Od kdy se smí glukopur?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy se smí glukopur?
Ahoj, od kolika měsíců se smí glukopur? Je možné dávat už v 7-mi měsících? A smí se dávat dlouhodobě? Nemyslím nějaké velké množství - jenom lžičku, dvě denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Gabinka1 píše:
a proč ho chceš dávat?
Tuhle otázku jsem přesně čekala. ![]()
Když řeknu, že do jogurtu, tak bude následovat: ale ten se smí až od osmého měsíce.
Jogurt máme schválený od Dr., protože už jsem zkusila několik UM a víc než 300 ml za den nedá. Jinak všechno baští s chutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj.Glukopur určitě dávat můžeš,neublíží,dřív se dětem dával často aby prospívali,ale zkusila bych to raděj bez něj,rychle si ti zvykne na sladkou chut a ostatní ti bude plivat…po čase budeš sladit i brambory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já ho dávala taky kolem 6 měsíce do mléka, protože mi nepil nic - kvůli zažívacím problémům, tak jsem ho trochu dávala do mléka, aby bylo sladší a prý to i povzbuzuje chuť k jídlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já ho dávala poměrně hodně brzy(ani ne 3 měs.) do mrkvového odvaru ,rýžového odvaru,protože bez toho to malej nechtěl pít .(dokonce už v porodnici dostával glukozu na tyčinku ,aby se nestresoval)Potom jsme přešli zase na neslazené mléko a jiné pokrmy )příkrmy ) no po Glukopuru si malej už ani nevzdechl a ani potom jsme nijak přehnaně nesladili .Jinak určitě lepší glukopur jak normální cukr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, my ho chvilku dávali do čaje a malé bylo něco málo přes měsíc. Je to lepší než obyčejný cukr a rychleji stravitelný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petra8a píše:Gabinka1 píše:
a proč ho chceš dávat?Tuhle otázku jsem přesně čekala.
Když řeknu, že do jogurtu, tak bude následovat: ale ten se smí až od osmého měsíce.
Jogurt máme schválený od Dr., protože už jsem zkusila několik UM a víc než 300 ml za den nedá. Jinak všechno baští s chutí.
jsem ráda, že mi vidíš do hlavy, proč se ptám.
Nenapadlo tě, že někdo se chce jen zeptat ze zájmu a nemusí tím sledovat žádné moralizování?
Abys byla spokojená - nevím o tom, že by bylo dporučení, do kdy se nesmí
Glukopur jsem prvně použila kolem 6m do UM HA (že to bylo houby platný je jiná věc)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to těžký. Samozřejmě chci zkusit nejdřív obyč bílou holandii. Potom holandii s trochou přesnídávky a kdyby nechtěla ani to, tak holandii s glukopurem. Ale bude víkend, manžel v trapu, tak chci mít doma všechny „zbraně“.
A je těžký vyhnout se sladkým chutím. Když jsem ochutnala kaši, která jí chutná (trefili jsme až 4. značku
), ta je sladká jak cecek. A i ty před tím byly na můj vkus přeslazené.
Tak jsem zkusila i banánový sunar. Výsledek byl ten, že místo 300 ml za den vypila 350.
Gábinko, vím, že jsi to myslela dobře. Ale už jsem z toho řešení jídla odrovnaná. Manžel se ke mě včera přilísnul a já mu najednou po polibku říkám, hele dneska vypila zase jenom 300. Už si připadam jak magor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ta naše malá potvora je šťastná jak blecha a řehtá se na mě, když mi tu fašku odstrkuje. Nejdřív se s chutí přicucne, vyloženě hltá a pak nejdnou šup a už nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivoka píše:
ahoj.Glukopur určitě dávat můžeš,neublíží,dřív se dětem dával často aby prospívali,ale zkusila bych to raděj bez něj,rychle si ti zvykne na sladkou chut a ostatní ti bude plivat…po čase budeš sladit i brambory
Fakt by mě zajímalo, kde se tahle pověra vzala. Ochutnala jsi někdy mateřské mléko? Je totiž celkem dost sladké, čili dítě je na sladké zvyklé už dávno předtím, než se vůbec začnou dávat příkrmy
Navíc mrkev, která se u nás doporučuje jako první příkrm, je taky sladká.
Jinak ten jogurt bych raději osladila trochou ovocné přesnídávky, přijde mi to přirozenější, než do toho sypat glukopur.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Glukopur (alias glukóza) je pro lidské tělo stravitelnější než řepný cukr. Takže by to mohla být dobrá cesta (samotného by mě zajímalo, jak to u vás dopadne…) Jenom kdyby ten Glukopur nebyl tak drahý… ![]()
Mimochodem, ovocné přesnídávky obsahují právě řepný cukr… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Mimochodem, ovocné přesnídávky obsahují právě řepný cukr…
To musíš kupovat ty bez cukru, víme?
Případně si vařit vlastní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivuska.h píše:Jura007 píše:To musíš kupovat ty bez cukru, víme?
Mimochodem, ovocné přesnídávky obsahují právě řepný cukr…Případně si vařit vlastní
Vlastní přesnídávky jsem vařil šest let… A můžu zodpovědně říct, že i z vlastních výpěstků je třeba jablečno-meruňková přesnídávka bez cukru, bez pudinku a bez dochucovací chemie pěkně hnusná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Glukopur muzes davat od zacatku, je to glukoza. Me ji detska dr doporucila pridavat do Nutritonu, aby dceri vic chutnal, samotny s vodou byl absolutne bez chuti tak byl problem ho do ni dostat.
2 lzicky denne urco neublizi. Tim dite rozhodne nepredavkujes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit