Plesnivý bryndák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
172
21.9.05 11:22

Ahoj holky,
nepoustejte se hned vsechny do toho anonyma. Taky nazor. Ovsem, pokud to neni Katarina:-) Tak se podivil, no. Ja take nekdy hodim trochu vlhke pradlo navrch kose. Ale spis, kdyz vim, ze budu jeste ten den prat. Na chodbe mame povesena kola, tak tam veci, co potrebuju dosusit, vesim. Nekdy to vypada, jak vanocni stromecek:-) Ale kdyz nekdo prijde, sup s tim do kose. Nastesti nam nikdy nic nezplesnivelo. Ja ale vlastne porad peru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
21.9.05 11:37

Alčo,taky jsem včera koukala na tuhle diskusi a musím říct, že mi nějak hlava nebere, proč holky nějakou anonymní pisatelku urážejí slovy jako „blbec“ za to, že bere zodpovědně i sušení špinavého prádla. To je nějaká nová forma averze vůči lidem, kteří se pod svůj příspěvek nepodepíšou? Katarína je dost drsná, tohle bych typovala na „normálního“ nepodepsaného človíčka. A mimochodem mně také ještě nic v koši nezplesnivělo, protože všechno poctivě suším. Tak se klidně obouvejte i do mne. To vás tak štve, že se vám něco nepovedlo když se do ní tak obouváte? V některém příspěvku jsem četla jak Missorka psala, že toto je slušný server,ale s nadávkami tady obyčejně pokaždé začne někdo jiný než anonymové! Nejde to nějak zařídit abyste byly tolerantnější k názorům druhých lidí?
Radka a děti

• Citovat
  • Upravit
6954
21.9.05 12:27

Anonym

Já si nemyslím, že by bylo potřeba anonymovi nadávat a ani to nedělám. Na druhou stranu ve slušné společnosti je slušné se podepsat. A pokud se pamatuji, zakladatelka této diskuze chtěla poradit, jak má vyřešit plesnivý bryndák, nežádala zhodnocení svých schopností coby ideální hospodyně. Myslím, že to, co se stalo jí, se jak je vidět nestalo poprvé a těm, které to nepotkalo, se myslím zase dějí jiné věci. Prostě život… A ani si nemyslím, že by někdo anonymovi chtěl nadávat, ve valné většině příspěvků šlo spíše o ironickou nadsázku, jejímž cílem mělo být spíš zamyšlení nad tím, proč má někdo potřebu účastnit se diskuze anonymně..... Ale je to jen můj názor. :)
P.S. Igelitu pod bryndákem se nestalo nic, chce to trochu naředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
21.9.05 12:30

Já myslím, že Ziza chtěla pouze poradit jak na plesnivý bryndáček a ne slyšet jak je neschopná. Mě rozhodně nešlo o to, že je anonym anonymem, ale spíš o obsah toho příspěvku, který se mě nezdál zrovna moc tolerantní.
Prádlu zdar,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.9.05 13:14

Mě zplesnivěla 2 trička, byla barevná, nejdříve jsem použila ďáblíka na plíseň, vyprala na 40 a nic. Potom jsem to namočila do vanishe, vyprala na 60 a nic. Namočila jsem to znova do vanishe, vyprala s plenama na 95 a plíseň zmizela. Měla jsem tu ten dotaz asi pře měsícem, či dvěma. Taky mě překvapilo, že ty trička nic neobarvily a barvy taky nezmizely. Nevím, jestli po vyprání pomůže pověsit přímo na sluníčko, aby na to mohlo, tak mi mizí skvrny třeba od ovoce, které po vyprání nepustily. Jinak do koše házím vlhké věci pořád, už skoro 2 roky a tohle bylo jediný, kdy se mi to stalo. Je tedy pravda, že peru skoro denně minimálně 1 pračku, většinou spíš 2 nebo i 3, podle počasí, jak to schne. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
21.9.05 13:15

Anonym

Věruško,
to máš pravdu. Zajímavé ale je, že anonymové často nepíšou proto, aby anonymně poradili, ale aby anonymně dali najevo, jak jsou ostatní neschopní…
Prádlu zdar! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
21.9.05 13:20

Ahoj, opět se hlásím já, coby autorka dotazu. Úplně koukám, co se rozpoutalo za diskuzi. I já si myslím, že by se lidé pod své názory měli podepisovat a poznámky „našeho anonyma“ se mi samozřejmě příliš nelíbí… Zejména proto, že opravdu nejsou příliš k věci a hodnotí a řeší něco opravdu jiného, než k čemu byl vznesen dotaz…Takže si myslím, že o netoleranci ze strany „mých“ obhajovatelek zde nelze mluvit. Jen na upřesnění pro anonyma… prádlo samozřejmě před hozením do koše suším, s brydnákem šlo o omyl, který se lehko stane…takže doufám, že tak neschopná snad nebudu… Jen jsem neměla potřebu všem vysvětlovat, JAK se bryndák do toho koše dostal, protože se mi to zdálo irelevantní mému problému…Každopádně všem díky za ozvy. Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
21.9.05 14:37

ahoj zizo,

taky jsem jedna sledovatelek teto diskuze (spis me ale zajimaly reakce holek na anonyma, nez prani plesniveho bryndacku:)))
ja bych ho proste zkusila vyprat a kdyz by to neslo, tak vyhodit… jde prece o jeden bryndak… to nestoji za tu namahu namaceni do sava a prani… ale je to jen muj nazor… ja jsem se vsim hned hotova, hned vsechno vyhazuju…

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
21.9.05 14:41

Plesnivý bryndák

Ahoj Marko,
taky je to možnost. Teda pokud se nechceme řídit babiččiným - dobrá hospodyňka by mělo pro pírko..... Ale babička neřešila ani bryndák, ani savo. :)
Mimochodem, když jsi to nakousla, jaký je tvůj názor na anonyma? Bylyjsme na něj zlé? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
21.9.05 14:57

Ale holky, ja jsem netvrdila, ze jste na nej zle a ze mel pravdu. Jen ze se proste nemusite zaobirat tou odpovedi, kdyz prave neni k veci. Par lidicek mu platilo zpet stejnou minci.No ale je vas presila. Potvrdte si navzajem, ze mate pravdu. Puvodne o to ale neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
21.9.05 16:07

ja bych na anonymy proste neodpovidala vubec - i kdyz zas sledovani takovych diskuzi je nekdy vazne vtipne :) nemyslim si, ze byste na nej/ni byly zle … ja bych to spis brala tak, ze kazdy jsme nejaky, tak at si pise co chce … vzdyt je demokracie a nazor je nazor…

jsem ted v 15 tt a opravdu jsem se „vyklidnila“, takze me jen tak neco nerozhazi :)))

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.9.05 18:33

No holky, i já jsem psala pár slov k anonymovi / anonymce, tak bych se tedy taky měla vyjádřit. Koukám jak diskuze pěkně narostla, zatímco jsem nebylo u počítače :) … chci jen říct, že anonym (tedy spíš anonymka) se nevyjadřoval k tématu diskuze - jak ostranit plíseň z bryndáku - a jen se obouval do ostatních, jak jsou špatné hospodyňky. Myslím, že taková kritika není na místě, protože to bylo vše vytržené z kontextu … v domácnosti se můžou stát různé věci - např. že zplesnivý bryndák - no zkrátka stane se … ono se říká, že kdo nic nedělá, nic nepokazí, ne ?

Souhlasím s tím, že by diskuze měly probíhat ve slušnosti, a to se podle mě v drtivé většině děje … nepodepsat se a skrývat se za anonymem mě však moc slušné nepřipadá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
21.9.05 18:39

Joo holky, ještě taková malilinká poznámečka - bydlíme v paneláku, takže nemůžu sušit prádlo ani na zahradě a ani na chodbě :cry: i když ta zahrada by byla fajn. Když přijede můj muž večer z kola, tak na praní je už pozdě - oni také protestují někteří lidé v domě - musím jeho věci nechat až na ráno. No a kdybych je rozvěsila v bytě na noc na usušení, byla by z bytu opravdu „opičárna“. :lol: 8) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
21.9.05 18:41

Ahoj,
jsem to já, kdo použil slova blbec a omlouvám se za to. Bylo to myšleno spíše nadneseně, neměla jsem v úmyslu nikoho urážet, ale asi to vyznělo jinak. Prostě mě jen tón odpovědí anonyma trochu zvednul ze židle, ale asi není správné reagovat stylem „oko za oko“. Jsem za slušný server bez urážek, takže to beru zpět a omlouvám se.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
21.9.05 19:30

Anonym

Musím říct, že až někdo zpětně vleze na diskusi „Plesnivý bryndák“ bude čučet, co se pod toto téma všechno vleze. :lol: Ale souhlasím s tím, že anonymovo příspěvky byly prostě mimo mísu, nepodepsané a navíc v podstatě povýšené nad starosti " matky- šmudly". V tom to je. Ale jinak jsme si holky, podiskutovaly dobře… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí