Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jj diky vsem…budeme mit vsichni stejnou
komu jsem ji ukazala tak byl nadsen z tehle cerne ![]()
Tak kojící podprsenku si myslím využiješ. Já teda na radu porodní asistentky v kurzu koupila až po porodu a dobře jsem udělala neb se mi mé nalité prsy, nalily ještě více. Měla jsem strach z velké investice, ale nakonec jsem sehnala velice pohodlnou bavlněnou, pratelnou na 95 stupnů za 300kč.
sítované kalhotky, rodila jsem císařem a velmi mi vyhovovalo, že kalhotky sahají až do půli břicha a netlačí mě do jizvy a anvíc jizva dobře větrala. Nosila jsem je zhruba 3 týdny. Jo a o vystřelení mi taky nikdo neřekl a taky jsem lovila:D
Anity ale prý jsou super, četla jsem na ně samou velku chválu.
Novire píše:
Nikdy se mi prsa nenalila a v podstatě ani nezvětšila - a já se tak těšila na ňadra dmoucí, že budu aspoň někdy oslňovat výstřihem
Tak já jsem si polepšila. O něco. I když jak kdy. Ven jsem šla po kojení v prádle, které mi bylo velké, a vracela jsem se v prádle, které mi bylo zatraceně těsné
.
Zziny - pratelné vložky jsou fajn na takové to ukapávání. Pořádný průtok nepoberou. Já taky ty jednorázovky mohla ždímat
. Myslím, že se to nedá úplně nahradit - leda vrstvit na sebe, ale to byla drahá sranda, plus hrozně velký balík.
Každopádně já nikomu nedoporučuju ty, co mají nějakou umělou nepropustnou vrstvu, protože když vložka přestane stíhat, tak to neprosákne, ale začne téct všude kolem, což je ještě o dost horší. Mně moc vyhovovaly vlněno-hedvábné, bavlněné tak na doma.
Jinak ale fakt kojení po různých porodech může být úplně nesrovnatelné - co jsem u Š. dávala dokupy půl roku, srovnalo se mi u M. do dvou, tří týdnů. Dokonce jsem chodila bez vložek, óóóó
.
Pratelné vložky mám, trochu zatvrzele je používám i na noc, i když mi provlhnou, z jednorázovek jsem se začala osypávat… Mám bavlněné, dětské prádlo peru obden, tak to k němu vždy přihodím společně s pomléčenými podprsenkami. Jinak první 4m jsem používala chicco, ty byly velkokapacitní a drahý.
Pozor , tu naturanu mám (černou s proužkem) a začíná se trošku rozpadat
Páře se mi krajka na lemu, plus ty košíčky jsou z materiálu podobného plavkovině, snad nějaká lycra, kdežto ta „ohrádka“ je bavlněná, takže košíčky drží tvar, ale ohrádka se vytahala…
Tahle nemá ohrádku, je bavlněná a pevná, hezky drží tvar.