Kolik bude mateřská?

101
16.10.13 21:59

Kolik bude mateřská?

Ahoj maminky, chci se zeptat, jsem na mateřské na 3roky, jsem momentálně vedená jako zaměstnanec, ale uvažujeme o druhém miminku, aby od sebe nebyli daleko..ty 3roky by byli ideální, ale nevím zda, kdybych porodila třeba 2měsíce před nastoupením do práce, bych brala zase mateřskou dle výplaty po dobu půl roku a pak rodičák a nebo půl roku 7600 a pak těch 3800??? :nevim: :nevim: děkuji za vysvětlení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
16.10.13 22:02

Normálně bys brala mateřskou, a pak rodičák podle toho, jak by sis vybrala, 220000 by sis mohla rozložit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.10.13 22:04

Já mám TP přesně na 3.narozeniny dcery(27.11), RD jsem měla do 3let. Na MD jsem nastupovala teď 2.10., musela jsem na ÚP nahlásit ukončení RD a pak na OSSZ potvrdit denní vyměřovací základ pro PPM. Jsem stále zaměstnaná, takže budu dostávat stejnou mateřskou jako u první dcery, počítá se totiž z výplaty před prvním dítětem. Takže bys měla pobírat normálně mateřskou a pak klasika na rodičák jak dlouho si zvolíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.10.13 22:24

@binu normálně máš nárok na mateřskou, tedy nastoupíš 6-8 týdnů před termínem porodu a budeš pobírat 28 týdnů a potom si můžeš zvolit rodičák (rozdělit si těch 220 tisíc Kč podle svého uvážení). Akorát tedy nemůžeš pobírat zároveň mateřskou a rodičák, takže před nástupem na mateřskou musíš rodičák zrušit. Jakmile bys otěhotněla, tak je dobré nastavit současný rodičák na co nejvyšší částku, abys vybrala co nejvíc ;) Jo a mateřská se bude počítat stejně jako u prvního dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí