Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potrebujem poradiť: o dva mesiace odcestujem na 4 dni na konferenciu do zahraničia a nechám manželovi na starosť syna, ktorý bude mať v tom čase 7,5 m. Teraz mu začínam odsávať a mraziť materské mlieko do zásoby. (Zatiaľ plne kojím, o dva týždne plánujeme začať s príkrmami.) Nemám ale predstavu, koľko mlieka treba na tie 4 dni pripraviť.
Ďakujem za rady, Jana.
Ahoj Jani,
myslím,že v tomto věku by už nevadilo, kdyby dostal umělé mléko.. Nevím, kolik jsi teď schopná odstříkat, ale náš žrout Ondrášek v 8 měsících k snídani vypil 250 ml mléka, takže to množství by fakt asi mělo být v litrech.. Ale v té době už (asi) bude syn jíst i jiná jídlička, takže to nebude už jen o mlíce.. Asi bych to tak moc neřešila a dala UM, ale trochu se bojím, že tebe na té konferenci budou dost bolet prsa.. Asi tam budeš muset odstříkávat.. ![]()
Ahoj Jani,
ja by som pocitala asi liter na den - to by malo s rezervou stacit. A ako pise Pajina, pre istotu by som si kupila aj nejaky Nutrilon, myslim, ze by to mohlo byt v pohode. Nemusis sa bat, ze po tom, ako ochutna UM uz MM nebude chciet… A hlavne sa priprav na to, ze budes musiet odstriekat a aj na to, ze sa ti po tych styroch dnoch moze docasne tvorit menej mlieka, nez si zvyknuta, predsalen clovek toho tolko neodsaje ako mimi vypije…
Gabika