Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky, dneska jsem koupila malimu hipp čaj na dobrou noc, prave včera jsme ukoncili 2mesic. jaky mate zkusenosti s temito čaji?? a kojící dáváte mezi kojením čaje nebo jedete bez čajů?? Já do teď jenom kojila ale chci mu dávat občas i čajík, mě totiž přijde ze se vzdycky poradne napije jenom ob kojeni, mezi tim jako kdyby si jenom parkrat potah na zizen…
Ahoj, taky mi to tak prislo pri kojeni dcery. Tak jsem caj davala. Bylo tedy leto,velka horka a myslim si,ze i takhle male deti mohou mit jen zizen,zvlast kdyz je vedro.
při kojení jsem čaje nedávala,dr říkala že pokud má žízeň tak mu stačí moje mléko i na žízeň a když jsme přidali příkrm tak ho zapil mým mlékem,čajíky pije od 8.m a pije Hipp ![]()
Já jsem čaje taky nedávala a nedávám dosud, Maty má 5 měs. I v těch největších vedrech jsem mu dávala jen MM, dr. mi říkal, že na žízen mu to stačí. Začnu až později, taky plánuju od 7-8 měs.
Nedávala a zatím nedávám, je nám přes šest měsíců, začali jsme s příkrmy, ale zapíjí MM.Není třeba.Možná se jedno kojení nají a napije a to další jen napije. Nemusí vždy vycucnout celé prso
Později zkusím dětské od Lerosu, neslazené ![]()
Dr. mi rikala, ze muzu dat cajik mazi kojenim, kdyz by byl maly mrzuty. Mam teda koupeny sackovy fenyklovy, ale jeste jsem nedala a pokuk budu plne kojit, tak davat nebudu. Mozna bych dala v nejakych extra teplech, ale to v nasledujicich mesicich nehrozi ![]()
Jinak kojim pres den co 2-3hodiny a v noci, jak si rekne. Taky mam pocit, ze si obcas jen tak pocumla a moc toho nevypije - asi nema takovy hlad. Plinek ma pocuranych dost, tak to nijak neresim..
Nevím co poradí holky ale za mě určitě ne.Pokud plně kojíš tak nevidím důvod,na žízeň má tvé přední mlíko,zbytečně se miminko zatěžuje a pak nemá tolik hlad a vynechá klidně i jedno jídlo.Hodně jsem o tom zjištovala,dcera byla nedonošená a jídlo,váha,pití atd. u nás bylo velmi důležité.Dávala jsem akorát fenykl po lžičkách ale ten stejně nepomáhal takže raději sabíka ![]()
Ted už kojím jedině v noci a tam skoro nic nemám takže čajík už střídmě dáváme.Fenykl nebo heřmánek.
Ne
Pokud má mimi mokré plínky tzn. není dehydrované stačí MM
Čaj jsem dávala od nějakého druhého třetího měsíce, sáčkový dětský. Malá se s chutí napila i mezi kojením a čaj má doteď moc ráda.
Já čajík dávám!
od Hippu je čaj od 1. týdne a pomáhá na bříško. Vyzkoušela jsem a hned super účinek, takže malý si sosne 3× denně trošku a je klidňoučký a nekroutí se
(má 5 týdnů - dávám 3 dny)
První dítě jsem plně kojila do 6ti měsíců, nedávala jsem vůbec nic, ale i proto, že to odmítala a dodnes má problémy s pitným režimem. Ale to je zase extrém. Takže myslím, že když pomáhá tak není na škodu trochu čajíku.
Mates se narodil loni v dubnu…v létě ve vedrech jsem čajík dávala.....
a kojený plně byl do 6ti a půl měsíce