Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj miminy potřebuji poradit náš Matýsek bude mít příští pondělí 3 měsíce, bohužel jíme UM BEBA 1 teď mě najednou nechce jít. Kroutí se u toho s hrozně málo sní a někdy to i vyblinká. Volala jsem doktorce a ta mi řekla, že to tak někdy je že miminka nechtějí jíst a že ho nemám nutit. Jenže on si dává prstíčky do pusinky a mám pocit že má hlad. Tak já nevím co mám dělat. Nemáte nekterá s tím zkušenosti prosím napište mi je. Děkuji Jindřiška ![]()
zkus jiny UM, treba mu ta beba nesedi, kup neco jinyho a treba se to zlepsi
my budeme mit 3 mesice ted v nedeli, plne kojime, ale prsticky ma v puse skoro porad. proste je objevil, cvici si hmat a duda si, neznamena to hned, ze ma hlad. jinak bych taky zkusila jiny UM ![]()
náš malej si taky strkal prstíčky do pusinky ale hlady to nebylo,nahrazoval si tím prso.....ale pokud blinká tak bych také zkusila jiné mléko a HA
Ahojky,
tak u mého malého to začalo taky tak.Prstíky v puse odmítání papání a máme s tím problém do dneška.Malej málo roste a špatně přibívá na váze.Bohužel můj obvodní lékař to neřeší.Prý to přejde.Snaž se s ním mít trpělivost protože podlemého máš ještě čas s tím něco dělat.My máme problém i se lžičkou.Jen se mu před očima oběví něco co se mu pak dá do pusinky tak začne kroutit ručičkama a odstrkuje to.Nakrmím ho jen ,když spí.Mlíčka můžeš vystřídat ,ale u mě to nemělo žádný efekt.Mám jich ve skříni plno.Alena
Ahoj, já dávám malé odsříkané MM, ale mám s ní ten samý problém, někdy kolem 6. týdne začala špatně jíst a trvá to dodnes, je jí 4,5 měs, vlastně čím je starší, tím je to horší, ručičky si cucá taky i dudlíka dře, vždycky mi přijde hrozně hladová, ale jakmile jí dám flašku, párkrát potáhne a začne jí vystrkovat jazykem a mléko plive. Jak píše Puc, jedině kdy se mi ji podaří nakrmit je když spí, jinak do ní cpu 5O ml třeba hodinu.
Naše mudra to taky neřeší, říká, že malá něco přibírá ( asi 11 dkg týdně ), tak ji nemám nutit, no jsem zvědavá až začneme s příkrmy, jestli se to zlepší, protože už jsem z toho na prášky ![]()
Ahoj děvčata děkuji za příspěvky je fajn když víš že to není jen můj problém. Nejsme sami. No ohledně výměny mlíčka to nechci dělat protože jsme zkusili Nutrilon ten mi blinkal, Sunar ten mu chutnal ale zase se nevykakal, pak jsme zkušeli BEBU AR proti ublinkávání to mu taky nechutnalo až BEBA 1 ta mu celkem jede. Nechci do něho rvát pokaždý když nastane nějaký problém jiný mlíko myslím, že to pro něho a jeho organizmus není moc dobrý. Vidím že doktoři vám říkají to co mě. Ještě že tady máme e-mimino že si můžeme popovídat a poradit. Ale když vidím že tak málo sní tak přece musí mít hlad to ať ně nikdo neříká že nemá. Něco mu musí být když nechce papat. A jak tady čtu že baštíte jen když spinkáte tak to je teda hrozný. Malej zatím mlíko celkem jí ale hrozně málo. Třeba jen 80ml. Dávám mu už každý dvě hodiny aby jsme vypili za den co máme. Ale pořád mě plače a já už jsem dost na nervy.
![]()
Ahojky
Tak to se máte bezvadně.Mi sníme od 40 do 120ml podle nálady jak se zrovna ten můj brouček vyspinká.
Takže mi to za den udělá něco okolo 600 až 700ml.Pěkně jsem si to obrečela,ale na rozdíl ode mě je malej hrozně spokojenej.Nepláče hraje si a všechno ho hrozně zajímá.My jedeme na Nutrilon Extra je hustější a sytější a jakž takž.No a večer musíme dokrmovat mlíčkem pro nedonošený děti.
Spíš mi to přijde že není na mlíko.Jinak jsme už začaly jsme od něděle s přikrmováním a docela mu to šmakuje.Tak snad to půjde.Od půl roku má udělat 700ml mlíka a 250ml příkrmu.No tak to bychom mohly zvládnout.
A nejhorší na tom je,že když potřebuješ poradit a nebo pomoct tak je to všechno na tobě.Moje doktorka si o mě myslí,že jsem matka histerka a tak to i bere.Však ono se to poddá.Ale pokud bych malýho nehlídala a nenutila do jídla tak už ho mám dávno na kapačkách.Má je 62cm a váží už konečně 6,23g. ![]()
Evakro tak úplně jsem viděla v tom příspěvku nás..teď jsem zakládala podobné téma..my máme korigovaně měsíc a malá nechci bumbat už dva dny, jsem z toho zoufalá a sotva do ní nacpu 40 ml..a přitom dřív pila normálně i 70 ml, odstříkávám a dávám ji to lahvičkou, ale kroutí se, zakuckává se a plive to…
zkus jinou um.. ja sama jsem dceři musela měnit um co tři týdny.. měla neustálé problémy..po tři týdny to bylo dobré a pak začala blinkat, bolní bříška atd.. ale když jsem to střídala, byla spokojená
jejda holky, my jsme na tom úplně stejně. Máme skoro 4 měsíce a nemůžeme se s papáním posunou dál. Spapá mi tak 750 ml za den, někdy 800, ale to je fakt svátek. Poslední dobou stávkuje úplně strašným způsobem, kroutí se u toho jako had, histericky řve a vyhazuje flašku jazykem (nekojíme), prská mlíko … Už jsem se bála, že ho něco bolí, ale v noci papá klidně a krásně a bez křiku, takže v bolesti to asi nebude. Doktorka taky na to nic, že prý to tak miminka někdy mají. V pondělí půjdeme očkovat, tak se necháme převážit.
Ahoj holky, taky se sem chodím uklidňovat. Naše malá se narodila a měla 52 cm a 3960g. Teď bude mít pět měsícu a za tu dobu přibrala jen 3 kila. Váží 7 kilo a měří 68cm. A už nevím, jak to mlíko do ní mám nalít. Byli jsme kvůli nepřibírání i deset dní v nemocnicích, právě na těch kapačkách, protože odmítala flašky a z prsa vypila málo. Teď už nekojím, pije jen z flašky, ale jestli dá 100ml po třech hodinách
tak pořás stojí na váze. Už jsme byli na všech možných vyšetřeních, brali jí krev, byli jsme na ultrazvuku hlavičky, bříška, na neurologii, vyzkoušeli různý mlíka. Prostě neche, ale jinak je moc spokojená, krásně si hraje, spinká, v noci jí na jídlo musím dokonce budit, jinak vydrží spát i sedm hodin v kuse v noci… už si taky nevím rady, na vážení chodíme každý týden, už mi příjde, že jen běháme po doktorech. jestli máte nějakou radu, jak to do ní nasoukat
ledmed píše:
Ahoj holky, taky se sem chodím uklidňovat. Naše malá se narodila a měla 52 cm a 3960g. Teď bude mít pět měsícu a za tu dobu přibrala jen 3 kila. Váží 7 kilo a měří 68cm. A už nevím, jak to mlíko do ní mám nalít. Byli jsme kvůli nepřibírání i deset dní v nemocnicích, právě na těch kapačkách, protože odmítala flašky a z prsa vypila málo. Teď už nekojím, pije jen z flašky, ale jestli dá 100ml po třech hodináchtak pořás stojí na váze. Už jsme byli na všech možných vyšetřeních, brali jí krev, byli jsme na ultrazvuku hlavičky, bříška, na neurologii, vyzkoušeli různý mlíka. Prostě neche, ale jinak je moc spokojená, krásně si hraje, spinká, v noci jí na jídlo musím dokonce budit, jinak vydrží spát i sedm hodin v kuse v noci… už si taky nevím rady, na vážení chodíme každý týden, už mi příjde, že jen běháme po doktorech. jestli máte nějakou radu, jak to do ní nasoukat
Ahojky,to mi připomíná nás,akorát my díky bohu v nemocnici nebyli.Malou jsem každé 2,ř hodiny zavinula,uspala v sedačce a když byla v polospánku,místo dudlíka jsem jí vrzla lahvičku.V noci jsem jí budila taky každý 3 hodinky a místo Nutrilonu jsem koupila to nevé mlíčko od Sunaru-Nutra defense.Musím zaťukat,že jak jsem malou uspávala,zvykla si na to a teď mi papá cca každé 3,5 hodiny 100-120.Před spaním vytáhne i 180.Už jsem byla zoufalá,každé ráno měla chuť to vzdát,upřímně už mě to i nebavilo,chodila jsem nevyspalá jak mátoha,ale vydrž,po 14 dnech se stal zázrak!!!Zkus to,za pokus to stojí,my taky chodily každý týden na váhu a několikrát jsme byli i dvakrát v týdnu.Taky zkus lactobacílky,upraví jí trochu bříško i kakání.Držím moc place,je to běh na dlouho trať a opravdu nezným krásnější pocit,než když se mimčo hladově přicucne k lahvičce
My jsme na tom byli stejně vypili jsme daleko míň mlíčka než bylo udáno,vyblinkali jsme to,jsme droboučcí,paní doktorka,ale říkala,že je to prostě tak,že některé děti jsou už takové…prostě chce to čas a trpělivost v období příkrmů se to bude měnit.Důležité ovšem je,že miminko prospívá a neklasá na váze.Takže já navíc dávám hodně čaje..tekutiny nadevše,když už né tolik mlíčka ![]()