Tříměsíční syn nechce jíst, zatím má umělé mléko Beba 1

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
15.5.12 21:36

@ledmed ,, :think: tak ted jsem se naprosto zděsila. Naše malá se narodila 51cm, 3500g.. ted jí bude pět měsíců za 14dní a váží 6200 g :dance: ..je to taky nejedlík. Maximálně mi vezme stovku stodvacítku po třech hodinách. Víc ani ránu. Večer tedy vypije stošedesátku na dvakrát a to pak vydrží spát. Dnes jsme byly u pediatra a prý prospívá v pohodě. .. proč jste byli na těch vyšetřeních. To je málo přibrat 3kg ? :think: ..mně to tedy příde v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
15.5.12 22:27

Taky jsme měly tento problém.Malá se mi narodila jako mírně hypotrofická.Měla 2,4kg.Kojila jsem, papala krásně, ve 3 týdnech dala i 150ml.Prostě super, rychle váhu dohnala.Bylo jí asi 2 měsíce a týden a ze dne na den jako když utne, prostě nechtěla jíst.Odmítala prsa, lahev, lžičku, všechno.Tím se mi postupně přestalo tvořit mlíko, i když jsem odsávala a UM prostě taky nechtěla (Nutrilon).Zkusily jsme jinou lahvičku (asi 3), jiný UM (Sunar).Trochu úspěch, ale stejně vypila max tak 60ml po 3h.Pak jsem dala tady na pár rad a začala jí krmit v postýlce a zabavovala kolotočem.Někdy mi vypila i celou dávku, sice jsme bojovaly třeba 30 minut, ale vypila :palec: a pak jsem zkusila ještě jednu věc a ta se mi osvědčila lépe.Když jsem jí chtěla dát najíst, tak jsem jí uspala a to mi vypila většinou vždy všechno.Vstávala jsem k ní v noci každé 3 hodiny, aby jsme to dohnaly (jinak spinká celou noc).A doteďka, když spí, tak pije nejlíp.Teď k ní vstávám jen jednou za noc a doteď jí nebudím.Mezi tím jsme teda ještě jednou měnili mléko, měla zelenou stolici, ale totálně.Teď jsme na Sunaru Nutra defense a spokojenost.Jsou to asi 3 týdny, co jsem jí začala krmit zase když je vzhůru, přece jen už mi toho tolik nenaspí a dobrý.Vypadá to, že to nejhorší z tohoto období máme za sebou.Sice někdy pořád zlobí, ale už si i řekne, když má hlad.Tenkrát jsem jí nechala třeba i 6 hodin bez jídla a nic.I po té době si neřekla a stejně nic nesnědla.Trvalo cca 2 měsíce.Dle doktora je naprosto v pořádku, prostě to tak prej někdy bývá.Teď nás čekají příkrmy, tak snad to bude lepší než s mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19567
16.5.12 09:33

Lucik.Kop tak to vidím,že u nás je to to stejný. Taky jsem ji dnes v noci krmila ve spaní, vypije stejně jako když je vzhůru, no tak uvidíme. Ale asi nás čeká boj, tak snad brzo přejde. Zítra budeme mít výsledky krve a pak moči, tak pokud bude zdravá budem ju hold ládovat kdy se bude dát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
16.5.12 10:31

Držím palce. :hug: Vím jaké to je, když dítě nechce jíst.Byl to boj.Snad je u nás už konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alena a Lukášek
16.5.12 14:48

Ahojky,
tak u nás to bylo tak nějak podobné jen o měsíc později.Malej byl obrovskej jedlík a najednou jako když utne a přestal jíst.Podle doktorky to byl napřed růstový spurt a pak bojkot kojení.No a dopadlo to tak,že malej získal naprostou nechuť k mlíku a vlastně k jídlu vůbec.Teď má dva roky váží 9,8 a nejí krom polívky a těstovin vlastně vůbec nic.Když byl malinkej jen viděl flašku tak se začal strašně kroutit a plakt.Nakonec to dopadlo tak,že se krmil jen v polospánku, když vlastně nevnímal tu flašku.Teď vipije tak dva litry čaje a jen vidí mlíko a nebo jogurt tak se mi pozvrací.Nechci tě strašit.Pokus se odpoutat pozornost od flašky.Hračky ,blikající telefon cokoliv a třeba to zabere.Já doteď lituju že jsem nedala na svůj instink a poslouchala moji chytrou paní doktorku.Teď ,když se dívám zpátky bych udělala hodně věcí jinak. Papa Alena ps: u nás změna mlíčka nepomohla spíš to bylo horší a tak jsme zůstali u Nutrilonu co měl už v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
766
3.5.14 11:10

Zdravím maminky, potřebuji pomoct, poradit, uklidnit. Protože má diskuze už nějaký ten pátek, ráda bych se zeptala jak to s těmi vašemi nejedlíky dopadlo??
Mám nedonošenou hypotrofickou holčičku, nar. 35+5, 1990g a od narození bojujeme s jídlem. Už je tady 11 týdnů (korigovaně 6týdnů) a asi se brzy zblázním. Je na UM, protože ten start do života byl celkem divoký a psychika udělala svoje :nevim:.
Jí strašlivě málo. Váží 3200 a teď si vypila jen 30ml (před tím 50ml), za celý den vypije kolem 350 max 380ml. Na krmení ji budím ve dne v noci, snažím se to do ní cpát a i když ji vycpávám jako husičku, tak přibírá 100g týdně (což mě zaráží, protože i když ji v nemocnici krmili sondou - mým odstříkaným MM a vyšší dávky, tak nepřibírala o oc víc). Už na to hlavně nemám sílu. Vždycky strašně křičí a prohýbá se. Jsme na Beba Sensitive (před tím Nutrilon), čůrá dost, kaká 1× za 2 dny a mívá tam i nestrávené mlíčko :?:. Ve spánku nejí vůbec, v zavinovačce/bez, potichu/při povídání…žádný efekt. Přes den ji cpu po 3 hodinách, v noci po 4 - ale klidně by prospala celou noc.
Kdy to skončí?? Skončí to někdy? Kdy jste se rozpapali a jak jste na ty prcky vyzrály?
Mám ji nechat co si vezme nebo ji cpát dál??? Prosím pomoc::: :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
3.5.14 14:40

@aleaa Tak já bych ji asi nechala spinkat a dávala jí to, co si vypije. Možná bude chtít pít častěji, nevím. Co na to dětská lékařka???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
3.5.14 15:03

Když nás pustili z nemocnice, tak nás MUDr. hlídala. Snažila se vymyslet nové postupy krmení, když pak viděla, jak u jídla řádí, tak mi oznámila, že halt to do ní budu muset rvát dál… Tak uvidím jak bude přibírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
4.5.14 13:59

Rozhodne nebudit. Takovou blbost nas uci v porodnici, ale dite se ozve, nebo vzbudi, kdyz ma hlad. Mala mi asi od druheho mesice taky prospala skoro celou noc. Hlavni je, aby trochu bribirala. Hlavne nebudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.14 23:19

Zdravím, my jsme od začátku na Bebě HA. Doporučili v porodici a nejdříve jsme začali Pre-bebou ve skleničkách. Tu jsme dostali v porodnici protože jsem kvůli lékům které dlouhodobě beru přestala rychle kojit. Naše malá přibývala na váze pomalu a jakmile se začala hýbat bylo to ještě míň ale váha šla pořád do plusu. Po krmení taky ublinkla ale ne moc. Jakmile jsme přidali příkrmy tak se to zlepšilo. Chvíli jsme taky uvažovali o změně mlíka ale v lékárně nás odrazovali že pokud neřekne lékař tak by neměnili že Beba je dobrá a dítě při přechodu na jiné mléko chvíli zvyká takže by to taky chvíli trvalo. Navíc pokud nemá žádné koliky atd. Tak jsme to tak nechali a zůstali na Bebě a jak říkám teď máme téměř 6. měsíců a je to OK. I teď se občas stane že málá nemá skoro chuť na mlíko nebo začne víc pit odpo až večer ale pokud je to občas a váha jde nahoru tak teď už si s tím hlavu moc nedělám… Já osobně nejsem zastáncem častého měnění značek mlík. Znám pár takových maminek a nevím jestli to bylo k užitku nebo ke škodě… A musím říct že jsme začali dávat napít když spí vychází nám to tak okolo 23 hod protože celou noc spí a to vypije svých 120 v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová