Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o radu, naše malá si prostě nechce odříhávat a zkoušeli jsme snad vše. Přes rameno, na bříško přes ruku, nosím jí třeba hodinu, dávám jí do sedačky, na kojící polštář a prostě nic. Někdy je to v pohodě i bez odříhnutí, ale někdy vyzvrací vše co snědla a pak má zase hlad. Nemáte některá nějaký fígl ?
Díky gejby
Fígl ti bohužel neporadím, jen ti chci napsat, že jsme na tom byli stejně. Taky jsem dělala co se dalo a nic. Takže jsem pak jen nakrmila a nosila ho cca 10 minut a pak položila do postýlky na bok, kdyby blinkal, aby se neudusil.
Vojta má navíc reflux, takže mi blinká pořád, třeba i 3 hodiny po jídle a s brkáním je to pořád stejně špatný, jen už si s tím nelámu hlavu…
Dadla
Taky jí dávám na bok a pomalu vzdávám tento boj, prostě asi budu víc převlíkat
)…alespoň že už se s tím někdo setkal a že nejsme vyjímka. Díky
Ahojka, když byl náš Mates mrńatý, taky mu odříhávání moc nešlo, nejlíp si brknul na¨stojáka na rameni. když nee, pak sice extra neblil, ale zato měl prdíky.
V porodnici nám radili, pokud si neříhne hned, položit tak na 10 minut na rovno a pak znova vzít na ruku, ona se ta bublinka uvolní, u nás to celkem fungovalo.
A za chvíli se to mimčo naučí, neboj:-)
Jazzi a Matýsek skoro 9 m.
Jazzi, u nás nefungovalo ani tohle
. Asi jsmě pořádní exoti
.
Gejby, taky převlíkáme jako o život
. Rekord máme troje oblečení poblinkané během pěti minut
.
Gejby, nám taky někdy nechce odříhnout nosíme ho přes rameno v tygříku mu to nejde už vůbec:-( Jinak co je dobré když si nedoříhne tak tak hoďku počkat a pak otočit na bříško a tím jak zvedá hlavu a tlačí si na žaludek tak se vždy Lukajda 100% vyříhá a to klidně i 3 hodiny po jídle:-)) Jinak ještě je dobré nosit v klubíčku přitom taky dobře říhaj:-) a ještě k tomu nošení při říhání tak je dobré s nima trošku povyskakovat- pozor několikrát jsem to v něm našlehala, že trochu letělo ven, ale odříhnul si:-) a pak taky masírovat zádička a poklepávat to taky vyžene vzduch ven:-)
Jinak my jsme täky blindivý takže převlékáme, ale už je to snesitelnější- zjistila jsem, že blindí jen když se přejí:-(
Tak ať se vám daří a netrápí vás bříško:-))
Pa HL:-))
""http://www.snugglepie.com/ezb/384803.png:http://www.snugglepie.com/ezb/384803.png
Tak máme zase co zkoušet
…jen se bojím, že zase budeme převlíkat
stačí s ní malinko pohnout a lítá to z ní ven. Ve třech týdnech se sice umí otáčet i přes kolínka, ale takový základ jako říhnutí jí asi připadá zbytečný. A to nám všichni říkali, že máme moc oblečení. Ještě že jsem je neposlouchala. Už jsem třikrát prala
)
Dadla: my máme rekord jen 2× za pět minut. Pak v ní už asi nic nezbylo, co by vyblindila ![]()
U obou dětí mi funguje to, co psala cokoladkova. Taky jim trvalo třeba čtvrthodiny, než si odříhli. Tak jsem je dala na chvíli normálně na zádíčka a potom otočila na bříško a bylo to raz dva. Někdy u toho trochu ublinkli,a le většinou to proběhlo v pohodě. Říhání zdar!
Ahoj Gejby,
malý ze začátku vůůbec neříhal a děsně ho bolelo bříško.
Jelikož nebyl vůbec blicí, koupala jsem po kojení, poté si pěkně odříhnul. Taky mi pomohlo dát ho po kojení na bříško, a jak zvedal hlavičku říhnul si. Ovšem toto jsem si mohla dovolit, protože maximálně sem, tam ublinknul trošku mlíčka.
Uvidíš, jak prcek povyroste, naučí se to. My teď říháme jak „starý chlap po kyselém zelí“. ![]()
Jitka
Taky nám odříhávání nejde, zkoušeli jsme kde co a zadařilo se jen občas, jednou tak, jednou tak, takže funkční metoda napořád zatím žádná. Chci se ale zeptat - když vám drobečci odříhnou až za 15 i víc minut, nevzbudí se mezitím? malej mi usne při kojení a jak s ním moc melu, otevře oči a pak už se strašně špatně uspává, takže odříhávání v noci neřešíme, dávám na bok, ale docela trnu hrůzou. S tím ale asi nic nenaděláme, co?