Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda máte stejnou zkušenost - když se připraví nutrilon, tak smrdí kysele, jakoby byl zkažený ? Musím malého přikrmovat, kojení už nestačí a nedávno jsem si čichla k připravené dávce a celou ji vylila do dřezu, myslela jsem, že je zkažená. Ale další co jsme připravili, byly cítit stejně.
jako neni to nejaka extra vune, ale kysele bych nerekla, to je az tak hodinu a pul po udelani davky, kdyz se to kazi
Neměl by..ale taky nebyl voňavej jako třeba Hami či Sunar…Kysele značí něco podezřelého
mi právě přijde, že smrdí hned po udělání, má fakt divný pach, tak máme strach, aby to malému neublížilo, ale zatím si nestěžuje ![]()
jizvíková píše:
jako neni to nejaka extra vune, ale kysele bych nerekla, to je az tak hodinu a pul po udelani davky, kdyz se to kazi
Přesně tak, já bych již nedávala a koupila jiný, ale je to divný
Gabry píše:
mi právě přijde, že smrdí hned po udělání, má fakt divný pach, tak máme strach, aby to malému neublížilo, ale zatím si nestěžuje
A to smrdí jen tobě nebo všem po tom zkvašení?
Manžel k tomu taky čichal a taky se mu to zdá podezřelé a to tu krabici máme ani ne týden.
Ještě mě napadlo, že bych ho vyzkoušela chuťově, nevíte náhodou, jak by měl chutnat, někde jsem se dočetla, že některé typy nutrilonu jsou dokonce chuťově hořké.
Mě to tedy nechutlo a musím říc, že do sladkého mléka má daleko. Ještě mě napadlo co malej jakou má stolici?
hlavne je z nej citit zelezo
a zkus si ocichat lahev bez UM jestli neni zasmradla ta
Obycejny nutrilon chutná tak neutrálně, není hořký, mírně nasládlý, rozhodně ne kyselý, takové hodně zředěné mléko. Nic extra,ale ani nechutná špatně.
no tak to je normal barva. No neporadím, je možný, že vám to s manželem prostě nevoní.
Holt to není sunar s pěti kostky cukru jako bylo za nás. ![]()
zkoušela jsem čichat i k láhvi, to bylo první co mě napadlo, ikdyž poctivě vyvařujeme a myjeme, ale láhev je v pořádku. Napadlo mě, zda ho třeba špatně nepřipravuju - převařím kojeneckou vodu, nechám zchladnout na cca 37 stupňů a pak přidám dané množství nutrilonu a promíchám… mysleli jsme, že bude nutrilon vonět po sušeném mléce nebo něco takového…