Kolik máte doma měsíční kapesné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kdyz budu pocitat pouze jen to co ma kazdy pro sebe tak manzel 6tis a ja 4tis.
S tim ze ale ja to stejne vrazim do deti ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak záleží, na co to kapesné potřebuješ? Pokud v tom máte každý oblečení, sem tam nějaký oběd, kafe s kamarádkou, kadrřnici, nehty ap., tak je to asi málo. Pokud to máš třeba jen na ty kavárny, a ty ostatní věci platíte z rozpočtu, tak je to OK ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kdyz finance planovat, tak snad se vsim vsudy, ne? Na zacatku jste si meli sednout a uvazit, kolik mate penez, kolik by jste chteli dat bokem, podivat se, za kolik si tak kupujete veci apod. Takto od boku si rict, ze si dam kapecne 1 000 Kc, kdyz jsem predtim utratila 10 tis a nic me k setreni vlastne nenuti… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechavam si cca 3000 pro sebe na kavicky, hadry a pro prcka- um, krouzky, plavco. zbytek sporim. nakupy velke dela manzel a vse okolo bytu plati taky on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to se snad takhle vyčíslit nedá, jestli je to málo nebo ne…
Když ti řeknu, že každý tak deset tisíc, tak co? Pokud bys je neměla, tak začneš brečet, že jsi na tom špatně?
Přece záleží hlavně na tom, jaké máte příjmy a jestli je z čeho utrácet… a taky, co myslíš tím „utrácet sami za sebe“… jestli je v tom oblečení, boty, drogerie a podobně, nebo jen zábava, koníčky, vstupenky, kavárny a výlety…
Já si třeba platím
Příspěvek upraven 26.02.14 v 15:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Absolutně nemám ponětí, co myslíš tím kapesným. Kavárničky s kámoškama, dárky pro radost? Cokoli navíc, bez čeho se dá existovat? Vůbec nevím, kolik za takové věci utratíme, ale jsme velmi spořivý, i když nestrádáme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě to budeš muset specifikovat přesněji, aby se to dalo aspoň nějak stejně vyčíslit… jinak kapesné dáváme dětem, sami sobě nějak ne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý to má jinak. Někdo nemá žádné, někdo 20 000. Co si od téhle diskuse slibuješ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To me vubec nenapadlo, takze netusim. Kazdy mesic jinak, podle toho co si kupuji a kam chodim
.A taky dokud muj neremca, at brzim
,finance ma na starost on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero proto pisu, ze si z toho delame srandu.
Prijde nam to legracni. Proste takova soutez, kdo ten mesic vyjde.
- Citovat
- Upravit
Já jsem spočítala, kolik máme nutné výdaje, plus jsme se domluvili, že každý budeme spořit 5000 a se zbytkem ze své výplaty jsme si každý dělali co chceme. Až budu brát jen rodičák, tak asi přestanu spořit, zase spočítáme nutné výdaje a nejspíš mi manžel bude ještě nějaké peníze dávat:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
rada bych vedela, kolik mate vy a vase protejsky mesicne na „kapesne“? Mozna tomu nerikate kapesne, ale proste kolik utratite jen sami za sebe. My doma od noveho roku zavedli rozpocet a urcili jsme si kapesne. Spolecne si z toho delame srandu a snazime se s tim vyjit.
Po 2 mesicich mam ale pocit, jestli ta castka neni moc nizka. Predtim jsem jenom vytahla kartu a platila. Absolutne jsem nemela poneti, kolik utratim. Ted si na mesic vezmu 1000,– a par stovek mam za doucko, takze celkem tak 1600,–, jak kdy. Manzel ma taky 1000,– a k tomu mu na obedech vraci na stravenky, takze tak 1200,–.
Rikam si, jestli se moc neskrtime. Nejde o to, ze bychom ty penize nemeli, takze nas k setreni nenuti situace, ale my sami. Kolik za sebe utratite vy. Vic nebo min nez nase castky?
Diky za odpovedi.