Kojení-zaručená antikoncepce?

11
16.2.06 14:59

Kojení-zaručená antikoncepce?

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jakou máte zkušenost s kojením jako antikoncepcí? Opravdu to působí? Nechci brát žádné hormony, ale zároveň bych ještě nerada otěhotněla, neboť mám 2,5 měsíční dítko. Přes den kojím po 2-3 hodinách, v noci i po 5-6 hodinách.

Díky

jezule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
16.2.06 15:08

Vřele doporučuju!!! :-) Výsledkém této antikoncepce mám skoro sedmiměsíční princeznu ;-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
1005
16.2.06 15:12

V žádném případě na to nespolíhej!!!!!!!!!!
Vždyť máš všude články o tom, že to prostě nefunguje. Nenech se uchlácholit nějakým přídpadem od kamarádky. Fakt kojení není antikoncepce.
Já jsem taky kojila a 3 m po porodu jsem znovu otěhotněla (chtěně). A právě proto jsem měla takovou radost z toho, že se to podařilo tak brzy, i když jsem plně kojila.
Teď mám nehormonální nitroděložní tělísko, ale vzhledem k tomu, že je tam určité procento možnosti otěhotnět, stále jsem nejistá a těším se, až přestanu kojit, že sï můžu dovolit i horm. antikoncepci.
Po prvním porodu jsem měla taky hormonů tak akorát, ale třetí těhu bych teď nezvládla fyzicky :wink: .
Takže pokud nechceš pořídit hned sourozence tvému dítěti, kojo nekojo, braň se tomu jinak :D
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.2.06 15:16

Jojo, Ada nikdy neochutnala UM a presto ma malinkou sestricku :D U nas teda planovane, ale zadarila se nam, kdyz jeste Ada nepila skoro nic jineho nez moje mleko. A odstavila se az po narozeni male Pepi.
Takze tuto antikoncepcni metodu sice doporucuji, ale upozornuji, ze budes potrebovat kocar pro sourozence :D
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
16.2.06 15:37

Ahoj.
V žádném případě to není 100% antikoncepce..

Pokud jsem to správně pochopila, tak jde hlavně o to, že žádná kojící maminka přesně neví, kdy se jí menstruace vrátí - některá hned po šestinedělí, jiná po 3 měsících, další až třeba po ukončení kojení… A proto ani ty nemůžeš vědět, jestli náhodou už nejsi těhotná - mohla bys totiž snadno otěhotnět hned v prvním cyklu po porodu a ani o tom nevědět… Takžr buď nějako HA pro kojící, nebo tělísko, nebo kondomy - nezatěžuješ mimčo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
9.3.06 07:05

Dotaz:
Jestliže lze v kojení otěhotnět, je to opravdu na principu prvního cyklu, o kterém tedy ještě nevím ????
Nebo probíhá ovulace i bez MS ??????
Je mi totiž divný, že by těch x otěhotnění proběhlo zrovna v ten první cyklus, protože když se nad tím zamyslíte, tak je to minimální šance.....
Vysvětlil to někomu třeba dr… ????
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.3.06 21:52

Přece proběhne ovulace a pokud se vajíčko neoplodní, následuje MS - to je logické, ne? Takže lze otěhotnět tak, že nemáš ani potuchu :twisted: .
Já jsem potuchu měla - první MS proběhla 3m po porodu a tím jsme skončili :D . Dál už bylo obsazeno 8) . Kojila jsem do 6m plně.........
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
22.6.06 12:49

Bubu: To se ale všichni strefili přímo do té první ovulace po porodu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
22.6.06 13:26

Ahoj NiKino,
asi jo, když jim neproběhla MS. Jen ještě doktoři říkají, že cesty jsou ještě dobře přístupné. Trvá, než se vše vrátí 100% zpátky, i když po šestinedělí by mělo být vše OK.
Kamarádky maminka - doktorka tvrdí, že porody do roka až tří let jsou také proto daleko snažší (u mě to naštěstí platilo), protože porodní cesty jsou stále „uvolněné“. Takže 3m po porodu se spermijky asi dostanou, kam chtějí, dost lehce :twisted: . Teď si uvědomuju, že když mi Dr. zaváděl nitrod. tělísko, liboval si, jak to půjde bez problémů, když jsem po porodu - a taky to bylo 3m.
A každopádně ovulace po porodu může být taky nepravidelně...........

Nevím, co víc napsat. Těhulek - překvapených kojících už bylo dost na to, aby na tohle někdo spoléhal, ne?

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
27.6.06 09:41

No Niki, já tedy otěhotněla určitě při prvnim cyklu a kojení. první MS jsem dostala 9 m od porodu, druhou už ne. Když test ukázal //, ganekolog mi k mému překvapení sdělil, že mimi je o měsíc starší - těhotná jsem tedy byla už asi 14 dní před tou první MS.

Makýš a Tgříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
27.6.06 12:56

jezule, kojení je údajně spolehlivé jako antikoncepce jen za zachování celé spousty dalších podmínek - dítě nesmí používat dudlík, nesmí dostávat čaj ani si cucat palec; kojit se musí nanejvýš po čtyřech hodinách a dostatečně dlouho a nesmí být starší než 6 měsíců:

http://www.rodina.cz/clanek2260.htm

http://www.brisko.cz/dotaz2168.htm

Kdesi jsem na to četla obsáhlejší článek, ale už ho nemůžu najít. :(

Nikino, my jsme se taky strefili do první ovulace po porodu! Jen je pak trochu trapné stát tváří v tvář zírajícím lékařům, když jim na otázku po poslední menstruaci odpovídáš „před dvěma lety!“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.6.06 13:07

Bebatko - hele, beze srandy - PROC SI DITE NESMI CUCAT PALEC ANI NESMI MIT DUDLIK???? Ostatni mi prijde celkem logicke, ale tyto dve podminky nechapu :o
Jsem fakt zvedava, nechci rejpat, neboj :)
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
27.6.06 13:18

Lesi,

čteš mi myšlenky…

Mně ještě napadlo, jestli by nemělo spát s hlavičkou na sever a výhradně v modrém overálku… :-)

Ale třeba to má nějaký logický vysvětlení, který mi uniklo.

• Citovat
  • Upravit
185
10.7.06 00:53

Ahoj,

kojení má zcela jistě ne-antikoncepční účinek. Moje babička přesvědčila tetu, že když kojí, nemůže 100%otěhotnět a výsledkem jsou bratránci narození 11měsíců po sobě :D . I na mě babička tudle fintu zkusila, ale já se nedala :lol: :lol: :lol: . Moje kamarádka kojení jako antikoncepci použila a za jedenáct měsíců ( počítáno od porodu) znovu rodila. Jenže podle ní kojení „fakt“ funguje, no asi trochu jo, protože potřetí šla rodit „až“ za 14 měsíců od druhého porodu :D . Tak jestli vám během kojení nevadí sem tam ňákej porod, můžete se na to spolehnout. Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
11.7.06 02:04

Missorko a Lessino, já vážně nevím, proč ne dudlík :wink: - moc jsem to neřešila, protože moje dítko palec (k cucání) ani dudlík nikdy nepoužívalo 8) ; napadá mne jedině, že při dumlání může ztrácet žízeň nebo chuť k jídlu a pak toho z maminky vysosá míň? Vážně nevím, možná by se pro jistotu měla zkusit i ta hlava k severu a modrý overálek! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí