Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
No ano jí i pije už všechno co jí dáme ale ne moc prostě když má to prso tak nechce tolik toho jídla ani moc nechce to pití že ji dotoho musíme někdy i nutit protože se nám neliby že toho málo sní a vypije. Někdy mě celou vysaje že jedno prso zůstane pro malého a moc v tom nemá má větší sací reflex.
O důvod víc dceru prostě odstavit. Mělo to přijít už s příchodem miminka. Že je teď mlíčko jen pro něj a ona mla dostat nějakou hezkou láhev a do toho bych jí dala nějaké pití, kdyz bych krmila malého. Ne ale v noci. To bych ji nechala napít trochu před spaním a pak už až ráno. Pleny už nemá na noc?
@Anonymní píše:
Je to takale budu muset přestat kojit protože už je to fakt moc.
Ale bude to těžké toho se fakt bojím. ten řev atd[/citace
Nelámej to přes koleno, nejdřív zaveď striktní režim, kdy se kojí, žádný na požádání. Potom začni ubírat až skončíš na jednom kojení denně. Pak už je jen krůček k odstavení. Kojení v noci zatrhni hned. Sice si jednu nebo dvě noci popláče, ale ten klid za to stojí. Taky jsem odstavovala dvou a půl roční závislačku. Když jsem se rozhodla pevně já, šlo to skoro samo. Dala jsem si nejzazší termín, do kdy ještě budu kojit a ukončila jsem to podstatně dřív.
@JancaS84 otázka nebyla na mě
Kojila jsem v obou dalších těhotenství, všechno v pořádku. Kojení není třeba ukončovat, pokud to není nepříjemný. Můžu se víc rozepsat ![]()
@Anonymní píše:
Je to takale budu muset přestat kojit protože už je to fakt moc.
Ale bude to těžké toho se fakt bojím. ten řev atd
S dva a půl letou se dá domluvit. Začala bych ukončením nočního kojení.
To jsem dělala tak, že jsem řekla, že si dá večer, vyčistíme zuby a dostane zas ráno. A v noxi hladila, tulila, nekojila. Další noc spala jak pařez ![]()
Kojím vždycky po jídle. Nedostane prso, dokud nezkusí oběd. Nenutím do jídla, to je podle mě kontraproduktivní. Funguje to i s 10 měsíčním. Nejdřív mrkvička, pak mlíko ![]()
Jinak hubnutí může souviset s kojením a nemusí. Je to obrovský výdej energie. Ale záleží, jak se skutečně stravuješ. Můžeš mít jen dojem, že jíš dost.
To samý, že holka vypije celý prs a nezbyde pro batole. To je jen dojem. Mléko se tvoří podle potřeby. Mám mimino, mlíka klidně pro tři a prsa se mi nalívají malokdy. Kluk už moc nepije. Mimochodem, kojila jsem 2,5 a, 3 roky, tak možná u vás už je čas to citlivě ukončit ![]()
@JancaS84 měla gynekoložka nějaký argument pro okamžité ukončení?
Je to tak
ale budu muset přestat kojit protože už je to fakt moc.
Ale bude to těžké toho se fakt bojím. ten řev atd