Kojení dvou dětí a hubnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.4.21 22:10
@Janli píše:
Moje zkušenost je ta, že problém s odstavením je spíš ve tvé hlavě. Ty se toho bojíš víc, než to dítě. Je potřeba se rozhodnout a vytrvat. Možná si dítě popláče, ale za pár dní (u nás to byly 3) si už na kojení nevzpomene. U tebe by ale bylo vhodnější odstavit oba, protože jinak bude starší žárlit na mladší, že ono má mléko a ona ne…

Je to tak :zed: ale budu muset přestat kojit protože už je to fakt moc.
Ale bude to těžké toho se fakt bojím. ten řev atd :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
20.4.21 08:11
@Anonymní píše:
No ano jí i pije už všechno co jí dáme ale ne moc prostě když má to prso tak nechce tolik toho jídla ani moc nechce to pití že ji dotoho musíme někdy i nutit protože se nám neliby že toho málo sní a vypije. Někdy mě celou vysaje že jedno prso zůstane pro malého a moc v tom nemá má větší sací reflex.

O důvod víc dceru prostě odstavit. Mělo to přijít už s příchodem miminka. Že je teď mlíčko jen pro něj a ona mla dostat nějakou hezkou láhev a do toho bych jí dala nějaké pití, kdyz bych krmila malého. Ne ale v noci. To bych ji nechala napít trochu před spaním a pak už až ráno. Pleny už nemá na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.4.21 09:31
@Anonymní píše:
Ale bude to těžké toho se fakt bojím. ten řev atd :lol: [/citace

Nelámej to přes koleno, nejdřív zaveď striktní režim, kdy se kojí, žádný na požádání. Potom začni ubírat až skončíš na jednom kojení denně. Pak už je jen krůček k odstavení. Kojení v noci zatrhni hned. Sice si jednu nebo dvě noci popláče, ale ten klid za to stojí. Taky jsem odstavovala dvou a půl roční závislačku. Když jsem se rozhodla pevně já, šlo to skoro samo. Dala jsem si nejzazší termín, do kdy ještě budu kojit a ukončila jsem to podstatně dřív.

• Citovat
  • Upravit
35415
20.4.21 11:16

@JancaS84 otázka nebyla na mě :kytka: Kojila jsem v obou dalších těhotenství, všechno v pořádku. Kojení není třeba ukončovat, pokud to není nepříjemný. Můžu se víc rozepsat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
20.4.21 11:26
@Anonymní píše:
Ale bude to těžké toho se fakt bojím. ten řev atd :lol:

S dva a půl letou se dá domluvit. Začala bych ukončením nočního kojení.
To jsem dělala tak, že jsem řekla, že si dá večer, vyčistíme zuby a dostane zas ráno. A v noxi hladila, tulila, nekojila. Další noc spala jak pařez :lol:
Kojím vždycky po jídle. Nedostane prso, dokud nezkusí oběd. Nenutím do jídla, to je podle mě kontraproduktivní. Funguje to i s 10 měsíčním. Nejdřív mrkvička, pak mlíko :lol:
Jinak hubnutí může souviset s kojením a nemusí. Je to obrovský výdej energie. Ale záleží, jak se skutečně stravuješ. Můžeš mít jen dojem, že jíš dost.
To samý, že holka vypije celý prs a nezbyde pro batole. To je jen dojem. Mléko se tvoří podle potřeby. Mám mimino, mlíka klidně pro tři a prsa se mi nalívají malokdy. Kluk už moc nepije. Mimochodem, kojila jsem 2,5 a, 3 roky, tak možná u vás už je čas to citlivě ukončit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
20.4.21 13:59

@JancaS84 měla gynekoložka nějaký argument pro okamžité ukončení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová