Je líné když nechce lést?

80
12.2.06 15:05

Je líné když nechce lést?

Ahojky,chtela jsem se zeptat..Terezka 12,7 2005 takze ji je dneska uz hafo mesicu…ale nechce lest.Chodime na plavani a tam je maminka a jeji mimco leze uz od 4 mesice…holky jsou tak nejak stejne stare…a ta moje nechce lest.Chodi za ruce,sedi,ale to malokdy,porad chce jen chodit…to vse jako jo..ale lezeni ne…Ani na ctyri si nevleze,natoz pak lest..A tak jsem se chtela,jak ji to mam naucit a nebo co s tim delat.Ted jdu kupovat chodit a tak si myslim,ze bude chodit driv,jak lest.Je to normalni?Je lina?A je vubec spravne kupovat choditko?Slysela jsem ze to hodne nici pater..ale take znam hafo deti,ktere na choditku da se rict vyrostli..a pater maji normalni.Dekuji za rady a pa :wink: Janina a Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
12.2.06 15:19

Janino, vůbec z toho neměj stresy, holt každé dítě nejde podle tabulek :) Jiříček třeba nelezl vůbec (když nepočítám ten necelý týden před tím, než začal chodit). Do 11 měs. seděl na zadku a pak se jednoho dne zvedl a od té doby prostě chodil :) Taky jsem měla z toho deprese, když jsem viděla ty lezavce okolo nás :) ale je to zbytečné. Prostě to bude třeba taky brát ve skokách… Jířa třeba ani skoro do 2,5 let nemluvil - prostě neměl potřebu. A pak během měsíce začal mluvit v celých dlouhých větách včetně skloňování. A Terezka asi patří k těmhle skokovým dětem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
12.2.06 16:45

Ahoj. chodítko nekupuj! nemá se dítěti nijak napomáhat v jeho vývoji. všechno má dokázat samo, i když by to bylo pozdě. naše emička se po:,–(ila až v 9 měsících a lézt začala pár dnů po 10. měsíci. nijak jsme ji nenutili a pak jednoho dne přišla na to, že ji kolínka a ručky udrží a po třech týdnech za ní celá rodina běháme, protože je nesmírně rychlá. takže na nějaké „urychlováky“ se vyprdni a důvěřuj své holčičce. vím, že je to těžké, taky jsem byla ve stresu, že neleze, nesedí. a teď :D :D :D
 petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.2.06 17:04

Tak za prvé, je nejlepší se vyprdnout na to, jestli nějaké dítě něco už umí a jiné ještě ne. Každé má svůj čas a jen to, že ho necháme, aby začalo samo, až na to bude připravené, může zajistit jeho správný vývoj.
Za druhé, teda ta maminka z plavča, to bude extrém. Myslim, že v následujícím měsíci dvou zaznamenáte rapidní změny (ale i to není jisté, některé děti holt začínají později) a doženete to.
Neznamená, že když dítě s něčím začne brzy, je to extra výhra. Užívej si ležáčka, dokud to jen jde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.06 17:05

esli ti dýtě nelese tak to bude asy protože mu je teprf 7 mesýců a to hafo detý ani nesedý, natoš abi leslo. Tinta

• Citovat
  • Upravit
720
12.2.06 17:08

Ahoj,chodítko v žádném případě,to tvrdí naše RHB doktorka. Jinak klid,Kuba začal lézt přesně v roce a chodit v 16ti měsících. Mates samostatně běhal v 9ti. Každé je jiné a všechny to doženou. Dneska mu skoro nestačím. Hlavně fakt ne chodítko,jen mu ublížíš :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
12.2.06 17:32

Ahoj, našemu malému je 9,5 měsíce a ještě sám nesedí. Taky jsem z toho trochu v rozpacích, ale začal se docela krásně a rychle plazit, tak doufám, že sezení přijde každou chvíli. Všechno mu trvalo trochu déle - otáčení do stran, zvedání hlavy ..... takže si myslím, že je u vás všechno v pořádku. Každý mimčo má svůj vlastní vývoj. Já poslouchám od sousedů každou chvíli - jakto, že ještě nesedí, jakto, že se ještě nestaví na nohy ..... je to otravný.

Tak se mějte hezky
Ivina a Péťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
12.2.06 18:11

Klárce bylo 29. 1. osm měsíců a ještě taky neleze. Doktorka mi při osmiměsíční kontrole říkala, že se jí zdá, že bude nejdřví chodit. Že se to někdy stává, a že z toho nemám být ve stresu. Hlavně nesrovnávej!!! Každé dítě je jiné a všechny se to nakonec naučí :wink:
Takže, žádné obavy, na všechno přijde ten správný čas :D Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital