Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jdu vyzkoušet udělat novou dávku a ochutnat - pak dám echo, jestli mě to nepoloží ![]()
Gabry píše:
zkoušela jsem čichat i k láhvi, to bylo první co mě napadlo, ikdyž poctivě vyvařujeme a myjeme, ale láhev je v pořádku. Napadlo mě, zda ho třeba špatně nepřipravuju - převařím kojeneckou vodu, nechám zchladnout na cca 37 stupňů a pak přidám dané množství nutrilonu a promíchám… mysleli jsme, že bude nutrilon vonět po sušeném mléce nebo něco takového…
Do toho to má podle mně daleko. Kupuješ v lékárně?
Gabry píše:
zkoušela jsem čichat i k láhvi, to bylo první co mě napadlo, ikdyž poctivě vyvařujeme a myjeme, ale láhev je v pořádku. Napadlo mě, zda ho třeba špatně nepřipravuju - převařím kojeneckou vodu, nechám zchladnout na cca 37 stupňů a pak přidám dané množství nutrilonu a promíchám… mysleli jsme, že bude nutrilon vonět po sušeném mléce nebo něco takového…
Ne, neboj se, do sušeného mléka, jak ho známe běžně, má hodně daleko… má takovou dost specifickou vůni, spíš tedy pro mne „smrádek“, někdy mi to připadalo spíš jako vůně nepovedené polévky nebo nějaké železité kyselky, ale jako třeba sunar pro děti od roka výš to nevonělo… je to hodně podobné mateřskému mléku, to taky zrovna nevoní a nechutná sladce…
Nahořklé jsou všechny speciální druhy (jsou totiž automaticky hypoalergenní), jestli máte normální, neměl by být nahořklý. Je fakt, že každé UM smrdí a to dost už jen hodinu potom, co se připraví. Z toho důvodu nechápu maminky, které si ho připravují dopředu, třeba na cesty
Jinak já to holčičce všechno ochutnávám. Kdysi mě to naučila zkušenost jedné kamarádky, která otevřela přesnídávku a byla zkažená, i když lupla. Od té doby cokoliv co jí jdu dát ochutnávám, pro jistotu.
Tak jsem to vyzkoušela - samotný prášek smrdí jako rybina. Když jsem ho teď udělala, tak smrdí něco mezi rybinou a kyselým, ale chuťově zas až tak špatný není, trošku do sladka, ale ta rybina cítit je…
Mě zase smrdí flaška vždy když do ní udělám mléko tak je hned cítít jako zkažené v jiné flašce je dobré dělá mi to anticoliková vlajda od mam asi poletí do koše ptz po obyč flašce za 50 kc mala pije a je spokojena a mleko je v pohode
flaska za 200 a stoji za hov.. ![]()