Kolik má vypít 4týdenní mimčo?

22.2.20 19:51

Kolik ma vypít 4týdenní mimčo

Zdravím maminky, ☺ Malá uz je cca tyden a pul plně na UM a ne a ne se dojist. Začínali jsme na 70 ml to ji prestalo stacit tak jsme zvýšili po dohode s dr. Na100ml a uz ani to ji nestaci po 2 hod řve hlady. Tak jsme zkusili dat 135 ml a vydrzi 3-3,5hod. Mala je na hippu 1 combiotik.tak se chci zeptat zda je to optimalni množství pro 4týdenní miminko. Dekuji za odpovedi ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3970
22.2.20 20:16

150-180 ml na kilo váhy na den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.20 20:24

@berruuska
Dekuji mala ted váží kolem 3,7kg pri propusteni z porodnice mela 2,8kg. Tak pokud spravne pocitam je to snad tak akorat ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
22.2.20 20:32

Synovi budou 4 týdny následující týden a na jednu dávku vypije 110 ml a pije 7 krát za den… Při propuštění z porodnice měl 3710 gramů, k pediatrovi jdeme zítra, tak jsem zvědavá, kolik váží…
Jinak, jak už bylo napsáno výše: 150-180 ml na kilogram své váhy celkem za den…
A jak ti spí v noci? Brečí hodně? Já sonduji, jelikož máme přibližně stejné staré mimčo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.20 20:41

@Pocahonta
Ahoj, tak dej vědět kolikpa váží. A jake UM prcek baští? Hele driv jsem ji musela budit co 3 hod kvuli silne žloutence ale ted ona naopak budi me po 3 hod 😅 vcera vydržela spat 4hod po davce 135ml, vzdy zacne knourat, vztekat a pak place ze vytlačí i slzičku, kdyz mi trva o chvilku dyl udelat mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
22.2.20 20:51

@Michaela2020 Dvě předchozí děti vyrostly na Nutrilonu, takže i junior je na něm… Zvažovala jsem ale i Kendamil.. Synátor se narodil skoro se 4 kily, takže hlavně na začátku byl více rozežraný… Přes den má problém ty tři hodiny vydržet. V noci, když ho pevně zavinu a pustím bílý šum, tak dokázal spát i 5 hodin. Ale jsou to spíše výjimky… Jinak obě starší děti mi spaly cca od dvou měsíců skoro celou noc, tak doufám, že Benjamin mi to pěkně neosladí.
Máme ale problém, že když se nají, tak po chvíli začne kňourat a pak brečet, takže nevíme, co to přesně je. Třeba dcera se najedla a měla jsem jistotu, že hodinu bude klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.20 21:02

@Pocahonta
My jsme prave uz odcházeli z porodnice a byli jsme pul na MM a pul UM hipp combiotik a nekde jsem cetla ze prave tuto mléko moc nezasytí tak nevim co je na tom pravdy. Tak to budu drzet palce aby i benjamínek spal celou noc. Podobne to mela i mala, po jidle cca 15min začla knourat a plakat. Tak ted po rade s dr. do kazdeho jidla přidáváme espumisan a jednou denne bio-gaiu a je relativne klídek obcas se zavrti ale uz to diky bohu neni ten plac co drive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.2.20 13:33

@Michaela2020 Tak malému navážila doktorka cca 4,3 kg a řekla, že by měl na kontrole za 3 týdny vypít max. tu dávku ze 120 ml. Byla velmi spokojená, prý aktuální dávka je OK (cca 110 ml). Přibírá průměrně 20 g za den, takže dle ní super. Mně se to zdá ale v celku málo… Moje doktorka je totiž dost tabulková a zastánce nepřejídání u děti…
Jinak ty kapky, co dáváš ty, dávám už od porodnice (na Espumisan jsem přešla před pár dny, před tím jsem používala Baby Calm).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.20 14:11

@Pocahonta
Tak to je dobre ze přibírá, ono zalezi asi hodne na dr. Ta nase taky kouka na tabulky ale rozhodne se podle nich tolik neřídí. Vazila jsem malou dneska ráno a mela 3,97 kg takze tak prumerne za den přibere 30g. A počítala jsem to za 24hodin mala vypije 900-1000ml prijde mi ze ji precpavam ale kdyz pláče hlady tak ji preci nenechám trápit. Malé bude zitra 4tydny a uz pije s přehledem 135ml. Min ji proste nestaci 😏
Ten espumisan je super+ta biogaia opravdu to pomaha ikdyz je to trochu dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.2.20 15:25

@Michaela2020 Tak to vypije dost, ale když víš, že by jinak brečela hlady a jinak ji nic netrápí… Já se totiž bojím, abych ho zbytečně nepřeplácala a zbytečně ho potom nebolelo břicho…
Ty kapky jsou kapitola sama pro sebe, je potřeba to vyzkoušet. Znám ale pár miminek, u kterých vůbec nezabraly. Třeba u staršího syna naopak zabraly vysypávací laktobacily od Swissu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.20 15:36

@Pocahonta
To mas samozřejmě pravdu kazdemu miminku zabere neco jineho, kamaradka si zase nemohla vynachválit,,maxika,,.
To chapu presne z toho mam strach i ja aby ji nebolelo brisko ale zase si rikam ze kdyz by to bylo moc ublinkla by si.. Zkusim se poradit s dr. Zda to tak muzeme nechat nebo zda by nepomohla zmena mlika. Ale zase na druhou stranu jsem fakt rada ze konecne papa ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
23.2.20 15:59

@Michaela2020 Jak říkám, pokud ti jen pláče, když má hlad a není to zas tak často, tak je to v pohodě… Zase lepší je, když ty mimča papají, než kdyby nejedly. To je podle mě ta mnohem horší varianta…
Ani nevím, zda existuje nějaký aktuální test počátečních UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.20 16:15

@Pocahonta
To s tebou souhlasim, bylo mi strasne kdyz jsem ji kojila a vypija jen 30 ml. Tak jsem vazne rada ze ted konecne papa ikdyz to je trochu vic ☺️ to taky vubec netušim, prave ze jsem nekde cetla ze tuten hipp co mame moc nezasyti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová