Kojení za bojkotu

1309
1.9.19 09:01

@HanaSolo u syna trval bojkot jen chvilku, asi 2-3 dny. Jedl jen při chůzi nebo u houpání na míči. Pak už bylo zase vše ok
Pokud má dost počuranych plen, neplašila bych. Nebo zavolej pediatrovi, vysvětlí mu problém a domluv se na kontrolním převážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
108
1.9.19 09:28

Nám trval bojkot skoro 5 týdnu. Od 4 do 5 měsíce. Hlavně aby dostatečně močil. Nabízet, ale nenutit. Určitě v polospanku to je nejlepší. Zkusit za chůze nebo v nositku. Vyzkoumat co to způsobilo. Dudlík, lahvička, cucání palce,… Někdy se příčina nenajde. Obalit se trpělivosti. Nebát se konzultovat s LP. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.9.19 10:03

LP u nás byla, doporučila bylinné produkty na zvýšení laktace. Důvodem je prý změna toku mléka-driv se skoro nemusel snažit. To potvrzuji, předtím byly nějaké varovné signály, které jsem ovšem nerozpoznala. Jinak chválila, že vše děláme správně. Alternativní podání MM nechce a pro lahvičku sáhnout nechci. Chtěla bych vydržet, ale mám strach, abych neprodluzovala trápení sobě i mu. Jde vidět, že mu prso chybí, cuca kde co. Na rameni mi pri čekání na odrihnuti udělal cucflek 😁. Když jste takhle kojili v polospanku, kolikrát se vám to denně podařilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.9.19 10:14

@HanaSolo to je dobře že u vás byla LP. Přisal se mi třeba 2× za den na minutku a jinak se odtahoval a brečel. V polospanku a v noci se kojíl hezky. Říkala jsem dětské aby mi ho převážila. Kupodivu čůral hezky a nehubnul. Po tom bojkotu se kojil zase jako dřív a dlouho. Jen být trpělivý a v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.9.19 10:22

Myslím si, že je potřeba to jenom přežít. On sice pije krátce, ale daleko efektivněji, než předtím. Starší děti jsou napité za chvilku.
Já kojila jen ve stoje s pohupováním, nějaké spaní jsem neřešila, trvalo to asi týden? Už nevím. Prostě ono si to sedne, syn nijak neutrpí, neboj.
Ještě můžeš zkusit tzv. přirozenou polohu, tj. máma na zádech a mimino břicho na břicho na ní. Zní to divně, ale funguje. A pak spát spolu v noci, ať může pít, jak potřebuje.
Zkus se nestresovat, je to prostě jenom období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
1.9.19 10:27

Nám už to trvá taky dlouho, aktuálně má 4 měsíce. Prostě někdy pije jen 1-2 minuty…neřeším to. Potom se odtahuje, nebo si místo prsta cucá ručičky. Tak až bude chtít příště, napije se třeba víc. V noci se budí častěji než dřív ale to saje pěkně, protože je v polospánku.
Já to teda vůbec neřeším. Počůraný je dost, kaká teď míň než dřív, ale to k tomu asi patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
1.9.19 11:25

My máme bojkot už přes dva měsíce a je to peklo :cert: pro mě, malá je spokojená… Zkoušely jsme všechno možné i nemožné, rady z netu, LP, pediatra,… Nic :pocitac: takže jsem v nejhorším období v červenci dávala mléko lžičkou (pořídila jsem si odsávačku od medely pro udržení laktace, doporučuju, je super), pak pila z lahvičky fenyklový čaj - takže jsem neplasila, že bude dehydratovaná 8o od čtvrtého měsíce večer dostávala trochu kaše, tak aby usla, a hned na to jsem ji mohla nakojit :think: budíky mám doted jako ty, jsem ko. Ani nechodime na procházky, protože mi usně v kočáru, takže jen na zahradě a při náznaku spánku letíme do baráku :lol: změnu kk lepšímu moc nevidím, když občas otevře oko, tak se ještě přisaje - jen večer. Jinak je to marný… A obedvame krapet prikrmu, zase aby usla po obědě a já ji nakojila. Je to náročné. Jinak taky pije max pět minut, ale to je prý ok :palec: a přibírá krásné :palec: takže výdrž, držím palce :hug: :hug: :hug:

PS. Teď bylo Barusce pět měsíců. A ještě mě napadá, že pije také jenom v létě v naší posteli, jinak se můžu jít klouzat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.9.19 11:56

Moc děkuji za podporu a rady. Nám trvá ten bojkot zatím 10 dní a někdy se mi zdá, že se to lepší a z toho je den blbec. Taky nemůžu plánovat žádné větší procházky a výlety, protože ho prostě jinak než doma ležícího nenakojim. Jo a kojit na skakacim balóně si nedovedu představit, to už je vyšší dívčí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.9.19 12:42

@HanaSolo jak píše paní výš, tak pokud by to trvalo déle, tak pořídit nebo půjčit odsávačku aby se zachovala laktace. Tak jsem odsávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
28.5.20 22:57

@tmeren Ahoj, můžu se zeptat, jak to u vás dopadlo? Po přečtení tvého příspěvku jsem měla pocit, že jsem to psala já…Malé bude 7 měsíců a od 4 měsíců řeším s kojením to samé, pije jenom rozespalá, jinak bez sance…Příkrmy ji krásně, prso v bdělém stavu nesnáší :,( V těch necelých 7 měsícich má 9.5kg, nechapu, z čeho vlastně pribira. Nemám ráda návštěvy, procházky s kočárkem a vše, co nám naruší spani přes den, když nemůžu okamzite při buzení nakojit. Poslední dny přemýšlím, jestli to nevzdat a nedat UM, už je to fakt dlouhý 😳 Tak si říkám, jestli je šance, že jeste začne pít normálně a hledám někoho, kdo už je dal než my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
28.5.20 23:10

@Fatimka Nakonec se to zlomilo a v sedmém měsíci zase začala normálně pít z prsa :-) byla to šílená úleva, zase jsme se mohli začlenit do normálního společenskýho života a jenom nehlídat spánek :-) a přesně, jak jsi psala - nedej bože, když jsme režim narušili, to byla katastrofa. Teď je dceři 14 měsíců a řeším opačný problém - jak jí odstavit, protože je to noční prsofil :D a kdyby mohla, tak si nechá říct i přes den :) věřím, že se to u vás taky zlomí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
28.5.20 23:12

Fatimka- měla jsem to stejně, v noci krásně pil, přes den peklo. Kojení jsem nechtěla vzdát, tak jsem šla za laktační poradkyní. Řekla mi, že technika dobrá, ale syn je prostě zvědavka, zajímá ho vše okolo. Začali jsme s příkrmy a zjistili jsme, že už mu mléko prostě nestačí. Moc mu vše chutnalo a jedl jak nezavřený. Bylo mi to líto, spíš kvůli těm společným chvilkám, ale když jsem viděla toho nadšeného strávníka, tak jsem to přestala řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.5.20 23:56

@Fatimka Moje zkusenost: syn se zacal vztekat snad ve 2. mesici a nikdy ho to nepreslo. Meli jsme to uplne stejne, v noci ok, pres den jen v polospanku. Strasne omezujici, zadny poradny vylety, navstevy - nebo pokud jo, tak pro me stresujici. Kdyz se okolo 7. mesice rozjedl prikrmu, zacal odmitat prso pres den uplne. Tak jsem nekolik mesicu kojila jen v noci, pres den jsem nabizela, ale koukal na me, jako ze jsem se zblaznila :) Mleka ubyvalo, az ho to uz v noci nezasytilo. Presli jsme v 10. mesici kompletne na Sunar - myslim, ze se nam obema ulevilo :) Synovi bude rok. Celou dobu jsem cekala, ze se to zlomi, ale syn proste asi nebyl prsomil a tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.5.20 07:34

Holky děkuju :mavam: Za laktační poradkyní jsme taky byly, ta nám první zakázala dudlík, ale uspávat přes den hladový dítě bez dudlíku prostě nedávám, takže máme dál…Chtěla jsem odkojit aspoň rok, ale asi se budu muset smířit s těmi aspoň 7 měsíci a neřešit to, protože náš program a denní režim se fakt odvíjí jenom podle spaní a kojení a už je to únavný. Manžel chodí doma po špičkách, protože já už jsem hysterická, když jí vzbudí dřív nebo nám přeruší kojení, je to na hlavu pro nás všechny :? Myslím, že nebýt Covidový karantény, tak jsem to možná vzdala dřív, ale jak jsme byli pořád zavřený sami doma, tak se to ještě dalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.5.20 20:11
@Fatimka píše:
@tmeren Ahoj, můžu se zeptat, jak to u vás dopadlo? Po přečtení tvého příspěvku jsem měla pocit, že jsem to psala já…Malé bude 7 měsíců a od 4 měsíců řeším s kojením to samé, pije jenom rozespalá, jinak bez sance…Příkrmy ji krásně, prso v bdělém stavu nesnáší :,( V těch necelých 7 měsícich má 9.5kg, nechapu, z čeho vlastně pribira. Nemám ráda návštěvy, procházky s kočárkem a vše, co nám naruší spani přes den, když nemůžu okamzite při buzení nakojit. Poslední dny přemýšlím, jestli to nevzdat a nedat UM, už je to fakt dlouhý 😳 Tak si říkám, jestli je šance, že jeste začne pít normálně a hledám někoho, kdo už je dal než my…

A kojit podle potřeby, bez ohledu na to, kde zrovna jsi, by nešlo…?
Zkus se tím nenechat tolik semlít, stres to zhoršuje. Váhu má krásnou, tak když ti chvíli nic nepřibere, nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí