Kolik čaje v 7,5 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolik čaje v 7,5 měsících?
Ahoj, kolik čaje dávat v 7,5 měsících? Můj chlapeček má 8 kilo. Baští velkou skleničku ovoce i masozeleniny, večer kaši ze 150 ml vody a 50g prášku. Vypije 500ml UM denně, ale přijde mi, že má suché plínky. Opravdu nasáklých má za den tak dvě.
Začala jsem dávat čaj posledních pár dní, ale má ho strašně rád a přijde mi, že pije až moc. Klidně by dal i půl litru. A zase příliš tekutin taky škodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pije sice požehnaně, ale buď ráda, že si na pití dobře zvyknul. Sposta maminek má nervy kvůli úplně opačnému problému. Tak mu dej místo čaje vodu, třeba mu bud chutnat trochu míň, tak toho míň vypije, zároveň ale nebude úplně nepijící. Plínky by ale počůrané měl mít, jenže těžko se odhaduje, jak moc nasáklá plínka se bere jako „těžká plínka“, každý taky jinak často přebaluje. Já osobně beru jako počůranou plínku takovou, která není úplně s prominutím prochcaná, ale při potěžkání je poznat, že čistá není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaký dáváš čaj? Slazený granulovaný nebo nesladký sáčkový. Pokud pije neslazený, tak buď ráda. Dítě má tabulkově vypít 120ml/kg váhy, což u vás odpovídá necelému litru. Pokud je to slazené, tak přejdi na neslazený nebo minimálně víc řeď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky..já dávám čaj prostě kolik chce…když to spočítám tak mezi 300 - 500 ml denně. Tekutiny bych určitě neomezovala.
PS: ono totiž UM je jídlo a né pití. Ještě jsem neslyšela aby se někdo upil čajem či vodou ![]()
http://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…
tu je přesná tabulka tak snad pomůže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamca78 píše:
ahojky..já dávám čaj prostě kolik chce…když to spočítám tak mezi 300 - 500 ml denně. Tekutiny bych určitě neomezovala.
PS: ono totiž UM je jídlo a né pití. Ještě jsem neslyšela aby se někdo upil čajem či vodouhttp://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…
Já mám pocit, že UM se počítá jako pití, zároveň ale jako mléčný výrobek. resp.když se bere že při příkrmech má být min.500g nebo ml mléčných výr., tak se počítá UM, MM, jogurt, kaše. A jako pití se bere UM, MM, voda na kaši, částečně polévka a částečně ovoce nebo zelenina.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:Kamca78 píše:Já mám pocit, že UM se počítá jako pití, zároveň ale jako mléčný výrobek. resp.když se bere že při příkrmech má být min.500g nebo ml mléčných výr., tak se počítá UM, MM, jogurt, kaše. A jako pití se bere UM, MM, voda na kaši, částečně polévka a částečně ovoce nebo zelenina..
PS: ono totiž UM je jídlo a né pití. Ještě jsem neslyšela aby se někdo upil čajem či vodouhttp://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…
Optimální je počítat přijatou vodu komplet - tedy i obsah vody v jídle. Pak je potřeba tekutin cca 150-180ml na kilo váhy. To je možné počítat v doomácích podmínkách jen u dítěte plně na mléku. Se začátkem příkrmů se to komplikuje -obsah vody v potravinách se liší. Proto se pro zjednodušení počítají jen „tekutiny“ - a pak je potřeba udávaná na 80-120 ml na kg )sem se počítá opravdu jen vypité tekutiny - voda, čaj, šťávy, mléko. Nepočítá se ani voda na kaši ani jiná voda přidávaná do příkrmů apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit