Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zatím máme čaje a příkrmy zakázaný, musíme krmit jen mlíčkem. Opravdu doufám, že se to brzy zlepší. Evička, co se týká jakýhkoli tekutin, tak odmítá
a to jsem vyzkoušela i slazené čaje i kašičku, takže jen čekáme.
Peti, děkuju za odpověď. Taky mi příjde, že před spaním toho vypije nejvíc, ale taky nespí co dvě hodinky. Teda po ránu je dvě hodinky vzhůru a potom jde spinkat, ale potom je zase dýl vzhůru a usne až v kočárk. Chodíme na procházky každý den. Vzát to bohužel nejde. Dneska nám konečně píchli naušničky, měla je mít už před dvěma měsíci, ale to odmítli kvůli malému přírustku na váze. Kolik je tvojí malé? Pěkne se naučila
Evička není bohužel dudlíková, to jsem vůbec ráda, že akceptovala tu flašku a jedině od aventu. Jinak dudlíky nebere, myslí si, že palec je lepší.
ledmed píše:
Peti, děkuju za odpověď. Taky mi příjde, že před spaním toho vypije nejvíc, ale taky nespí co dvě hodinky. Teda po ránu je dvě hodinky vzhůru a potom jde spinkat, ale potom je zase dýl vzhůru a usne až v kočárk. Chodíme na procházky každý den. Vzát to bohužel nejde. Dneska nám konečně píchli naušničky, měla je mít už před dvěma měsíci, ale to odmítli kvůli malému přírustku na váze. Kolik je tvojí malé? Pěkne se naučilaEvička není bohužel dudlíková, to jsem vůbec ráda, že akceptovala tu flašku a jedině od aventu. Jinak dudlíky nebere, myslí si, že palec je lepší.
Karolínce jsou 3 měsíce a vlastně už 3 dny
No já jsem jí prostě nemilosrdně zavinula do deky,dala do sedačky a prostě jsem houpala tak dlouho,dokud neusla.Někdy jí to trvalo chvylku,jindy třeba půl hodinky,ale usla.Procházky jsme ten čas tak trochu oželely,ale stálo to za to.Tak zkus Tvojí beušku budit prozatím v noci každý 3 hodiny.Po pár dnech budeš zralá na mašli,protože budeš nevyspalá,ale u nás to zafungovalo.Přejeme moc,moc štěstíčka
Jo a lahvičky mi nechtěla ani od Aventu,Nuk,Baby love…máme doma asi 20 lahviček…Zabral dudlík MAM a lahvičky MAM.Mají sametový povch a dětičkám se to líbí.Mám takovej názor,že dudlíka můžeš jednoho dne vyhodit,ale paleček má dítko pořád u sebe
A taky jsem se dočetla,že dudání snižuje riziko zubního kazu a snižuje taky syndrom náhlého úmrtí kojence.Tak dudáme o sto šest
Ručičku odtáhnu od pusiny,ám dudána a je to ![]()
Tak to už je Karolínka taky velká slečna
Koukala jsem, že byla pěkný macíček
Evička měla v 6 týdnech 5700 g, to ještě papala hodně. Evička nemá problém usnout
ráno vstane kolem osmé a za dvě hodinky je tuhá a odpoledne to samé, položím do kočárku a je klid a ještě večer před spaním si musí zdřímnout
a v osm večer chodí spinkat a na první jídlo se budila až ve dvš, tak jí musím budit sama. Taky vstáváme co tři hodinky, ale ona má svoji hlavu, nemá problém se přicucnout k flašce, to ona umí perfektně, ale nechce jí dopít, jak už nechce, tAK SMŮLA. Taky jsme vyzkoušeli všemožný dudlíky: suavinex, fisher price, chicco…Syndrom náhlého úmrtí se většinou objevuje do čtvrtého měsíce, tak to už doufám máme za sebou, ve čtvrtek Evči bude pět měsíců. Včera jsme byli teprve na naušničkách. Jak jsme byli v té nemocnici, tak podle výsledků krve řekli, že má Evička mononukleozu, ale když jsem se nechala vyšetřit já, tak nic. Tak že se s tím asi narodila, protože jáí jsem to prý kdysi prodělala, ale objevilo se to jen jako nachlazení, tak jsem to ani nezaregistrovala. Ale s chutí k jídlu to nemá nic společného říkali doktoři.Ale stejně.Peti, stejně děkuju za rady, my už opravdu taky vyzkoušeli všechno, ale to dítě má prostě svoji hlavu ![]()
Tak to je mi tedy líto a budete muset vydržet do příkrmů teda.Koukala jsem na fotečky,Evička je nádherná
My jdem dneska na třímšsíční,tak jsem zvědavá,kolik Kája měří a váží.V těhotenství jsem brala vysoké dávky hormonu štítné žlázy,tak si myslím,že Karolínka byla veliká po těch hormonech,dělali mi třikrát testy na cukrovku
a dokonce i po porodu!!!Ale negativní,pak mě doktorka strašila,je to 14 dní zpět,že malá má cukrovku
na pěst!!!A naše porodní váha: 5010g a 53 cm ![]()
Budu držet pěsti na kontrole, ať je vše jak má
, je to možný, že to může být po hormonech, když se říká, že se rodí velké děti i po vitaminech. Já si píchala inzulín celý těhotenství, měla jsem pořá vysoké hodnoty, tak jsem si píchala třikrát denně pět jednotek a řekli mi, že malá bude mít jen 3,5 a stejně měla čtyři
a to nechcu vidět, kdybych si ten inzulín nepíchala
. Budu ráda když napíšeš, jak jste dopadli
Tak jsme dopadly na jedničku
Karolínka váží 6360g a měří 62 cm
Fontanelku máme 0,7 a 0,7.Akorát mě štve,že od včera zase skoro nepapá
Já už nevím,co s ní zase
Takže zase nastolím noční buzení
Přes den mi dnaska vypila co tři hodiny 70 a v 19 hodin 170 ![]()
Teda tak to jsi silná diabetička,já jsem se v porodnici smála,že to měla po tom sldkým blevajzu,co mě nutili tolikrát pít ![]()
Jéé, tak to gratuluju, to je šikulka a pěkně přibere uvidíš. Na třímesíční toho ještě vypila celkem dost. A ta 170, to je paráda. Právě že nejsem diabetička, to jen v tom těhotenství. My taky měli dneska pilno. Měla jsem zato, že na vyšetřen- měli jsme jít se sluchem - máme jet až zítra, ale dnes v deset jsem se dívala a ejhle ono dneska. V Brně jsme měli být na 11:00, tak jsem probudila manžela, lehl si po noční a vyrazili jsme. Evička pila doma o půl osmé 70ml a potom nechtěla a jedla až v 13:00 a to 150ml potom 16:00 150ml a veřer jen 110 ml. Te´dka spinká a věřím tomu, že přes noc zase do ní ni moc nedostanu ![]()
Je to hrozný,viď.Takový nervy a blbej pocit z toho,že už dlouho nepapala a že by teda už měla.Závidím mojí kamarádce,její malej je o dva dny starší,ona nekojila vůbec,má ho od narození na um.Před jídlem jí vypije 50 čaje a pak jí hned na to vypije 180-200 Nutrilonu.Avšak má kamáradka si neustále stěžuje a naříká,že je to hrozný,že malej bude tlustej
Na mé nářky,že Karolínka nepapá mi říká,ať jsem ráda,že aspoň nebude tlustá
No každej jsme nějakej a já říkám,že každej vypitej mililitr je prostě zázrak ![]()
Teda a po porodu máš cukr zase v pořádku?Je to zvláštní,jak si s náma ta příroda někdy hraje,co.Můj Honza jezdí kamionem,přes týden je doma maximálně na noc a zase razí na cesty,ale nestěžuju si,práce ho baví a je to i docela dobře palcené.Otěhotněla jsem ve zkušební době,vyhodili mě,musela jsem na pracák za opravdovou almužnu,tak se teď lížeme z dluhů.Aůe zase bude líp,člověk tomu prostě věřit musí!!! ![]()
Takový lidi bych fackovala, co se dívají, jestli je dítě tlustý nebo ne. Ať je ráda, že jí papá a tak jak má. Mám takovou známou, za kamarádku bych ji asi moc nepovažovala a ta se dívá jen na to, jak každý vypadá. První věc, kterou řekla mému manželovi byla, že si myslela, že je hezčí. Mně se v těhotenství ptala, proč mám tak dlouhé tričko - podotýkám, že byla docela zima a pořád se ohlíží, co máš na sobě, jaký máš vlasy, dělá kadeřnici. Před těhotenstvím jsem byla na 70 kilech, ted mám 60, dost jsem zhubla nervama, ale od ní bych jen slyšela, padají ti vlasy, máš vytahaný břicho
a to jrště po císaři i zjizvený. Taky jsem se divila, že ten cukr mám dobrej…Jak to zvládáš všechno sama? Máte to těžký, ale je dobře, že ho to baví a že si i něco vydělá. Manžel pracuje na směny, ale teď byl 14 dní pracovně v Polsku a od středy tam jede na tři týdny a říkám si, jak to budu bez něj zvládat, moc se nám stýská. Já zase dodělala 14 dní před porodem školu, tak jsme ani nic nedostávali a teď máme taky prd. Zpravili jsme si byt u našich, což nás taky na dost vyšlo, tak splácíme. Určitě věř, že bude líp, taky si říkám, že to buide lepší, ale teď to třeba nemyslím kvůli penězům
No tak ona se asi nedívá na to,jak kdo vypadá,ale spíš si myslí že když ona sama je při těle,tak že holt malej když od narození tak krásně papká,tak bude zákonitě taky a přitom přibírá jen to,co má!!!No každej je nějakej,ale co je moc,toho je příliš ![]()
No zvládat se to bez Honzi docela dá,akorát přesně jak píšeš,je nám smutno.Teda zatím hlavně mě,Kája z toho ještě nemá tolik rozum.Ale zase vím,že to dělá pro nás,neustále mi to opakuje a vím,že nás opravdu miluje.Spíš jsou pro mě horší nervíky,aby se nám domů vrátil pěkně v pořádku a hlavně celej.Minulej rok měl nehodu tady kousek od nás,ale ještě pořád v Německu
tak mi to od tý doby pořád tak nějak leží v hlavě a bojím se.
A copak jsi dělala za školu?
Neboj se,tři týdny tečou jako voda a zase budete mít taťku doma.A zvládnete to levou zadní,jste holky šikovný ![]()
Ahojky,
malý už bude mít sedm měsíců a takhle začal protestovat,když mu byli necelé čtyři.U nás je úplně jedno jaké máme mlíčko, protože mu nejede žádné a tak jsme zůstali na Nutrilonu.Teď,když už papáme příkrm tak je to fajn.Ale i na lžičku si zvykal přes měsíc.Musím prostě vychytat správnou dobu na to kdy je úplně v pohodě a jídlo bere jako hru.Nemá cenu řídit se tabulkami,protože každé miminko je úplně jinačí.Tohle už jsem vzdala a snažím se reagovat na to co syn chce.Pokud je miminko zdravé a nic mu neschází má to prostě v hlavičce a chce to strašně moc času a trpělivosti.Taky jsme byli v nemocnici a nic nám nezjistili a za to zaplať pánbu.Přišla jsem na to ,že malému nevyhovuje, když je omezovaný takže nekrmíme v náručí,ale v leže na posteli.Malý mlátí ručičkami kouklá kde co lítá a přitom pěkně cucá.A když se pustí tak ho zabavím nějakou hračkou,aby na to mlíčko nemyslel.Pak ho vezmu, napůl uspím s dudlíkem a když je tkový vláčný rychle vyměmím dudlíka za flašku.No a on si docucne ten zbytek.Navíc musím uspávat na gymnastickém balonu a jakmile se víc heží tak prostě přidám na houpání.Je to pro mě pohodlené,že mě nebolí nohy a ruce a na malého to funguje.A takhle jsme se dostali 40ml skoro až na 150ml.Papá mi zhruba po dvou až třech hodinkám a mezi tím ho napájím čajem a semtam mu upnu do pusinky nějakou tu lžičku ovoce a nebo sušenku.Ono se řekne malá miminka,ale jsou pěkně fikaná a tak je musíš pořád a pořád překvapovat. ![]()
A doktorka? Podle í jsem hysterická matka co se zbytečně moc strachuje a není moderní
Takže si ji poslechu a spíš se snažím sledovat syna jak on na věci reaguje.Neboj,jen zatni zuby a drž se.Prostě se nám narodili malí jedlíci. pro které je jídlo naprosto zbytečná a nepotřebá záležitost která je zdržuje od toho zajímavého světa. ![]()
Pokud budeš něco potřebovat klidně písni.Malej je fikanej a to co jsem si s ním už probrečela mám vybráno daleko dopředu ![]()
pananka:
všechna čest,koukám že to není jen naše malá,kdo je takhle vyčůranej ![]()
Peti, byli jsme na víkend pryč, tak píšu až teď
Dělala jsem logopedii-surdopedii, státnicovala jsem 14 dní před porodem, tak jsem ráda, že to mám dodělané. Uvidím, co se potom najde za práci, ale ze začátku to bude hodně těžký bez práce, ve třiceti
, Teď je mi 25 a prakticky nic neumním
Taťka se vám určitě vrátí vpořádku, to věřím, že jsou to nervy. Strýc jezdil celý život a převážně po zahraničí. jenže s tetou neměli nikdy děti, tak na to doma byla úplně sama.
Pananko, tak Tebe taky obdivuji. Musíš mít taky nervy ze železa. krmíme taky zásadně jen v leže, a tak ráda bych měla malou aspoň v náručí
, někdy u nás hračka zabrala, ale většinou ne. Dokonce jsem jí jednou posadila i před televizi u jídla, jestli jí tozabaví, ale nechtěla. V nemocnici se naučila pít v lehátku, ale hned jak jsme dojeli domů, tak asi změnila názor, že v leže je to pohodlnější. Gymnastický balon zabíral jen v prvním měsíci, to jsme na něm v noci seděli taky furt. Te´d zabere jen se unavit.
Stejně je to úžasný, jak to ty matky dokáží všechno vydržet ![]()