Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Napíšu ti to zcela přesně. Ano omylem. Uvidíš, jak se ti zlepší kvalita života a zdravotní a psychický stav.
Já za sebe musím napsat, že když jsem tehdy synovi zkusila dát párkrát láhev, tak se mi skutečně nijak neulevilo a řvala jsem desetkrát tolik. Člověk neví sám u sebe, natož u někoho naprosto neznámého z netu.
@Villanelle píše:
Je to mozny, nechtelo se mi to googlovat, mne po porodu sestry v porodnici rekli, ze muzu max paralen, tak jsem to nezkoumala, naštěstí jsem nemusela. Tak omluva za mystifikace.
Ano to byl nazor driv, ted je Ibalgin pro kojici volbou c1.
Ja bych to jeste zkusila, hlavne bez nervu, ricinus 5CH, Caro, kojici caj, vyvary, klid a pitny rezim a kdyz to nepujde tak proste prejdes na flasku. Mne to u druheho po cisari neslo, po trech mesicich jsem koupila Bebu, ta mu okamzite sedla a byl klid.
Zaprve bych zvazila, jestli je na vsechno nutny ladovat se ibalginem. Zadruhy, kdybych si uz dvakrat vytrpela tu brutalni bolest ze zanetu (mela jsem jo xkrat, ale bez antibiotik), tak bych teda rozhodne kojila, kdyby to slo.
Kazdopadne se svet nezbori, kdyz kojit nebudes. Ja bych kojila, protoze si neumim bez kojeni zivot s miminem predstavit, ne proto, ze by mi to poradili na emiminu. (Podle me kojeni dava i bere svobodu)
Dekuju vsem za odpoved.
Ja neresim ani tak psychiku, vim, ze to dam, ja spis resim, jestli pro syna neni lepsi UM nez MM prohnane tolika lekama.
Byla tady nekde pripominka, jestli by se to nedalo zvladat bez leku, ale to rikam rovnou, ze nedam. Ty bolesti byly hrozne. I spodek i prsa. Navic u vseho jsem mela pres 39 horecky. Dneska v noci 40,7.
Nakonec zabral paralen a studena sprcha. Ted uz jsem celkem v pohode. Mam 38 a prso splasklo.
Ne.
Kojení je důležité ale není to to nejzásadnější tvoje zdraví a příčetnost je klíčovější a to i pro zdravý výoj syna.
@VitaminC píše:
Dekuju vsem za odpoved.
Ja neresim ani tak psychiku, vim, ze to dam, ja spis resim, jestli pro syna neni lepsi UM nez MM prohnane tolika lekama.Byla tady nekde pripominka, jestli by se to nedalo zvladat bez leku, ale to rikam rovnou, ze nedam. Ty bolesti byly hrozne. I spodek i prsa. Navic u vseho jsem mela pres 39 horecky. Dneska v noci 40,7.
Nakonec zabral paralen a studena sprcha. Ted uz jsem celkem v pohode. Mam 38 a prso splasklo.
U druhe jsem prestala kojit po ctvrtem zanetu. Vzdy pres ctyricet, nutna atb, mliko hnusny, mala ho ani nechtela. Neco si ani nepamatuju, protoze z horecky jsem byla mimo, a k tomu starsi dite doma. Rada, ze dite to vytahne, me uz vytacela. Nechtela se ani prisat, kdyz uz, tak skoro nic nevytahla, a pokud tech par kapek, tak to byl extra hnus. Plus ten lekovej koktejl.
Ne nekojila bych v žádným případě. Chudák miminko. Všechna antibiotika přechází do mléka, i ta která tvrdí že ne. Brala jsem jich dost na záněty prsu, a dcera z toho měla neskutečný problémy. Už bych to nedopustila.
@VitaminC píše:
Dekuju vsem za odpoved.
Ja neresim ani tak psychiku, vim, ze to dam, ja spis resim, jestli pro syna neni lepsi UM nez MM prohnane tolika lekama.Byla tady nekde pripominka, jestli by se to nedalo zvladat bez leku, ale to rikam rovnou, ze nedam. Ty bolesti byly hrozne. I spodek i prsa. Navic u vseho jsem mela pres 39 horecky. Dneska v noci 40,7.
prosimtě to je hovadina. Já měla stejně akutní záněty, po pár hodinách od bolesti prsu 40tky. A hned antibiotika. Dva až tři dny jsem byla nefunkční. A takhle každy 3 tydny, měsíc. Upřímně kdo takový zánět nezažil, nedokáže si ani představit co to je. Taková neskutečná bolest, horečka, já myslela že chcípnu. A ještě nutit maly drobný miminko to všechno odsávat..ne, fakt to neslo. U druhé dcery jsem dostala zánět hned po porodu, a hned jsem s kojením skončila. Protože vím že by to bylo na novo.
@mackA159 Ja mam el. odsavacku. Kojim jen ze zdraveho prsa. Z nemocneho odsavam.
A jake jsi davala UM?
Nepíšeš, jestli dítko přibírá jak má, to je dost důležitý ukazatel. Pokud ne, vykašlala bych se na to, neužíváte si to ani ty, ani dítko. Důležité je, aby se dítě najedlo, snaha o kojení z každou cenu nemá smysl. Uleví se vám oběma. Mám s tím vlastní zkušenost. Neboj, kojení není žádný ukazatel, jestli je matka dobrá nebo ne!
@VitaminC píše:
@mackA159 Muzu se zeptat, jake problemy?
Po antibiotikách měla koliky, ve dne v noci, hlenovite průjmy s krví. Po ukončení kojení za 14 dní normalni stolice, spokojene mimco bez bolesti. Ačkoliv to vypadá že mohla mít ABKM tak to se nepotvrdilo, a um měla babylove z dmka.