Opravdu velká rodina a průměrné příjmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Působí to na mě trošku sobecky… JÁ jsem vždy chtěla velkou rodinu, třeba i pět dětí… Ale já bych raději zůstala u dvou a dala jim vše co potřebují… ne mít kupu dětí a přitom střídat nutrilon s babylove… třeba třetí dítě budeš muset jen živit nutrilonem, kupovat mu jen kvalitní plenky z kterých se neoprudí… ![]()
- Citovat
- Upravit
Vyžít důstojně = pro každého jiná hranice. Nebudete jezdit na zahraniční dovolené a možná nepojedete každý rok ani na dovolenou po ČR. Mně by to nevadilo
Píšeš, že máte malé děti, takže uvedený příjem má jen sám manžel nebo to máte s mateřskou/rodičovskou? My takový příjem nedáme ani s dvěma platy dohromady a třech dětí bych se nebála. Jestli dobře počítám, zůstává Vám přes deset tisíc na úspory + výhledově ušetříte za ten byt… myslím, že podmínky více než slušné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šetřit můžeš na tom, že si doma budeš péct, pěstovat ovoce, zeleninu, slepice na vejce
Ale uvědom si, že nutrilon a malé dítě, je ten nejmenší výdaj. V budoucnu tě čekají kroužky, školní výdaje a ještě později třeba SŠ s internátem a dojížděním
Jako na závěr napsat nepiště mi že moc projíme
je dost od věci. Protože to je jedna z mála věcí, kde se ušetřit dá.
- Citovat
- Upravit
No, když nevyjdete teď se dvěma malými dětmi, tak bych si další dítě nepořizovala… máte aspoň nějakou rezervu, kdyby se něco stalo a tak? Aspoň na půl roku na pravidelné náklady? Když se zbavíte plenek a nutrilonu (jak děti porostou), tak budete platit zase za školku a školu… čím starší dítě, tím víc stojí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, třeba my, ale nemáme hypotéku.
A proč nekojíš? To vyjde sakra levně. Další dítě radši koj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raději bych zůstala u dvou dětí a dala jim víc aby byli spokojeni… dneska si málokterý pár vůbec může finančně dovolit jedno dítě, aby měli relativně slušnou životní úroveň.. já bych se tedy do dalšího dítěte nehnala… třeba časem… ale určitě bych si nepořizovala další dítě s tím, že budu na dětech co nejvíc šetřit.. ale každého věc samozřejmě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je v nákladech na bydlení hypotéka? Ještě tam je rezerva tak 8 tisíc ![]()
Máme 4 děti, projíme 8 - 7 tisíc, takže tyhle náklady se ti zvyšovat nebudou. Nemáme auto, ale jsme ve městě, tak je nepotřebujeme. Zase dáme ročně 10 tisíc za MHD plus vlaky. Telefon a net máme do 1000, spíš míň. Každý má jinou představu o standartu pro děti ![]()
Příjmy máme podobné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena píše:
No jo, třeba my, ale nemáme hypotéku.
A proč nekojíš? To vyjde sakra levně. Další dítě radši koj.
Kojila jsem to osmi měsíců, pak už to nešlo ![]()
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Asi bych zvážila ve vaší situaci snahu o třetí dítě, když už teď se vám nedostává peněz a počkala s ním na dobu kdy na tom budete fin. lépe. Zatím bych se snažila dělat alespoň malou fin. rezervu na nepředvídané výdaje- léky, porouchané přístroje…My čekáme 4 ditě, finančně jsme na tom lépe, taky máme velké výdaje, ale i tak nepřepočítávám každou korunu.Na vašem místě bych teď do dalšího dítka teď něšla a počkala na příhodnější dobu, nebo jak byste to chtěli zvládat když už teď máte rozpočet napjatý a myslím že snížit ho moc nejde? A dalším dítkem náklady jen vzrostou! Proč nechcete s potomkem počkat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím souhlasit s @rebeccca . Jestli teď vyjdete akorát a máte dvě děti, tak z čeho chceš živit ty další. Možná tak ještě jedno. Ale tři určitě ne. A to výdaje na mimino jsou daleko menší než na větší děti. Když pominu dovolenou a výlety třeba do Zoo, hrady, zámky atd. kde se platí vstupné, tak co třeba škola v přírodě, lyžák, kroužek, později třeba internát, může se stát, že budou chtít studovat i na vysoké, ne u každé se dá chodit na brigády. A samozřejmě větší auto. Prostě čím větší děti tím větší výdaje. Já teda radši budu mít míň dětí než hodně a pak jim vysvětlovat, že si skoro nic nemůžeme dovolit, protože na to nemáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rebeccca píše:
Působí to na mě trošku sobecky… JÁ jsem vždy chtěla velkou rodinu, třeba i pět dětí… Ale já bych raději zůstala u dvou a dala jim vše co potřebují… ne mít kupu dětí a přitom střídat nutrilon s babylove… třeba třetí dítě budeš muset jen živit nutrilonem, kupovat mu jen kvalitní plenky z kterých se neoprudí…
No přesně…my tedy budeme mít příjem, když skončím mateřskou okolo 50 000 měsíčně, ale víme, že náklady na děti porostou. Proto máme jen dvě, více neplánujeme, chceme na dovolené, chceme dětem i něco ušetřit - nevěřím, že než dorostou stále nebude školné na vysokých školách!!!
Jako více dětí klidně, ale mít pro ně i to zajištění, pojištění a hooodně velkou jistotu v příjmech.
- Citovat
- Upravit
@Terem jaká je plus minus tvoje představa standardu pro děti? jenom jestli se můžu zeptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
No, když nevyjdete teď se dvěma malými dětmi, tak bych si další dítě nepořizovala… máte aspoň nějakou rezervu, kdyby se něco stalo a tak? Aspoň na půl roku na pravidelné náklady? Když se zbavíte plenek a nutrilonu (jak děti porostou), tak budete platit zase za školku a školu… čím starší dítě, tím víc stojí…
Ano, máme, 100 000 na který se nesahá ani při rekonstrukci.
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem
.
Vždy jsem toužila po velké rodině - třeba i pět dětí - to byl můj sen.
Realita je taková, že momentálně máme hypotéku 6 500 na opravdu dlouhou dobu na velký dům, který opravujeme, táhneme ještě zálohy na bytě, kde nyní jsme (nájem neplatíme, ale byt není náš), poplatíme povinné ručení a benzín, pojistku 950 Kč, atd a jsme na nule i bez nákupů oblečení, zábavy a dalšího utrácení.
Celkem nyní za bydlení: 12 000 (časem bude o něco lépe)
Pojistka, net, telefony: 2000
Auto měsíčně cca: 2500
Jídlo: cca 7000
Lékárna, drogerie, pleny, nutrilony: 3500 Školka, rozpočítané popelnice a další poplatky: cca 1500
A teď babo raď…
Pleny kupujeme nejlevnější, částečně látkuji, nutrilony střídáme s babylove, jídlo základní - hodně vařím, peču, používám základní suroviny.
Naděje na zlepšení je jen v tom bydlení, ale zase dům ještě hodně spolkne (zateplení, menší opravy, atd).
A teď vlastní otázka: znáte někoho, kdo s relatině průměrnými příjmy zvládá vyžít důstojně s více dětmi?
Jak to dělají? Na čem šetří?
Prosím nepište mi rady, že moc projíme, nebo provoláme, na to se neptám.
Spíš mě zajímá, jestli někoho takového znáte a jak řídí tok peněz v domácnosti, aby dětem nic nechybělo.
Zatím máme dvě malé děti, o třetí se snažíme a měsíčně máme cca 37 000.