Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
bohužel to vypadá, že syn (https://www.emimino.cz/…tech-205240/) bude muset podstoupit obřízku. Mastička ani pokusy o přetažení nevedou ani po několika měsících k úspěchu.
Horší je, že syn obřízku jako takovou odmítá a já se trošku bojím, jak na něj budou koukat spolužáci? Máte s tím zkušenosti?
Přece jenom v našich zemích není obřízka častou záležitostí.
Můj bratr ji má, dnes je mu 28. Nikdy jsme doma za dětství neřešili, že by měl kvůli tomu problémy.
@Molicek Prosím tě a to jako budete roztrubovat, že má obřízku??? Nějak nechápu ![]()
@Turante Nepredpokladam, ze by to nekde chteli roztrubovat. Spis jde asi o to, ze se deti porovnavaji a pozoruji - treba kdyz se prevlikaji na plavani nebo jsou na skole v prirode spolu na pokoji… a syn se proste obrizkou bude lisit.
@Turante píše:
@Molicek Prosím tě a to jako budete roztrubovat, že má obřízku??? Nějak nechápu
Roztrubovat ne, ale nemyslím, že by si toho ostatní děti nevšimli - na WC, plavání.
Anonym, protoze jde o citlivou vec u ditete.
Kluk v rodine musel jit na obrizku v 8 letech. Samotna operace probehla v klidu, zahojeni taky, zadne trauma z toho nemel, bral to v pohode. Ale to je taky dost zalezitost toho, jak se mu to poda. Pokud vsichni kolem nej tvari zdesene, tak mu to neprida…
Je to cca 4 roky zpet a nedavno se poprve stalo, ze pry se mu nekdo pri psrchovani (dela sport) smal, ze „ho ma maleho“. Bylo mu vysvetleno, ze to tak jen vypada, protoze ostatnim tam visi nejaka kuze, ktera je stejne na nic a pry to vzal s usmevem ![]()
Ale tech veci, kvuli kterym se nekdo nekomu muze smat je tolik…
Anonymní - a to mi právě jde, jaké narážky apod. může zažít. Abych ho na to připravila.
Navíc tam je to, že on obřízku nechce. My z toho nic neděláme. Kůžička je nemocná tak se musí odstranit, on má z toho pocit jak kdyby mu ho měli uříznout celého.
Synovec ve 4l take nedavno podstoupil. Vysvetlili mu to nejak tak, ze bude mit novyho a lepsiho
Pak volal s babickou na skypu a hned ji hlasil „babi, uz mam novyho!“ ![]()
Částečně ho chápu, ale pokud je kůžička nemocná, mělo by se to řešit, a co se týká nějakých narážek, musí snad někdo vědět že obřízku má (bude mít)?
@Molicek píše:
Anonymní - a to mi právě jde, jaké narážky apod. může zažít. Abych ho na to připravila.Navíc tam je to, že on obřízku nechce. My z toho nic neděláme. Kůžička je nemocná tak se musí odstranit, on má z toho pocit jak kdyby mu ho měli uříznout celého.
Ja myslim, ze v tom nizsim veku to vazne nikdo neresi. To tak spis v te puberte a nemyslim, ze obrizka jako takova by byla nejak extra tercem narazek nebo tak
Spis pozdeji to, ze obrezany penis vypada v klidovem stavu vzdycky trochu mensi. Jenze stejne tak muze byt tercem vtipu, ze nekdo ma/nema prsa, velky zadek, je hubeny, tlusty, zrzavy atd. Obrizka aspon neni videt ![]()
@jaruška68 píše: Částečně ho chápu, ale pokud je kůžička nemocná, mělo by se to řešit, a co se týká nějakých narážek, musí snad někdo vědět že obřízku má (bude mít)?
To samozřejmě bude vědět. Spíš ho připravit jak se bránit.
@Molicek a mma nejake problemy pokud ne tak bych neresila, ze to nejde pretahnout
@annaei píše:
@Molicek a mma nejake problemy pokud ne tak bych neresila, ze to nejde pretahnout
viz. předchozí diskuze. Ono mu to fungovalo „normálně“, pak se stalo něco a nejde mu to vůbec. Názor chirurga je, že samo už se to neupraví.
Jistě, že si děti všimnou. Zrovna tak si všimnou křivých zubů nebo zrzavých vlasů. Mně se smály za velký nos.
Prostě bude mít obřízku, jinak to nejde. Nehledala bych za tím větší vědu, než to je.