Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím potřebuji poradit. Nikde jsem nenašla kolik bodu má řidič jako začátečník. Jestli 12 nebo 6 nebo kolik vlastně. Mám řidičák přesně rok. Někde jsem slyšela že mám pouze 6 bodu ale když jsem se přihlásila do portálu občana mám tam napsané 0/12 bodů. Jak to tedy je?
Každý řidič má 0 bodů, začínáš od nuly. Tak jestli máš 0 je to v pohodě, jestli máš něco jiného, je to blbý. Na začátečníka ani pokročilého se nehraje a nejvíce můžeš mít 12 bodů a pak Ti seberou řidičák.
@Anik6 píše: Více
Před dvěma dny mě chytili na 50. Jela jsem 60 takže jsem dostala pokutu ale o žádných bodech nemluvili. Takže max 2 body. Prý se to na portálu občana objevuje až později. Ale dost často jsem teď slyšela že pokud mate řidičák méně jak dva roky mate pouze max 6 bodů
@Teruleee1 slyšela? A co zkusit Google? Hledala si tam a našla si něco? Já nic o 6 bodech nenašla. ![]()
@Teruleee1 píše: Více
Protože za přestupky za 6 bodů od 1.1.2024 když jsi držitelem „řidičáku na zkoušku“ tak tě čekají ihned pohovor u psychologa a školení řidičů.
@Anik6 píše: Více
Hraje. Držitelé řidičáku „na zkoušku“ mají první dva roky mnohem přísnější podmínky.
@Teruleee1 píše: Více
Policajti nejsou povinni mluvit o bodech. Ty se dávají automaticky.
Překročení rychlosti v obci o víc, než 5 km/h je za 2 body, ne max. 2 body.
@Cenarius píše: Více
Pro upřesnění - „za přestupky za 6 bodů“, tedy ty nejnebezpečnější: Nebezpečné předjíždění, jízda na červený signál, pokyn „Stůj!“
Ne po nasbírání 6 bodů za méně nebezpečné přestupky, jako je šedesátka v obci.
@Cenarius píše: Více
No jooooo, už to čtu, tak to jsem nevěděla. Hustý ![]()