Plesnivý bryndák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
464
20.9.05 13:22

plesnivý bryndák

ahoj holky, stalo se mi, že mi zplesnivěl bryndák, který jsem ještě vlhký hodila do koše prádla. Nevíte, jak to z toho dostat? Brydák je klasický, zespodu igelit, může se prát na 60 °c. Díky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40
20.9.05 13:29

Ahoj, s plísní mám čerstvé zkušenosti, tedy jestli se to bude moci aplikovat i na bryndák, zvlášt pokud je barevný. Ale zplesnivěly mi plíny, ty jsou bílé, tak jsem na ně nalila savo a nechala je tak pár hodin. Plísen opravdu zmizela, bohužel se mi pár plín při vyvářce roztrhalo, jak byly zřídlé savem. Tak to jsou mé zkušenosti.

Papa Terus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.9.05 13:29

Ahoj, s plísní mám čerstvé zkušenosti, tedy jestli se to bude moci aplikovat i na bryndák, zvlášt pokud je barevný. Ale zplesnivěly mi plíny, ty jsou bílé, tak jsem na ně nalila savo a nechala je tak pár hodin. Plísen opravdu zmizela, bohužel se mi pár plín při vyvářce roztrhalo, jak byly zřídlé savem. Tak to jsou mé zkušenosti.

Papa Terus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.05 15:57

Holky, jasný, Savo je na plíseň O.K. ale nějak nechápu jak můžete házet do koše špinavého prádla mokré věci?

• Citovat
  • Upravit
6954
20.9.05 16:31

Plesnivý bryndák

Také se mi to stalo, řešila jsem to Domestosem, takovým tím univerzálním. Plíseň to zlikviduje, jen to pak chce pořádně vymáchat a ještě radši i vyprat. Ještě pro anonyma : nikdo nejsme dokonalý, mě osobně se to stalo tehdy, když měla přijít návštěva a já nechtěla nechat vhlký a špinavý bryndák v koupelně. koš mám ratanový, takže jsem usoudila, že to bude větrat a holt nevětralo tak, jak jsem předpokládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
20.9.05 17:05

S tim Savem je to slozity. Plisen odstranuje dobre a spolehlive, ale je to poradna ziravina a latka se tim poskodi :( … ja bych to zkusila vyvarit, plisne a mnohe bakterie vetsinou nemaji rady vysoke teploty.

Anonyme: je jednoduche nekoho kritizovat a jeste se ani nepodepsat :x … ono se to muze stat lehce, ze neco v pradle zplesnivy - ja sice bryndaky necham nejdrive uschnout, ale mam taky prouteny kos a zjistila jsem, ze vlhke pradlo v nem neuschne - treba rucniky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.05 17:13

U nás se běžně suší prádlo na sušáku nebo venku na zahradě. O sušení v koši slyším opravdu poprvé

• Citovat
  • Upravit
551
20.9.05 17:22

Anonym je fakt super žena či muž v domácnosti, kdo si ho chce domů půjčit? Já se hlásím jako 1., stačilo by tak 2× do týdne, aby po mě zkontroloval a přebral kyblík na šlinavé plíny :)
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
20.9.05 17:31

Anonym

Anonyme,
je nanejvýš pravděpodobné, že se ve svém životě s něčím, co slyšíš poprvé setkáš ještě mnohokrát. Čím rychleji si zvykneš, tím rychleji tě to přestane udivovat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
20.9.05 17:34

No já si nejsem jistá, jestli bych anonyma chtěla doma - ještě by mi špinavé prádlo rozvěšoval na sušák, místo aby bylo v koši než se vypere :lol: … zahradu nemáme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
20.9.05 17:40

Anonym

Paraplíčko,
což jestli to je nějaká nová metoda? :o Vzdušná lázeň… prací prostředek netroufám tipovat, ale jak sleduji anonyma, určitě se s námi ráád podělí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.05 17:50

Nejste náhodou jogínky, že to stavíte na hlavu? Když vám manža nebo dítě přijde upocené z tréningu fotbalu…karate či jiného, tak to prádlo nandáte propocené do koše se špinavým prádlem? Sákra, vy jste mi hospodyňky. To musíte mít doma vůni jak v opičárně.

• Citovat
  • Upravit
224
20.9.05 20:34

no, na anonymní nebudu reagovat, nemá to cenu - zkoušeli jste to savo zředit vodou? při technice savování se pro vybělení barvy používá 1:1 roztok s vodou, tak to možná chce jen pár kapek sava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
21.9.05 09:59

holky, díky, mě jen mate ten igelit zespodu bryndáku, aby mi to to savo nerozleptalo…:) díky i za další nápady. ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.9.05 10:21

Ahoj,
já se hrdě hlásím k těm, co jim už taky něco zplesinvělo! A nikoliv v koši,ale přímo v pračce, kam jsem hodila nějaké prádlo, zavřela dvířka a odjela na dovolenou :D Nějak mi nedošlo, že vnitřek pračky je ještě mokrý po posledním praní :(

U nás to vyřešil odpadkový koš, protože mi tu plíseň nešlo vyprat ničím, a to ani opakovaně. Ale nechci vám brát elán, třeba to máte nějak líp plesnivý než já :D

Jana + Kačenka 9m

PS: Pokud jde o anonyma-vůči blbcům razím pozitivní přístup, takže: Zdravím Anonyme! A nikdo tě přeci nenutí se s námi špatnými hospodyňkami bavit, tak se vrať mezi své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí