Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobré ráno, potřebovala bych poradit od zkušenějších maminek…Zítra má syn 5 měsíců už asi 14 dní se mi často v noci budí hlady,někdy i přes den vyžaduje láhev cca co 2 hodky.Dříve spal od 7mi do 6 ráno v pohodě.Zatím dávám jen mlíko a občas dopoledne mrkev nebo přesnídávku večer zahušťuji mléko kaší. Jsme od třetího měsíce na um Beba pro 1. Porodní váha byla 3700g a teď už máme 8400g. Navíc poslední dobou mi začal blindit obloukem někdy i dvě hoďiny po jídle bílou vodu s kouskama mlíka, Mudr si myslí,že je to od toho jak se hoďně hýbe,prý si to vypumpuje. Nemáte zkušenost s nějakou um která by více zasytila? Dala jsem mu Sunar,ten je hodně sladkej,ale měl po něm zas hned hlad,vůbec nám nepomohl. Děkuju Tereza
neni ta vaha trochu vyssi? mam cca stejne staryho klucinu a ma 6,5
a vis urcite ze ma hlad?? o tom ublinkavani me rikala dr ze kdyz je dite precpane tak ublinkne ale kdyz je to obloukem, tak to uz klasicky ,,zvraci,,
a tenhle ,,jidelnicek,, si dr rikala? pises ze dopo neco davas, odpo tam nic neni a vecer se zaplacne kasi.
Ahoj no váha je v pořádku je prostě velkej má 70 cm. Jinak přibírá postupně a Mudr s tím nemá žádný problém. Právě,že blinká obloukem neni to klasické ublinknutí. To,že má opravdu hlad přikládám tomu,že v noci začne křičet dám dudu, zkontroluju plenu, a pak asi za 10 min teprve dělám mlíko,které vypije a hned usne. Nejsem mamina co by mu furt cpala flašku aby byl klid. Tenhle problém máme asi 14 dní jinak spinkal krásně.Proto se ptám na nějaké více sytící mléko,aby se najedl a v poho spinkal, je na něm vidět,že mu to není příjemný raději by spal. S tou přesnídávkou jsem se asi špatně vyjádřila,prostě jednou denně dostane zeleninu nebo ovoce. ![]()
Jo a ještě jsem myslela na zuby, ty nás zlobí,ale mažu gelem a dávám homeopatika,to by mi přece neusnul hned jak v noci dám mlíko.
me totiz prijde ze to je takovy nerovnomerny to jidlo navic. nas maly ma svacinu (ovoce) obed (maso-zelenina) pak zase svacu a pak veceri. po kolika hodinach davas to UM?
nam taky posledni dobou nespi ale u nas je to bohuzel zubama ![]()
Snažím se vydržet po 3 hodinách, v noci max 6 hodin. Je mi divný, že je to opravdu posedních 14 dní? Jestli nemá nějakej spurtík. Můžu se zeptat jestli kojíte? A kolik jste měli porodní váhu a měřili jste?
@Lilišák píše:
me totiz prijde ze to je takovy nerovnomerny to jidlo navic. nas maly ma svacinu (ovoce) obed (maso-zelenina) pak zase svacu a pak veceri. po kolika hodinach davas to UM?nam taky posledni dobou nespi ale u nas je to bohuzel zubama
Nám pomohl mundisan gel jakmile namažu přestane si cpát ruce a věci do pusiny a je klidnější. Fakt je,že nám to teprve začína,oteklé dásně,ale nic neni vidět.
michal mel 2,5 kg a 47cm, narodil se driv.
jinak stale kojime- rano, pres den pred spanim aby se uklidnil a pres noc ![]()
Já být tebou,tak začnu s příkrmama- zelen. příkrm., svačina jogurt s něčím a večeře kaše,to mléko v noci není nic špatného, podle mně má hlad, já měla taky takové pažravce , s příkrmy jsem začínala od ukonč. 5 měsíce ,jinak by mě všechny moje děti sežraly za živa ![]()
@berry4 píše:
Já být tebou,tak začnu s příkrmama- zelen. příkrm., svačina jogurt s něčím a večeře kaše,to mléko v noci není nic špatného, podle mně má hlad, já měla taky takové pažravce , s příkrmy jsem začínala od ukonč. 5 měsíce ,jinak by mě všechny moje děti sežraly za živa
Souhlasim.A jeste bych presla na sunar cislo dve.
@Lilišák píše:
michal mel 2,5 kg a 47cm, narodil se driv.
jinak stale kojime- rano, pres den pred spanim aby se uklidnil a pres noc
Je super,že kojíte! No 2,5 a 3,7 je rozdíl docela velkej. Možná proto máme víc. Ale dohnali jste to pěkně.
a kolik mlíka ti za den vypije?
já bych řekla, že jak je velkej, tak má zvýšenou potřebu - má hlad, tak pije hodně mlíka, až se přepíjí a z toho zvrací pak…není mu sice ještě půl roku, ale já bych řekla, že je čas na víc příkrmu, ten ho zasytí víc než mlíko.
Co jsem tak slyšelaod kamarádky, tak jí lékař říkal, že pro příkrmy je čas, když mimi vypije víc než litr mlíka, má přes šest kilo a má očividně hlad a navíc se zajímá o jídlo (kouká do pusy, když jíme,…)
@berry4 píše:
Já být tebou,tak začnu s příkrmama- zelen. příkrm., svačina jogurt s něčím a večeře kaše,to mléko v noci není nic špatného, podle mně má hlad, já měla taky takové pažravce , s příkrmy jsem začínala od ukonč. 5 měsíce ,jinak by mě všechny moje děti sežraly za živa
Jogurt myslíš klasickej bílej nebo jakej? Já myslela,že by to neměli? Jinak malej má i atopickej ekzém tak nevím jak by na jogurt reagoval. Myslela jsem,že kravská bílkovina je docela alergen.? A ještě mi poraď co když mi moc zeleninu nechce plive ji, ale jablíčko nebo banán miluje…mam to furt zkoušet nebo nějak vylepšovat? Díky