Jídelníček 8měsíčního mimča

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veselabaculka
10.12.10 13:16

Jídelníček 8 měsíčního mimča

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Naší slečně je osm měsíců. Doktorka říkala, že ji můžu odpoledne dávat místo UM jogurt. Zajímá mě, jestli to mám udělat jak s příkrmama. První den jedna, dvě lžičky jogurtu a pak dát dopít UM? A pak by mě zajímalo, jak dlouho vydrží bez jídla, když dáváte na sváču jogurt? Kdy dáte další jídlo? Díky

(jen bych chtěla dodat- je od třetího měsíce na UM a už jíme na dopolední svačnu ovocn. přesnídávku a v poledne masoz. příkrm. Kolikrát za den jí vaše děti? A co?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
veselabaculka
10.12.10 13:32

A ještě jsem tam zapomněla napsat. vstáváme tak kolem půl šesté až šesté- to vypije tak 130-140ml UM- pak kolem deváté,půl desáté ovocná přesnídávka(celá sklenka), kolem poledne-půl jedné masoz. příkrm(celá sklenka), kolem třetí-půl čtvrté 160ml UM a pak v sedm 170ml UM. A pak jí až ráno. Nemůže mít hlad? Teď právě začneme jogurtama na odpolední svačnu. A říkám si, že po dopolední svačně(přesnídávce)asi nemůže vydržet 3 hoďky, jako po UM? Hodně mamin, co to tu pročítám dává jíst 6× denně. Tak prosím písněte, jak je to u vás. Díky

• Citovat
  • Upravit
23033
10.12.10 14:18

ahoj,
zajimave tema! a ponekud aktualni i pro nas! :)

Tak obvykle se jogurt dava do dopoledni ovocne svaciny v tomto obdobi 07-09 mesicu , v poledne maso+zel prikrm s prilohou odpoledne mleko, a na noc kase … my teda kasi nedavame, udajne nepotrebujeme, ze ma Gitka dobrou vahu, nicmene u nas tedy rano krmim tak v 6-7, pak kolem 10 ovocny prikrm bud susenka, ovocna kase nebo jogurt kolem 12-13 maso zel.prikrm, kolem 15-16 cca 200-260ml mleka, pak kolem 20hodin 200-260ml mleka.

dobra prirucka http://www.kojeni.net/prikrmy.php

jinak myslim ze tohle tema by bylo fajn i na diskuzi duben 2010 tam jsou stejne stara ditka

Příspěvek upraven 10.12.10 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
10.12.10 15:06

Mně v té době taky jedl 5×. Nepije mlíko, takže měl v sedm jogurt, v deset ovoce (150g), v jednu masozeleninu, v půl paáé jogurt, v půl osmé kaši.

A vím ze zkušenosti, že dítko klidně po ovoci vydrží, naopak, když jsem mu dala ovoce a po něm třeba uzobat kostky chleba, křupky a tak, protože mi přišlo, že to nemůže stačit, tak se mu do oběda ani moc nechtělo. Když má v těch deset jen ovocnou přesnídávku, tak nejen že je do oběda v pohodě a navíc i ten oběd pak celkem sní. A to není žádný drobek, vlastně se divím, že nejí na svou váhu podstatně víc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
23.4.13 08:24

Ahoj maminy, ráda bych vám napsala nas jidelníček skoro 8mi měsíčního syna. do 6měsíců plně kojen, poté zavedeny příkrmy. od 6 měsíce se sám odstavil na noční kojení, v 7 měs.+týden se sám odstavil na denní kojení - kojím jen ráno po probuzení a večer před spaním. takže: 5.00 - kojení, 6.00 kojení - orientační čas, válíme se v posteli a tak prostřídám obě prsa, pak vstáváme. mezi 7-8 - UM (jak kdy - někdy 60 ml, 110 ml, 130 ml), kolem 9 - přesnídávka ovoce - 150 -160g, kolem 11.30 oběd - masozelenina 250-270g, kolem 14.30 UM (opet jak kdy - 110 ml, 70 ml), kolem 17.15 kaše (někdy nechce, tak UM - 110 ml nebo míň), pak tedy kojení před spaním… přes den cucne trochu čajíku nebo vody. víc do něj UM nedostanu. není to málo?? jogurty chci zavést za týden, kdy bude mít 8 měsíců… díky za reakce, rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.4.13 08:28

@evulkanov dcera v tomto věku měla ráno 2 kojení (časy asi jako vy), dopo ovoce 40g, oběd masozelenina 100g, odpo jogurt tak 100g, pak kaše 60g a před spaním kojení. Mně přijde, že tvůj syn toho sní moc 8). Předpokládám, že přibýrá hezky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
23.4.13 08:31

@micelinka jj, příkrmy v plné dávce baštil pár dní po zavedení, takže mu chutná… kolik přibral teď nevím, jdem do poradny v jeho 8 mesících. ale v 6 mes. měl 7,5 kg, 66 cm. myslíš že je toho moc? řídím se trochu dle doporučení z kojeni.net a tam jsou tak uvedeny ty plné dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.4.13 08:33

@evulkanov zdá se mi, že váha je krásná. Buď ráda, že mu chutná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
23.4.13 08:36

@micelinka jo to jsem. ale ještě nemáme ani jeden zub… tak jsem zvedava, jestli se to pak nepokazí, až mu porostou:-( ale spíš, jestli nemá málo mléčných dávek… když tu někdy čtu, že tak stará mimina mají i 1000 ml mléka přes den, tak my to moc nesplňujem, i když nevím, kolik si vytáhne z prsa ráno a večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.4.13 08:39

@evulkanov tak má 3 kojení, 2 dávky UM a kaši, ne? Řekla bych plně dostačující. Dceři první zub vyrostl v 11m., růst zubů na jídlo vliv neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
23.4.13 09:04

Ahoj, sice mám mladší dítko, 18.dubna měl ukončenej 5.měsíc, ale přijde mi, že toho sní stejně, jako tvůj 8-mi měsíční chlapeček.
Ráno 7:00 UM, většinou 150ml, 8-9:00 znovu UM, většinou 100ml, (je po ránu hrozně hladovej), cca 11:00 oběd - masozelenina, 13-14:00 ovocná přesnídávka nebo UM, podle jeho chuti, 17:00 kaše nebo UM s kaší 150ml a od té doby nic až do rána. Jinak přes den ještě pije čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
23.4.13 09:05

A první zub má už skoro měsíc :/ je nějak moc napřed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
23.4.13 09:15

@dandysek to je pěkné:-) to byl malý ještě plně kojen:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
23.4.13 09:19

@evulkanov já o mlíko přišla, když jsem po porodu hodně zhubla, tak jsme přešli na UM. jenže v únoru měl malej zápal plic, nemocnice, ATB a najednou úplně odmítal mlíko. Doktorka si nevěděla rady, poradila kaši do UM a jak synátor ochutnal něco jinýho, už se vezl. Začaly příkrmy a o víkendu jsem načapala staršího, jak dává malýmu housku a ten nezmar ji normálně žmoulal :/ Bude asi jedlík po tatínkovi :D Doktorka říkala, že za svoji praxi viděla jen jedno dítě na příkrmech od 3.měsíce a že pokud nemá vyrážku, průjem nebo jiný problémy, tak budiž, no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
23.4.13 09:22
@dandysek píše:
@evulkanov já o mlíko přišla, když jsem po porodu hodně zhubla, tak jsme přešli na UM. jenže v únoru měl malej zápal plic, nemocnice, ATB a najednou úplně odmítal mlíko. Doktorka si nevěděla rady, poradila kaši do UM a jak synátor ochutnal něco jinýho, už se vezl. Začaly příkrmy a o víkendu jsem načapala staršího, jak dává malýmu housku a ten nezmar ji normálně žmoulal :/ Bude asi jedlík po tatínkovi :D Doktorka říkala, že za svoji praxi viděla jen jedno dítě na příkrmech od 3.měsíce a že pokud nemá vyrážku, průjem nebo jiný problémy, tak budiž, no :D

naše mamky přikrmovály nás všechny od 3m ještě segra synovce je rok 1991 taky od 3m :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí