Kojím a hubnu

880
16.5.12 13:22

Kojím a hubnu

Ahoj holky, byla jsem na kontrole po šestinedělí a dr. se celkem zhrozil. Na 186cm vážím teď 60kg. Před těhotenstvím jsem vážila 72kg a byla jsem jakž takž spokojená. V těhu jsem za první tři měsíce díky nevolnostem 4kg shodila, před porodem jsem měla 78kg. Teď jsem na 60kilech a váha jde dolů stále. Snažím se jíst 5-6× denně, jím všechno v rámci možnosti kojení, začala jsem si třeba i sladit čaj a meltu, vařím si polívky atd. Holka přibírá v pohodě, má 5,7kg teď, kojení ji vyhovuje. Ale dr. mi řekl, že by bylo možná lepší přestat kojit, kvůli tomu hubnutí. Máte nějaké tipy jak zastavit hubnutí? Myslíte, že by pomohlo třeba pít nutridrink? Nechci se jen tak vzdát kojení, ale zas nechci riskovat svoje zdraví. Jo, vyšetření na štítnou žlázu vyšlo v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1446
16.5.12 13:25

Taky jsem hubla dokud jsem kojila, ale ne tak rapidně jako ty. Prostě jsem si mohla dovolit sníst cokoli a váha šla dolu, Prostě vše co jsem snědla ssi ze mě miminko vytáhlo. Kojila jsem 8 a půl měsíce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
16.5.12 13:27

Doufám,že za Tvým hubnutím není nějaký zdravotní problém a přeji Ti,aby bylo vše co nejdřív v pořádku!!!!

Ale musím taky připsat,že závidím!Jsi snad jediná žena v mém okolí na které kojení tímto způsobem zabírá.Všechny naopak nadávají,na názor,že kojením se hubne-na nás to nezabírá… :kytka:

Příspěvek upraven 16.05.12 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.5.12 13:27

myslím, že až přestaneš kojit, tak ti váha opět stoupne. Nevím, nejsem doktor, ale já bych kojila dál. Měřím teda 168cm a v době kojení jsem měla 50kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
16.5.12 13:32

Jsem sice ráda, že jsem v těhu nenabrala moc, ale aby to šlo tak rychle dolů, to se mi taky nelíbí. Podle dr. mám BMI 17což už je podváha. Jak bych brala pár kilo navíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
16.5.12 13:33

Teda prestavat kojit jenom kvuli tomu, ze jsi hubena, to se mi nezda. Zvlast kdyz pises, ze mala mlicko basti rada. Ja jsem taky hrozne hubena a musim ted jist extra, abych aspon zustala na sve vaze. Hybu se tak kolem 45 kg! Po tehotenstvi jsem doufala, ze zustanu aspon na 50, ale vaha sla dolu, at delam, co delam. Ted se to tak houpe, hlavne se snazim, aby to uz moc dolu neslo. Taky jsem se bala, aby se mi mliko neztratilo, kdybych byla moc hubena. Ja bych doporucovala jist co nejkalorictejsi veci, i ten nutridrink by mohl pomoct. Drzim pesti, at to vymyslis a ubytek vahy se zastavi! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
16.5.12 13:43

Tak já zpočátku taky hodně hubla…v podstatě to, co mála nabrala, já zhubla. Teď už se to ustálilo na 51 kilech (měřím 177). Ale já teda byla hubená vždycky, zdravotní problém nemám, takže to nijak neřeším a cpu se :D. Jinak doktorka mi ještě radila pít gravimilk, ten je prý i na podporu laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.5.12 13:50

Taky jsem hubla, i když jsem to nepotřebovala. Mudra pravila, že pokud jim pořádně a zdravě, nemam se čeho bát. A měla pravdu, nic mi nebylo, i mi dělala testy z krve na saturaci železem atd a vše ok. Kojim v tahu už 3.rok a hubnutí se zastavilo samo, když bylo malé cca 5-6měsíců? A to jsem ještě sportovala. Neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
16.5.12 13:51

já chci byt taky hubená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
16.5.12 13:53

No mě vyděsil doktor no :oops: Zkusím ten gravimilk a když tak i ten nutridrink a snad se to srovná. Přestat s kojením bych nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
16.5.12 13:55

@market.s.87 já bych chtěla tak 70kilo, toje pro mě ideální váha, při které se cítím fajn :D pošli co máš navíc a mě chybí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.5.12 15:01

Zašla bych se poradit s praktickým lékařem, ať udělá vyšetření, zda opravdu hubneš kojením. (nechala bych se otestovat například na ABKM, celiakii)
Na mě teda kojení mělo i negativní vlivy, v obou případech se mi při plném kojení udělala ve vlasech šílená seborea, začla se mi i loupat a červenat pleť na obličeji, šíleně padat vlasy, teď podruhé jsem též něco zhubla, ale to bylo stresem, kvůli kterému jsem pak po půlroce i o to mlíko přišla.
Ty nutridrinky bych zkusila, hlavně taky přidat i vitamíny a hlavně vápník, železo, ať se nerozpadneš, ale pokud by měl úbytek váhy pokračovat tímto tempem, a nepřišlo se na žádný jiný důvod, tak bych asi začla postupně přecházet s dítětem na UM. Je to blbý, ale já bych při takové podváze už asi měla hodně nízký tlak, kdysi jsem měla při 170cm 50kg a měla jsem dost velký sklon k omdlévání. No a omdlít s miminem na ruce je samozřejmě průser, že… Takže prioritou by pro mě bylo pknohodnotně fungovat a kojení jde až potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
16.5.12 15:39

@Meliora ..během kojení v šestinedělí jsem shodila 18kg. Vůbec nechápu jak :think: ..hlavní je, že jsou dole. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
16.5.12 16:28

Melioro a jak jis? Nemuzes pridat? - pit plnotucne mleko, svacit neco kalorictejsiho, dobre snidat, apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
16.5.12 17:25

Myslím, že jím dobře:
Předsnídaně - banán (při ranním kojení ještě v posteli :oops: )
Snídaně - krajíc chleba s máslem a šunkou/sýrem/tvarohem/pomazánkou atd., 1/2 litru melty s rýžovým mlékem a 2 kostky cukru, zelenina a sklenice džusu
Přesnídávka - tvaroh s ovocem, teď si ho už i přislazuju
Oběd - polévka (zařadila jsem ji před dvěma týdny), hlavní jídlo normální česká kuchyně (nenadýmavé věci), zeleninový salát
Svačina - obvykle nějaká buchta, 1/2 litru melty s rýžovým mlékem a 2 kostky cukru, ovoce, jogurt
Večeře - buď od oběda + zeleninový salát, nebo zeleninový salát a chleba s něčím
2. večeře - tvrdý sýr, zelenina, oříšky

K tomu vypiju 1,5-2 litry vody, k tomu 3× denně čaj pro kojící. Sem tam ještě něco sladkého, tatranku, kousek čokolády. Mléko jako takové nemůžu, mám intoleranci laktózy a napít se jen tak mléka je pro mě nemyslitelné (v jídle, např v omáčce) nebo v zakysané podobě mi nevadí).
Mám pocit, že jím dost, ale Lucka to ze mě nejspíš tahá rychleji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna