Kolik máte doma měsíční kapesné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30922
26.2.14 16:08
@Anonymní píše:
@Regina Hero proto pisu, ze si z toho delame srandu. :mrgreen: Prijde nam to legracni. Proste takova soutez, kdo ten mesic vyjde.

V tom pripade diskuzi vubec nechapu. Co vam prijde legracni a proc se ptas, kolik a za co utraci ostatni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
26.2.14 16:15

Každý měsíc je to různé…nemáme pevnou částku…tuhle si chlap stěžoval, že nemá kapesné :mrgreen: tak jsem mu spočítala jeho útratu za minulý měsíc…miluje bílé víno a lahev má tak na 2, max. 3 dny…za měsíc je to slušná sumička. A k tomu vše kolem motorky…údržba, benzín (už jezdí), výměna oleje, pronájem garáže pro motorku…docela koukal, kolik ON utratí…já si minulý měsíc koupila 2X čokoládu, oblečení žádné, ani kosmetiku…(kromě šamponu a sprcháče)a byla jsem 2 x večer na 2decky Lambrusca s holkama… :mrgreen: Takže moje útrata je asi desetinová, co jeho…Ale musel si postěžovat, že nemá kapesné… :roll:

• Citovat
  • Upravit
820
26.2.14 16:21

My máme kapesné 200 euráčů každý, z toho si ale platíme obědy v práci. JInak oblečení jde z rodinného rozpočtu z kolonky oblečení, takže to moje kapesné je fakt na obědy a moje hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
26.2.14 16:23

My máme peníze dohromady, každý si koupí, co chce a potřebuje. Takže se to každý měsíc mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
26.2.14 16:30

Jo, jo, taky máme peníze dohromady, platy nám jdou na jeden účet a z toho pak odejde 200 euráčů na můj a 200 manželovi, zbytek zůstává a řídí se všerodinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
26.2.14 16:31

Tak ono je zásadní, co se z toho „kapesného“ platí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.2.14 16:38

Tak já vyloženě za sebe skoro nic, hadry si kupuju jen když fakt musím, mě baví spíš kupovat dětem :lol: takže si jdu do krámu pro nový boty, když už mám stávající děravý, a odejdu v děravých botách, ale zato s krásnýma mikinkama pro kluky :mrgreen: a vůbec na sobě hodně šetřím, ne že bych musela, ale přijde mi škoda si něco kupovat. třeba pokukuju po nějakým tričku za 150, přemýšlím, a pak si řeknu škoda 150, triček mám dost, tak nakonec nic nekoupím. maximálně dětem hračku ve vedlejším hračkářství :roll: jinak celkem dost procestujeme, ale z toho mají užitek i děti, jezdíme pouze s nima. vyloženě pro sebe mám tak permici na svůj oblíbený fotbalový klub, asi 1200 ročně, plus na pár výjezdů tak 1000-2000, ale tam taky beru děti. každopádně to je asi moje jediná zábava, a to se vejdu do 3000 ročně, jinak jen nezbytnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.2.14 16:38

Já??? NIC :mrgreen: manžel prokouří tak 2000měsíčně, na mě jaksi nezbyde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.14 16:40

Za cigarety :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.14 16:42

Já mám ze svýho platu na týden 500, z toho si platím obědy a občas, když jdu někam na kafčo nebo si sednout. Já se snažím právě naučit vycházet s penězma, měla jsem před tím celý plat pro sebe na útratu, teď se snažím šetřit.

• Citovat
  • Upravit
33916

U nás je to každý měsíc jinak :mrgreen: ted začíná období kdy si bude manžel kupovat nové hadry na motorku a mám pocit, že mě rychle dožene. Mám rád i velmi kvalitní vína tak si někdy říkám co pořád má s tím, že moc utrácím :mrgreen:
Tenhle měsíc jsem si koupila pár nových hadříků a jinak vše dám do fitka..solárka a na ksicht ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
@slavuska1 píše:
Tak já vyloženě za sebe skoro nic, hadry si kupuju jen když fakt musím, mě baví spíš kupovat dětem :lol: takže si jdu do krámu pro nový boty, když už mám stávající děravý, a odejdu v děravých botách, ale zato s krásnýma mikinkama pro kluky :mrgreen: a vůbec na sobě hodně šetřím, ne že bych musela, ale přijde mi škoda si něco kupovat. třeba pokukuju po nějakým tričku za 150, přemýšlím, a pak si řeknu škoda 150, triček mám dost, tak nakonec nic nekoupím. maximálně dětem hračku ve vedlejším hračkářství :roll: jinak celkem dost procestujeme, ale z toho mají užitek i děti, jezdíme pouze s nima. vyloženě pro sebe mám tak permici na svůj oblíbený fotbalový klub, asi 1200 ročně, plus na pár výjezdů tak 1000-2000, ale tam taky beru děti. každopádně to je asi moje jediná zábava, a to se vejdu do 3000 ročně, jinak jen nezbytnosti :think:

Já to mám podobně a těch pár sušenek a časopisů mi zas tolik peněz nesežere :mrgreen: Občas mám tedy nějaký jednorázový výdaj za koníčky, ale to taky nekupuju každý měsíc (galanterie něco stojí, ale zas je to užitečné, takže si to mám jak omluvit :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
26.2.14 16:43

@Jitka1976 koukám,že to máme podobný a taky si furt stěžuje. Jo a flašku má někdy i na den :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.2.14 16:44
@Anonymní píše:
Já mám ze svýho platu na týden 500, z toho si platím obědy a občas, když jdu někam na kafčo nebo si sednout. Já se snažím právě naučit vycházet s penězma, měla jsem před tím celý plat pro sebe na útratu, teď se snažím šetřit.

Ale počítat do kapesného obědy je přeci divné, jíst musíš :D Ale chápu, jak to myslíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.2.14 16:48

Nemáme zadne „kapesne“ máme jeden společný účet, dve karty a společně finance. Ani by me nikdy nenapadlo mít v manželství/partnerství „kapesne“. Jsme oba dospěli, víme naši finanční situaci a víme co můžeme a co ne. Samozřejmě ze by se dalo na těchto věcech dost ušetřit. Jenom návštěva detske kavárny je tak 150kc minimalne :mrgreen: :mrgreen:
Na větších výdajích se domlouvaci společně, ale to jestli si zajde manžel po práci na pivo, koupi si po obědě kávu a zakusek nebo ja zajdu s malým do detske kavárny nebo na kavu s kamaradkou nějak neresime. Nevím kolik to měsíčně děla. A nepocitame kdo z nas utrati vice…Kazdy mesic je to jinak. Ale myslím ze ja utratim za tyto veci vice neb jsem doma na RD.
Vedeme si účetnictví takze víme na konci každého mesice jak na to jsme a to na staci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat