Kolik máte doma měsíční kapesné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@slavuska1 píše:
Tak já vyloženě za sebe skoro nic, hadry si kupuju jen když fakt musím, mě baví spíš kupovat dětemtakže si jdu do krámu pro nový boty, když už mám stávající děravý, a odejdu v děravých botách, ale zato s krásnýma mikinkama pro kluky
a vůbec na sobě hodně šetřím, ne že bych musela, ale přijde mi škoda si něco kupovat. třeba pokukuju po nějakým tričku za 150, přemýšlím, a pak si řeknu škoda 150, triček mám dost, tak nakonec nic nekoupím. maximálně dětem hračku ve vedlejším hračkářství
jinak celkem dost procestujeme, ale z toho mají užitek i děti, jezdíme pouze s nima. vyloženě pro sebe mám tak permici na svůj oblíbený fotbalový klub, asi 1200 ročně, plus na pár výjezdů tak 1000-2000, ale tam taky beru děti. každopádně to je asi moje jediná zábava, a to se vejdu do 3000 ročně, jinak jen nezbytnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa76 píše:
U nás je to každý měsíc jinakted začíná období kdy si bude manžel kupovat nové hadry na motorku a mám pocit, že mě rychle dožene. Mám rád i velmi kvalitní vína tak si někdy říkám co pořád má s tím, že moc utrácím
Tenhle měsíc jsem si koupila pár nových hadříků a jinak vše dám do fitka..solárka a na ksicht
Ty máš mojeho chlapa doma…???!!!
Že by dvojčata…???
![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 píše:
Ty máš mojeho chlapa doma…???!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Že by dvojčata…???
![]()
vypadá to tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy delame si srandu z toho nazvu „kapesne“. Protoze ano, oba jsme dospeli lide, oba mame pristup k uctu a muzeme nakladat se spolecnymi penezi podle naseho uvazeni. Ale proste kdyz jsme davali dohromady nase prijmy a vydaje, tak jsme tuhle kolonku pojmenovali kapesne. S nadsazkou. Nic vic.
Ptam se, kolik utrati ostatni, protoze me to zajima. Nechce se mi ptat se znamych, finance jsou docela citlive tema, tak jsem vyuzila moznost anonymniho internetu. Je to spis pro zajimavost. Nechci nikoho pohorsovat. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Regina Hero ten nazev kapesne jsem uz vysvetlila. Mozna to bylo nevhodne zvolene slovo. Jinak ja do nej zahrnuji penize jen na sebe. Veci, ktere si rada poridim, ale zit bych bez nich mohla. Takze kadernici, kosmetiku (na oblicej pouzivam Mary Kay, takze to do rozpoctu na domacnost nezahrnuji, na rozdil od napr. sprchoveho gelu nebo pasty), posezeni s kamaradkami atd.
Nezahrnuji tam veci pro dite, sve obedy a obleceni, ktere si nutne musim koupit. Takze treba jarni boty nebudu platit z kapesneho, protoze je potrebuji. Pokud bych sla ale kolem vylohy a neco si tam vyhlidla, tak bych si to koupila z „kapesneho“, protoze je to tak nejak navic.
- Citovat
- Upravit
Tak my v nasem ucetnictvi mame kolonku „ostatni“ to jsou veci, ktere nejsou nikde zarazeny
![]()
takze sem tam kavicka, vstup do detske herny, jine kraviny sem tam zakoupeny, nejaka ta hospudka, kino, fastfood… proste zbytecna utrata nebo ne to je spatne slovo, spis utrata bez ktere by se dalo zit ![]()
Vetsinou je tam kolem 1-¨3tis mesicne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Endulenka takze vy si nestanovujete castku predem, ale hodnotite to zpetne za mesic. To je taky moznost. Diky za info.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Endulenka takze vy si nestanovujete castku predem, ale hodnotite to zpetne za mesic. To je taky moznost. Diky za info.
jj, hodnotime mesic jako celek…
jsou mesice, kde je nejaky velky vydaj. treba tento mesic jsme kupovali malemu novou postel a veci do pokojicku, takze urcite budeme v minusu, takze se snazime omezit i zbytecne vydaje. ![]()
Ale hodnotime mesic jako celek. Na konci mesice mrkneme kolik jsme utratili za jidlo, drogerii, auto, obleceni, lekarnu, hracky, kulturu atd..
Samozdrejme jsou mesicni naklady se kteryma se neda nic dela a jsou kazdy mesic stejne…
Manzel je clenem vinarskeho klubu takze mu chodi tak 5× do roka bedynka s vinem 9lahvi cca 1500-2tis kc za tu bedynku. Neberu to jako jeho vydaj. taky mam rada kvalitni a dobre vino, i kdyz ted jsem tehotna takze si max srknu par hltu. asi nemame moje a tvoje vydaje. Proste nase.
Az na to nebudou penize, tak se to zrusi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem to neřešila..že si zajde na pivčo a já s holkama na oběd nebo do čajovny..že si zajdeme někam zacvičit, kupuju si kontaktní čočky…ale každý měsíc je to jinak. Někdy si můj koupí něco většího - třeba telefon, elektronickou cigaretu, oblečení..taky jsme šetřiví, ale jednou za čas je nějaký větší výdaj u jednoho, pak zas u druhého…takže je měsíc, kdy utratím třeba 500,– a někdy to jde zas do tisíců třeba
když jsou potřeba boty nebo ty čočky…kartička na MHD…o větších částkách se doma vždycky bavíme a zvážíme, jestli si to či ono můžeme tento měsíc dovolit a podle toho si to ten druhý zařídí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Regina Hero ten nazev kapesne jsem uz vysvetlila. Mozna to bylo nevhodne zvolene slovo. Jinak ja do nej zahrnuji penize jen na sebe. Veci, ktere si rada poridim, ale zit bych bez nich mohla. Takze kadernici, kosmetiku (na oblicej pouzivam Mary Kay, takze to do rozpoctu na domacnost nezahrnuji, na rozdil od napr. sprchoveho gelu nebo pasty), posezeni s kamaradkami atd.
Tak to by mě těch 1000,– stačilo s velkou rezervou
tak 10 měsíců v roce, v těch dvou bych možná lehce přesáhla, ale nijak výrazně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, diky za vsechny postrehy. Jsem rada, ze muzu porovnat, jak to chodi u nas a jinde doma.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojte,rada bych vedela, kolik mate vy a vase protejsky mesicne na „kapesne“? Mozna tomu nerikate kapesne, ale proste kolik utratite jen sami za sebe. My doma od noveho roku zavedli rozpocet a urcili jsme si kapesne. Spolecne si z toho delame srandu a snazime se s tim vyjit.
Po 2 mesicich mam ale pocit, jestli ta castka neni moc nizka. Predtim jsem jenom vytahla kartu a platila. Absolutne jsem nemela poneti, kolik utratim. Ted si na mesic vezmu 1000,– a par stovek mam za doucko, takze celkem tak 1600,–, jak kdy. Manzel ma taky 1000,– a k tomu mu na obedech vraci na stravenky, takze tak 1200,–.
Rikam si, jestli se moc neskrtime. Nejde o to, ze bychom ty penize nemeli, takze nas k setreni nenuti situace, ale my sami. Kolik za sebe utratite vy. Vic nebo min nez nase castky?
Diky za odpovedi.
nemám kapesné, utratím kolik chci. nevím ani kolik každý měsíc
A přítel nevím kolik vydělává, takže taky nevím, kolik utratí
- Citovat
- Upravit
To mi připomnělo éru kdy otec přišel domu, vysypal mamce veškere penize na výplatu, ta mu dala,,kapesné,, litr a bylo… twl jak já to nesnášel!!!
tatík chudák vždycky čučel.. njn.. tak on si uměl vydělat penízky i bokem, tak muo ty peníze asi zase tak nešlo, ale přišlo mi, že mu vadí ten pocit…njn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My s manželem teda nemáme navzájem přehled, kolik vyděláme nebo utratíme, finance si držíme pořád oddělené
Vesměs fungujem tak, že společné věci a akce řešíme společně, a když chce jeden z nás něco jen sám pro sebe, tak si musí sám rozhodnout, jestli si to může dovolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit