Kolik máte doma měsíční kapesné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.3.14 03:03

@Suzuveverka tyjo. Tak to je fakt necekany. Vubec by mne nenapadlo, ze to timto zpusobem muze fungovat u manzelu. Mozna jeste tak u partneru. Takze kazdy date nejakou domluvenou castku a o zbytku navzajem nemate vubec prehled? A jste s tim oba spokojeni?

• Citovat
  • Upravit
15995
1.3.14 03:19

Tak my fungujeme v zasade taky oddelene, oba pracujeme a deti nemame. mame rozdelene pravidelne vydaje a zbytek si resi kazdy sam. Fungovat to tak muze, pokud maji oba prijem a je srovnatelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.14 03:50

@beruska9 to je pravda. Tezko si predstavit, ze by tenhle system sel praktikovat u zeny na rodicaku.

• Citovat
  • Upravit
5010
1.3.14 09:49

Tak já jsem momentálně na mateřské a funguje to dál stejně, jako když jsem vydělávala. Výdaje související s domem a hypotékou platí manžel, věci domů a pro očekávané mimčo ten, kdo má zrovna po ruce kartu, i když věci na mimčo zařizuju a financuju z větší části sama. No na nějaké výdaje čistě pro mě, jako třeba kadeřník, oblečení nebo kafe s kamarádkama mi moc nezbývá, ale dá se to přežít, za chvíli se vrátím do práce a bude to zas lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
3.3.14 21:10

No žádné kapesné :cert: ješt :cert: aby funguje to jako před tím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
6.3.14 17:27

@Suzuveverka a manzel sa pocas tvojej materskej tiez nejako obmedzuje a dopraje si az ked ty pojdes do prace? Pre mna je tento system financneho fungovania divny, tiez mam pocit ze moze fungovat len ked obaja zhruba rovnako zarabaju :nevim: pocas materskej to proste nie je fer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.3.14 17:51

@rodinka4 Brali jsme se po hodně dlouhé známosti, dlouho jsme fungovali jako víceméně nezávislí partneři, takže se teď tak nějak nedokážem oba rychle naučit jiný systém. Manžel se zatím nijak neomezuje, jeho koníčky jsou sezonní, takže uvidíme teď od jara do podzima, jak se k tomu postaví. Zatím jediná třeci plocha je dovolená, kde na svých dovolených manžel s rodinou nepočítá a na to, abych někam jela sama s dítětem a třeba někým jiným z mé rodiny pochopitelně nemám. Ale dořešené to ještě není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
6.3.14 18:18

@Suzuveverka nevedela by som tak existovat. A to ako ze s rodinou na dovolenke nepocita? 8o to nerozumiem… to kvoli financiam ze ty teraz nemas na dovolenku alebo z ineho dovodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.3.14 18:23

@rodinka4 Naším společným velkým koníčkem jsou motorky. A dovolené jsme mívali vždy dobrodružné a na motorkách, což s dítětem nepůjde. No a manžel se toho odmítá vzdát, ani na návrh jedna samostatná dovolená a jedna společná klidnější dovolená během roku zatím nepřistoupil. Nevím no, finančně i časově bychom to zvládli, snad si přestane hrát na drsňáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
6.3.14 18:28

Tak tohle vůbec netuším, záleží jestli jsme v Praze nebo někam jedu. záleží jak moc velkou mánii mám a v neposlední řadě na tom co potřebuje mládě. Ale myslím, že měsíčně utratím přes 15-20 tis. za všechny ne jenom za sebe, ale fakt jsem to nikdy nepočítala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
6.3.14 18:34

Zakladatelko taky máme rozpočet. mě stačí 500 a když zrovna v kině davají kulové tak to ani neutratím (u nás kino cca 120kč). Je fakt, že oblečení, kosmetiku, kadeřnici a pod. dávám do rozpočtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.14 19:21

@LuckaPt A mate s manzelem stejnou castku? U nas ano a ja mam vetsi problemy se do ni vejit nez manzel. Na tomto systemu „kapesneho“ se mi libi, ze se znovu zveme na jidlo. Ted jsem byli neco vyrizovat bez mladete v bance a ja manzela pozvala na pizzu, protoze jsme meli hlad. Restaurace platime z osobnich penez, takze jsem manzela skutecne POZVALA jako v dobe, kdy jsme spolu jen chodili. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.14 19:23

@Natálka26 Driv jsem take utracela mohem vic nez s rozpoctem, ale takove castky opravdu ne. Je videt, ze kazda rodina zije jinak. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2037
6.3.14 19:39

Kdyz sme nemeli deti tak sme dali vejplaty dohromady..fyzicku jsme penize zamichaly:mrgreen: aby nebylo vider, ze zrovna, ta moje tisicka sla na najem :mrgreen: z toho jsme vynali penize na najem, ele a jiny pravidelny platby +mesicni nakup a kazdej si nechal 4tis na celej mesic - ale fakt sme si z toho kupovali snidane, obedy, popr obleceni apod… no muzu rict, ze sme zanedlouho dost usetrili! ted mame deti-ted ty prachy litaj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.3.14 19:46
@Suzuveverka píše:
@rodinka4 Naším společným velkým koníčkem jsou motorky. A dovolené jsme mívali vždy dobrodružné a na motorkách, což s dítětem nepůjde. No a manžel se toho odmítá vzdát, ani na návrh jedna samostatná dovolená a jedna společná klidnější dovolená během roku zatím nepřistoupil. Nevím no, finančně i časově bychom to zvládli, snad si přestane hrát na drsňáka.

Hodný tatínek. Takový skromný a pro rodinu by se rozkrájel. To budeš mít taky fajn.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat