Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no vidite a to mi vnuklo dalsi otazku :-d s tim nastrihem sitim atp. se da jit normalne na zachod ?
jeste ze sem se zeptala ted me vystrelena vlozka neprekvapi ![]()
Jednu si radši kup a uvidíš. Nejspíš budeš dokupovat. ![]()
Kupodivu u prvního dítka závisláka mlíko teklo, jen jsem se na něj podívala a z obou prsou. Kolik mlíka já nasbírala do sběračů.
A u druhého dítka jsem vložky do podprsenky potřebovala tak v porodnici maximálně a to možná jen ze strachu. Nikdy jsem neměla nalitá prsa. I jsem si říkala , jestli mám opravdu dost mlíka. Protože jsem je neměla nalitá ani po prospané noci. Ale asi jo, kojíme stále. ALe kojící podprdu prostě nepotřebuju. Ale prsa mám velká, tak tam se to ztratí víc než u malých.
Od Jonášovo 5ti měsíců dokonce kojím jen z jedné strany. A mlíko samovolně nepřetejká prostě nikdy. I když ho měla celý den babička a kdyby byl se mou, tak by se třeba 6× kojil. Asi už mám hodně úložného prostoru. ![]()
Záchod mě první 2 dny pálil - teda čůrání. Poprvé mě nastřihli a to se mi i špatně sedělo. Podruhé nenastřihávali, ale i tak šili a to čůrání mě fakt hodně pálilo.
Tak já neměla s pálením problém, čůrala jsem hned na sále do mísy, to jsem se bála, že to bude pálit, ale nic jsem necítila - jenže já po pordu necítila dole vůbec nic, ani šití, protože jsem byla tak odkrvená z tlačení. Ani placentu jsem necítila, že ji mám už ve vagíně…
Na velkou teda těch 24h po, též jsem se bála a bylo to v pohodě, nebyl to žádný tuhý bobek. Ale já jsem schválně po porodu dlabala vše, co mi předložili, abych si rychle došla a taky kvůli mlíku, aby se mělo z čeho dělat.
A dá se čůrat do sprchy, popř. do bidetu. Já mám bidet doma a dělala jsem to tak, že jsem se vždy od pasu dolů svlíkla, sedla si na něj obkročmo čelem ke zdi, talkže mi voda netekla po stehnech dolů a tam jsem se myla a někdy i vyčůrala, hlavně abych se uvolnila a co nejvíc toho odteklo.
Při porodu jsem měla takovou ztrátu krve, že se mnou na WC musela jít sestra, abych během těch deseti metrů neomdlela, tak, chudák, lovila vložku ona. To člověka nenapadne, no
.
Velká strana - hlavně pít pít pít a není problém. I když rodit bez nástřihu je ještě jiná dimenze.
Tekoucí mlíko - já nevím, ale mi se zdá, že to teče právě těm, co moc/vůbec prsa nemají, protože není tuk, který by to ucpal. Užila jsem si fest. Tedy u prvního. Podruhé už taky ne (jediné moje štěstí).
Jinak je to moc krásná věc, ty hormony - jak tak člověk jede tramvají, spěchá odněkud za hlídaným dítkem, představí si, že bude třeba nakojit, a už to valí
.
Lentilko, musím odporovat, před otěhotněním jsem měla 75C, těsně po porodu 85E, pak se to smrsklo na 85D, no podle mě mám kozy jako vozy a stříká to ze mě jak z hasičáku. Ve 4m byla trochu krize, ale upravilo se to a dnes jsem zrovna musela přerušit kojení a bouchat Matesa do zad, páč to teklo moc a děsně se zakuckal
Ahojky, dobré téma a dobré příspěvky ![]()
ad kojo podprsenka: pobavil mě termín „postroj“
- bohužel to vnímám taky tak, jako nutné zlo, ale teď podruhé už vím, že bych se bez toho bohužel neobešla..
Naštěstí už to může vypadat i např. takto :
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… apod.
Ještě dotaz: jsou k něčemu ty pratelné vložky do podprs ? Posledně to s těma jednorázovkama byla pořádná investice
![]()
ad síťo kalhotky: nakoupila jsem , nepoužila jsem, zlaté bavlněné, naštěstí u nás ve špitále na tom nikdo netrval, spíše bych tam s tím byla jako exot…
ad WC: příště si beru kabelu Actimelu
, super věc a to mě cpali železem, kt. způsobuje zácpu…ta by se po nástřihu jaksi nehodila, že… ![]()
Nas kojící podprdy je opravdu super www.emanuela.cz
Sama jsem si objednala Naturanu černou s proužky.Vůbec nevypadá jako kojící
.Souhlasím jak píšou holky.Bude ti téct nebo ukapávat mlíčko a bez podprdy by to nešlo.Takže šťastnou volbu.
Ještě www.anita.cz
www.cariwell.cz
Znova dala jsem špatný odkaz:
www.carriwell.cz a podprsenky Anita jsou také dobré,sama jednu mám.Je tak lehká a příjemná že ji vůbec na sobě necítím ![]()
Za mě kojící podprsenku určitě ano. Měla jsem dvě (obyč za tři stovky, ale je pravda, že vypadaly nic moc) a užila jsem je, i když jsem kojila jenom 4 měsíce. I jsem v nich spala. Mlíčko mi vytékalo (hlavně před kojením), sice jen maličko, ale na triku by to bylo určitě znát. A přes den mi nalitá prsa pěkně podpírala. Zvykla jsem si na ní tak, že teď nosím přes den normální, ač jsem ji doma nikdy nenosila
![]()
Len-til-kah píše:Pružné nic alias lambáda pro desetileté dívky je na kojení super.
Pod to se podepisuju, speciální kojící podprsenku nevlastním, v případě obou dětí mi stačí (stačilo) pružné nic velikosti 176 ![]()
Nikdy se mi prsa nenalila a v podstatě ani nezvětšila - a já se tak těšila na ňadra dmoucí, že budu aspoň někdy oslňovat výstřihem ![]()
Holky, koukala jsem na tu stránku emanuela.cz a fakt tam jsou krásný podprdy a hlavně proti Anitě jsou i za rozumnou cenu.
Chci se zeptat, když mám standardně velikost 80C a těhotenstvím se mi zatím nijak moc prsa nezměnily, myslíte, že stačí podprda o číslo větší nebo mám brát stejnou velikost jako mám teď ? Vím, že je lepší to koupit až pak, ale přece jen něco do té porodnice je potřeba mít ![]()
Jo a sedí ty velikost na emanuela.cz s normálnimi velikostmi v obchodech ? Nemají tam totiž tabulku velikostí ![]()
Loli: taky jsem kdysi měla 80 C
, v těhu pak 80 D, a to mi zůstalo i na kojení, ale bacha- tenkrát jsem kupovala koj. podprs. v kamenném obchodě a ty velikosti jsou celkem chaotické , spíše možná doporučuji -pokud je možnost- tak vyzkoušet. Btw.: teď si vystačím s 80 B
![]()
Říká se že je nejlepší kupovat podprdu až v 8.měsíci těhotenství.Já jsem za normálna nosila podprsenku 75C,ale teď před porodem nosím už kojopodprdu od Anity 85D a Naturanu mám 85E.Normální push-up bych už nesnesla,tlačila mě pod prsy.Od Anity jsem koupila v kamenném obchodě s kojeneckým zbožím a stála mě okolo 400,–Kč,což jde.
Lolinko,
ještě k té Emanuele.Já si původně koupila 85D,ale zdála se mě malá,tak jsem ji poslala zpět a vyměnila jsem si ji za 85E.Nebyl v tom zase takový rozdíl,ale je pohodlnější.Takže ty bys mohla mít v pohodě 80D a když ti to bude malé,pošleš ji zpět a vymění ti ji.Paní která tento e-shop vede je velmi milá a vstřícná.
Je to tato: