Kolik kaše pro roční dítě?

235
19.10.13 21:42

Kolik kase pro rocni dite?

Dobry vecer preji, nase dite spalo krasne, do osmi mesicu, uz ctvrty mesic se budi, nejdriv zuby, pak zuby a zas zuby :zed: Ted se mi ale dvakrat stalo, ze se vzbudila v pet rano ne zubama, ale hladem, protoze bastila jak nerizena strela a bez problemu znova usnula. Je ji rok a je uz nekojena, pres den jime pekne, klasicke veci snidane, svaca, obed, ovoce jogurt a k veceri jin davam kasi plus UM. V ramci meho naivniho pocitu " zlepseni" kase pro ni jsem cca pred mesicem zkusila koupit obilnou ochucenou kasiod Hippu, pak straciatellu od Nestle misto nasi overene mlecne bez prichute. Jenze je tam brovske mnzstvi cukr a radila tu jako dva d jedenacti. Takze opet davam jen mlecnou ryzovou Nestle bez prichute plus Bebu 3. Co m vrta hlavou je, jestli ji tenhle druh staci, kdyz jak rikam zacinam mit pocit, ze ma hlad… Delam ji ze 150ml vody pomerne hustou, na lzicku plus vyzahne cca 120-150ml Beby. Mam pridat mnozstvi kase? Nebo UM? Kolik tak " by oko" davate vy, rocnim ditkum? Dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2273
19.10.13 21:46

@kucerat tak moje 14 měsíční večeří kaši ze 200 ml vody. Ale už si nedává UM, maximálně ze 60 ml, ale jen s jednou odměrkou UM.
PS. v Hippu není cukr, ne? Já teda dělám kaše od Nominalu a sypnu trošku kaše od Hippu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

@kucerat no teda v roce mi dcera jedla taky kaši ze 150ml vody a víc nic k tomu a spala celou noc. Ale už jsem zkoušela dávat i jiné večeře, zkus dát třeba to co měla k obědu, nebo jsem dávala pečivo třeba s lučinou a šunkou…třeba to víc zasytí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

A nebo bych udělala kaši domácí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
19.10.13 21:48

Dávám 150 ml a před spaním ještě mlíko. Stejně se v noci budí 1-2× na další porci mlíka. Dle naší doktorky je to zvyk, její děti takhle vstávaly do 2 let. Takže se mám asi na co těšit :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.10.13 21:48

Tak ja davam ze 180ml vody a hooodne hustou. pak za hodinu si jeste da UM, to se dost lisi od 80-180ml.
maly je dost nejedlik, takze mam pocit, ze po celem dni, kdy neji nic moc, tak se kasi pred noci doji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.10.13 21:51

@Tereza1986 určitě to může být zvyk. Já jsem si malou navykla na uspávání u kojení a ona se pak v noci budila co hodinu, jenom si párkrát cucla a zase spokojeně spala. Akorát já jsem byla jak chodící mrtvola, protože než jsem stihla zabrat, byla zase vzhůru…3 měsíce jsem to vydržela ale pak jsem prostě prso v noci nedala, přestala jsem u kojení uspávat a najednou spala celou noc. Bez protestů se to neobešlo ale nic hrozného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.10.13 21:51

Moje dvouletá si dá stěží ze 120 ml vody :mrgreen: Já to teda neměřím, ale když jsme začínaly, tak jsem to měřila a dávám jí pořád stejně, mám na talíři rysku. S buzením to nemá nic společného, budit se jakžtakž přestala až v patnácti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
19.10.13 21:52

@Hančíí Hipp na dobrou noc s jablkem, je tam o hodne vic cukru nez v te " nasi "
@Verca1989 Myslis z krupicky detske? Pecivo s lucinou vetsinou snida :nevim:
@Tereza1986 Onna prave spala ukazkove, ale zuby to znicily :zed: Mliko v noci nechce cca od pateho mesice… Teda nechtela, ze by to zacala vyzadovat ted? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.10.13 21:53

Majda spořádala normální dospěláckou porci - plný hluboký talíř. Ale teda domácí kaše. Tak nevím, kolik to bylo vody… 200-250ml tipuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
19.10.13 21:54

@kucerat může být krupicová, rýžová, jáhlová…je toho víc, pohledej na googlu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
19.10.13 21:55

@kucerat aha, tak podrobně jsem to nestudovala, protože já dávám ty kaše od nominalu (ovesná, kukuřičná, jáhlová, pohanková), tam není nic a tak 2 lžíce nějaké mléčné sladké. Ať už Hipp nebo Sunarku. Ale nejoblíbenější u nás stějně je bezmléčná rýžová jen ve vodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
19.10.13 21:57

@Verca1989 Zkoušela jsem ošidit vodou nebo čajem. Ani jedno nezabralo.Byla jsem odhodlaná mlíko nedat, ale malej ječel jako když ho vraždím a neusnul by ani omylem.Je dost velkej jedlík, takže i když už má vydržet celou noc, člověk neví, jestli je to zvykem nebo má fakt hlad :cert: Škoda, že děti nemluví už od narození, bylo by po problémech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
19.10.13 21:57

@Verca1989 My uspavame pohupovanim, taky jsem codici mrtvola, ale vyrvat u nas nepripada v uvahu ikdybych se odhodlala, nase je schopna se urvat a treba se z toho pozvracet :nevim: To mi ale nevadi, na vstavani ctyrikrat za noc kvuli zubum uz jsm si tedzvykla, ale rikam si jestli to neni i hladem… Ale rostou nam dve dvojky a trojka se ctyrkou najednou, tak se ji clovek nemuze divit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
19.10.13 21:58

Hipp mléčná na dobrou noc ovesná s jablky - píšou, že je bez přídavku cukru :nevim: Taky ji kupuju, ale teda nechutnala jsem ji, ty kaše s UM mi nechutnají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí