Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, stalo se mi, že mi zplesnivěl bryndák, který jsem ještě vlhký hodila do koše prádla. Nevíte, jak to z toho dostat? Brydák je klasický, zespodu igelit, může se prát na 60 °c. Díky, Ziza.
Ahoj, s plísní mám čerstvé zkušenosti, tedy jestli se to bude moci aplikovat i na bryndák, zvlášt pokud je barevný. Ale zplesnivěly mi plíny, ty jsou bílé, tak jsem na ně nalila savo a nechala je tak pár hodin. Plísen opravdu zmizela, bohužel se mi pár plín při vyvářce roztrhalo, jak byly zřídlé savem. Tak to jsou mé zkušenosti.
Papa Terus
Ahoj, s plísní mám čerstvé zkušenosti, tedy jestli se to bude moci aplikovat i na bryndák, zvlášt pokud je barevný. Ale zplesnivěly mi plíny, ty jsou bílé, tak jsem na ně nalila savo a nechala je tak pár hodin. Plísen opravdu zmizela, bohužel se mi pár plín při vyvářce roztrhalo, jak byly zřídlé savem. Tak to jsou mé zkušenosti.
Papa Terus
Holky, jasný, Savo je na plíseň O.K. ale nějak nechápu jak můžete házet do koše špinavého prádla mokré věci?
Také se mi to stalo, řešila jsem to Domestosem, takovým tím univerzálním. Plíseň to zlikviduje, jen to pak chce pořádně vymáchat a ještě radši i vyprat. Ještě pro anonyma : nikdo nejsme dokonalý, mě osobně se to stalo tehdy, když měla přijít návštěva a já nechtěla nechat vhlký a špinavý bryndák v koupelně. koš mám ratanový, takže jsem usoudila, že to bude větrat a holt nevětralo tak, jak jsem předpokládala.
S tim Savem je to slozity. Plisen odstranuje dobre a spolehlive, ale je to poradna ziravina a latka se tim poskodi
… ja bych to zkusila vyvarit, plisne a mnohe bakterie vetsinou nemaji rady vysoke teploty.
Anonyme: je jednoduche nekoho kritizovat a jeste se ani nepodepsat
… ono se to muze stat lehce, ze neco v pradle zplesnivy - ja sice bryndaky necham nejdrive uschnout, ale mam taky prouteny kos a zjistila jsem, ze vlhke pradlo v nem neuschne - treba rucniky
U nás se běžně suší prádlo na sušáku nebo venku na zahradě. O sušení v koši slyším opravdu poprvé
Anonym je fakt super žena či muž v domácnosti, kdo si ho chce domů půjčit? Já se hlásím jako 1., stačilo by tak 2× do týdne, aby po mě zkontroloval a přebral kyblík na šlinavé plíny ![]()
Věrka
Anonyme,
je nanejvýš pravděpodobné, že se ve svém životě s něčím, co slyšíš poprvé setkáš ještě mnohokrát. Čím rychleji si zvykneš, tím rychleji tě to přestane udivovat. ![]()
No já si nejsem jistá, jestli bych anonyma chtěla doma - ještě by mi špinavé prádlo rozvěšoval na sušák, místo aby bylo v koši než se vypere
… zahradu nemáme ![]()
Paraplíčko,
což jestli to je nějaká nová metoda?
Vzdušná lázeň… prací prostředek netroufám tipovat, ale jak sleduji anonyma, určitě se s námi ráád podělí ![]()
Nejste náhodou jogínky, že to stavíte na hlavu? Když vám manža nebo dítě přijde upocené z tréningu fotbalu…karate či jiného, tak to prádlo nandáte propocené do koše se špinavým prádlem? Sákra, vy jste mi hospodyňky. To musíte mít doma vůni jak v opičárně.
no, na anonymní nebudu reagovat, nemá to cenu - zkoušeli jste to savo zředit vodou? při technice savování se pro vybělení barvy používá 1:1 roztok s vodou, tak to možná chce jen pár kapek sava.
holky, díky, mě jen mate ten igelit zespodu bryndáku, aby mi to to savo nerozleptalo…:) díky i za další nápady. ziza.
Ahoj,
já se hrdě hlásím k těm, co jim už taky něco zplesinvělo! A nikoliv v koši,ale přímo v pračce, kam jsem hodila nějaké prádlo, zavřela dvířka a odjela na dovolenou
Nějak mi nedošlo, že vnitřek pračky je ještě mokrý po posledním praní ![]()
U nás to vyřešil odpadkový koš, protože mi tu plíseň nešlo vyprat ničím, a to ani opakovaně. Ale nechci vám brát elán, třeba to máte nějak líp plesnivý než já ![]()
Jana + Kačenka 9m
PS: Pokud jde o anonyma-vůči blbcům razím pozitivní přístup, takže: Zdravím Anonyme! A nikdo tě přeci nenutí se s námi špatnými hospodyňkami bavit, tak se vrať mezi své.