Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Měla jsem všechno, co ty. Záněty prsu, dělohy, k tomu rozpraskane bradavky. Kojila jsem s krvi. Po zánětech méně mléka. Kojila jsem s pláčem. Všechno se nakonec upravilo a kojila jsem 2 a čtvrt roku. Zdravotně i psychicky pro dítě je kojení hrozne důležité a nenahraditelné. Nevzdávej to. Koukni se na sebe do zrcadla, řekni si, ze to dáš. Já si kojení nakonec užívala tak, ze bych to vzivote na začátku neřekla. Jsme silný ženský.
@VitaminC nekojila bych. Jednak si nemyslím, že ty léky jsou ok, i když údajně ano. A jednak bych dala zdravotně do kupy sebe.
Já bych si zavolala domu laktační poradkyni, abych měla všechny informace a znala všechny možnosti, a pak bych se ale rozhodla podle sebe a svého pocitu:)
Vykašlala bych se na kojení už dávno, ale nejsem toho zastánce celkově, stejně tak ti tu jiný napíšou, že by kojily za každou cenu a at to nevzdáváš, tohle si opravdu musíš rozhodnout sama, jen když se rozhodneš přestat kojit, kupte něco lepšího než sunar…
@Nickjmeno Ten sunar muz placnul, protoze se v UM neorientujeme. Pro nej je sunar kazde UM. Proto se i ptam tady, jake UM je dobre.
Kojila bych dal, nevidim duvod, proc prestat. I ja mela zacatky tezke. Proste to chce kojit casto.. dáváš miminku ze sebe to nejlepsi. Poradila bych se s dobrou laktacni poradkyni. Ja kojila do 2 let a nelituji. Nebo si alespon procti stranky mamila.sk.
@Anny A píše:
Kojila bych dal, nevidim duvod, proc prestat. I ja mela zacatky tezke. Proste to chce kojit casto.. dáváš miminku ze sebe to nejlepsi. Poradila bych se s dobrou laktacni poradkyni. Ja kojila do 2 let a nelituji. Nebo si alespon procti stranky mamila.sk.
Nevidíš důvod proc přestat? Asi protože ji to psychicky, a dokonce i fyzicky ničí a huntuje tělo? Víš jaký celkovy vliv mají ATB na dospělého člověka? Natož pro miminko? A ta slavná mamila, to je výsměch kojení. Tu radši necist ![]()
Nekojila bych. Já dávala kendamil. Byli jsme spokojeni oba dva.
@VitaminC píše:
@Nickjmeno Ten sunar muz placnul, protoze se v UM neorientujeme. Pro nej je sunar kazde UM. Proto se i ptam tady, jake UM je dobre.
já jsem dávala dceři Hipp bio combiotik, sedlo jí to hned napoprvé, tak jsme Hipp používaly do dvou let,
léky jsem nebrala, ale od 3 týdnů věku malé do 3 měsíců šílené problémy s kojením, kloboučky, její řev, tlučení pěstičkou do prsa, mléko nebylo, pořád jsem chodila s odsávačkou - pak jsem chtěla skočit z okna i s malou,
po odhození odsávačky a zakoupení UM pohoda, klid, šťastné dítě
To si musíš rozhodnout sama, podle toho, jak moc je pro tebe kojení důležité. Hranici toho, co je člověk schopen překonat, má každý jinde. Mě zaujalo, že při zánětu z postiženého prsa odsáváš. Pro rychlejší uzdravení by bylo lepší tam nechat pít miminko, ideálně v různých pozicích, vyprázdní prso mnohem lépe než odsávačka. To je případně do budoucna důležité i pro prevenci dalších zánětů. Pokud se na prsu objeví zatvrdlé či zarudlé místo, nechat miminko pít tak, aby bradičkou směřovalo k tomu místu.
@VitaminC píše:
Dekuju vsem za odpoved.
Ja neresim ani tak psychiku, vim, ze to dam, ja spis resim, jestli pro syna neni lepsi UM nez MM prohnane tolika lekama.Byla tady nekde pripominka, jestli by se to nedalo zvladat bez leku, ale to rikam rovnou, ze nedam. Ty bolesti byly hrozne. I spodek i prsa. Navic u vseho jsem mela pres 39 horecky. Dneska v noci 40,7.
Nakonec zabral paralen a studena sprcha. Ted uz jsem celkem v pohode. Mam 38 a prso splasklo.
Ale to vsechno uz bylo.
Odted uz to klidne muze byt bez leku.
Už je to na hraně dle mě, koupila bych / vyrobila suplementor a dokrm…
a bylinky tyto, hooodně mi pomohly , ale musí být kombinace obou
Nekojila. Přibližně v tomhle věku mladšího jsem to vzdala. A to jsem zdaleka neměla takový problémy. I s ohledem na starší dítě bych se na to vyprdla. Hlavně když budete všichni v klidu.
Babylove. Jo, a po ukončení kojení přišla neskutečná psychická úleva. Konečně jsem si mimino začala užívat.