj Natael,

tak ty už jsi tu taky,jooo???? 8o

Super…,jinak ten růstový spurtík mě taky napadl… :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek