Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, měl bych dotaz. Před měsícem jsem měl úraz, při fotbale mi nepříjemné louplo v koleni, bolest byla veliká, ale po chvíli odeznela. V nemocnici na druhý den sem absolvoval rtg kde nic nebylo, rtg v pořádku. Z kolene mi vytáhli cca 50ml krve. Dostal jsem na 4 týdny ortezu. Za tu dobu mi vytáhli krev z kolene ještě dvakrát. Momentálně už týden ortezu nemám, doma cvičím, ale stále kulham a nad kolenem kde mi tahali vypotek to mám stále trochu oteklé. Nohu krásně pokrčím, ale úplně ji nenašponuju. Je to v pořádku? Jaké máte zkušenosti Vy? Děkuji
Tak já upříjmě jsem neměla takový úraz ale vím že mám obvodního doktora tak bych za ním zašla.
@Barca 04 píše:
Tak já upříjmě jsem neměla takový úraz ale vím že mám obvodního doktora tak bych za ním zašla.
A co bys od nej chtela? On si ten krvavej vypotek z kolene sam netaha, jiste s tim chodi k odbornikovi. A misto aby se zeptal jeho, pise na emimino.
@mroe Teda musím vám napsat jak moc vtipné jsou vaše reakce. Když si tady se ženou občas pročítáme s čím vším si tady lidi nevědí rady a jaké hloupé otázky často kladou tak se divím že se divíte na co se ptám já. Na kontrole jsem byl před týdnem, koleno neboli jen při natažení trochu tahá, tak sem si myslel že bude mít někdo podobnou zkušenost a napíše mi ji, třeba ok… patří to k tomu a tak. Za týden jdu opět na kontrolu, to počká. Jen zvědavost, to mě vedlo k tomu sem napsat.
@TomPitlik píše:
@mroe Teda musím vám napsat jak moc vtipné jsou vaše reakce. Když si tady se ženou občas pročítáme s čím vším si tady lidi nevědí rady a jaké hloupé otázky často kladou tak se divím že se divíte na co se ptám já. Na kontrole jsem byl před týdnem, koleno neboli jen při natažení trochu tahá, tak sem si myslel že bude mít někdo podobnou zkušenost a napíše mi ji, třeba ok… patří to k tomu a tak. Za týden jdu opět na kontrolu, to počká. Jen zvědavost, to mě vedlo k tomu sem napsat.
No, takze je vlastne vsechno OK. Mne jen prekvapuje, ze cekate nejake validni informace, kdyz ani z popisu neni uplne zrejme, jak vam je. A proto, vubec ne prekvapive, prisla zatim jen bajecna rada vyrazit za praktikem… Pomohlo to nejak? ![]()
@TomPitlik ahoj, vyskočilo ti koleno při úraze nebo “vyjelo” z kloubu? Neochabl ti stehenní sval? U kolene těžko soudit, je to složitý kloub. Pokud ti tahali krev určitě bych si u doktora vydupala magnetickou rezonanci, abych zjistila jestli jsou menisky a vazy v pořádku. Pokud ti dělali jen RTG, tak na tom měkké tkáně v koleni vidět nejsou a v podstatě nic nezjistíš, jen to jestli jsou v pořádku kosti, čéška… Jinak pokud máš problém s propnutím, tak jsou cviky, kterými se toho dá opět docílit, popřípadě bych doporučila najít si fyzioterapeuta. Zkušenost mám podobnou skončila jsem na 2 plastikách předního zkříženého vazu. ![]()