Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak záleží kolik je dětem, zda je to vážně potřeba a jak doplňuješ taky pro tělo živiny zpátky. ![]()
Dvojčata nebo tandem? No někdo u kojení hodně hubne ať dělá co dělá. Chce to hlavně kvalitní stravu.
@pikola píše:
Tak záleží kolik je dětem, zda je to vážně potřeba a jak doplňuješ taky pro tělo živiny zpátky.
Holka 2 roky a 5 měsícu
Kluk 1 rok
@JancaS84 píše:
Dvojčata nebo tandem? No někdo u kojení hodně hubne ať dělá co dělá. Chce to hlavně kvalitní stravu.
Tandem holka 2 roky a 5 měsícu
Chlapeček 1 rok.. kojim je pořád i mala si ještě často říká hlavně v noci se otáčím kni i k němu nevím jak je odnaučit aspoň malou. ![]()
@Anonymní píše:
Holka 2 roky a 5 měsícu
Kluk 1 rok
Takže ani jednoho ale už nekojíš plně, ne? tím by to být nemělo. Zkus omezovat a víc jíst.
@Anonymní píše:
Chlapeček 1 rok.. kojim je pořád i mala si ještě často říká hlavně v noci se otáčím kni i k němu nevím jak je odnaučit aspoň malou.
Zkusila bych ji v noci dát jen čaj. Pohladit ať spinká dal. Už je docela velká, snažila bych se ji preorientovat klidně už i na kravsky.
Můžu se tě ještě zeptat, v těhotenství bylo vše OK i když jsi kojila? Taky jsem teď těhotná a kojim 14mesicni a doktorka na mě hned jak mám okamžitě přestat kojit, no beru ji trochu s rezervou.
@pikola píše:
Takže ani jednoho ale už nekojíš plně, ne? tím by to být nemělo. Zkus omezovat a víc jíst.
No plně sice ne…
Ale zato často, pořád prostě furt hlavně v noci nevím jak aspoň malou od toho odnaučit. Právě že toho sním docela hodně i hodne piju ale nepřibíram spíš jdu více dolů a dolů.
@Anonymní píše:Řekla bych že teď budeš muset jedině odstavit oba. Ona v tom věku nepochopí že brácha může a ona ne… Na to je malá, ale na kojení zase už dost velká. Ukonči to. Kamarádka teď ukončovala u ani ne dvouleté. a to byl závislák. V noci asi 5×, přes den i 10×. Prostě zalepila bradavky a bebí a není. a uplně v klidu, dokonce spí celou noc.
Chlapeček 1 rok.. kojim je pořád i mala si ještě často říká hlavně v noci se otáčím kni i k němu nevím jak je odnaučit aspoň malou.
@JancaS84 píše:
Zkusila bych ji v noci dát jen čaj. Pohladit ať spinká dal. Už je docela velká, snažila bych se ji preorientovat klidně už i na kravsky.
Můžu se tě ještě zeptat, v těhotenství bylo vše OK i když jsi kojila? Taky jsem teď těhotná a kojim 14mesicni a doktorka na mě hned jak mám okamžitě přestat kojit, no beru ji trochu s rezervou.
Skusim to díky za radu..
Ano kojila jsem malou celé těhotenství taký jsem se bála ale vše v pohodě.
@Anonymní píše:
No plně sice ne…
Ale zato často, pořád prostě furt hlavně v noci nevím jak aspoň malou od toho odnaučit. Právě že toho sním docela hodně i hodne piju ale nepřibíram spíš jdu více dolů a dolů.
Ve 2,5 letech má v noci spát, ne se krmit. Zkuste spát a miminem odděleně. Jestli ji máš vedle sebe, přesuň ji do vlastní postýlky. Měla by už pochopit, že mlíčko je pro miminko. Přes den ti jí normálně? Prospívá?
Já taky u kojení vždycky hubla a to jsem jedla dost. Po ukončení kojení se mi zas váha vrátila do normálu..
Ve 2,5 letech už dcera nepotřebuje kojit.
Nemám nic proti kojení ale ve 2,5 letech už dítě mléko od maminky opravdu nepotřebuje.
@Russet píše:
Ve 2,5 letech má v noci spát, ne se krmit. Zkuste spát a miminem odděleně. Jestli ji máš vedle sebe, přesuň ji do vlastní postýlky. Měla by už pochopit, že mlíčko je pro miminko. Přes den ti jí normálně? Prospívá?
No ano jí i pije už všechno co jí dáme ale ne moc prostě když má to prso tak nechce tolik toho jídla ani moc nechce to pití že ji dotoho musíme někdy i nutit protože se nám neliby že toho málo sní a vypije. Někdy mě celou vysaje že jedno prso zůstane pro malého a moc v tom nemá má větší sací reflex.
Moje zkušenost je ta, že problém s odstavením je spíš ve tvé hlavě. Ty se toho bojíš víc, než to dítě. Je potřeba se rozhodnout a vytrvat. Možná si dítě popláče, ale za pár dní (u nás to byly 3) si už na kojení nevzpomene. U tebe by ale bylo vhodnější odstavit oba, protože jinak bude starší žárlit na mladší, že ono má mléko a ona ne…
Dobrý večer kojím 2 děti a strašně semi zdá že hubnu může to bejt stoho? Už mi to poslední dobou říká snad každý koho potkám jemi to nepříjemný.