Jak ušetřit bokem peníze?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak ušetřit bokem peníze?
Ahoj maminky, asi každá z vás doma drží kasu a hospodaří s penízky, s manželem chceme ušetřit bokem peníze a udělat si nějakou rezervu, kdyby se náhodou něco stalo, naše příjmy jsou necelých 24000,– Kč měsíčně, jsme 3 členná rodinka- já, manžel a 6. měsíční prcek. Pak máme ještě kočku a psa. Chtěla bych uštřit na jídle, pokud možno na mimču, začla jsem kupovat mimču přesnídávky, kašičky a nějak jsem se nevešla do rozpočtu, taky už kupuji větčí plíny, které jsou dražší a je jich tam méně. Snažim se šetřit na jídle, vařim co obden, ale vždy za jídlo dám nejmíň 6000 pro 2 osoby, přijde mi to hrozně moc…vycházíme jen tak tak… bojím se, že to bude už jen horší… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Mamculina za jídlo pro dvě osoby dám 4000,– ale je fakt že se musím dost hlídat.
Založ si spořící konto a každý měsíc tam odešli 10% příjmů, piš si všechny výdaje, plánuj jídelníčky, piš nákupní seznamy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mimco utratíme tak 4500,– za psa a kočku 1000,– jídlo 6000,– auto - 2500,– energie - 3500-4000, tarify 1400,–, najemne, ted jsme se stehovali, takze pocitam tak 4000 za 2+1.. zbytek je drogerie a podobne.. :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina píše:
Za mimco utratíme tak 4500,– za psa a kočku 1000,– jídlo 6000,– auto - 2500,– energie - 3500-4000, tarify 1400,–, najemne, ted jsme se stehovali, takze pocitam tak 4000 za 2+1.. zbytek je drogerie a podobne.. :-/
Nemáte žádné spoření ani pojištění?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec to neber spatne nebo osobne, ale 6000 mi přijde strašně moc. My jsme zatím s manželem 2 + břiško a pes a když nepočítam granule a hygienu tak dáváme max 3000,– za jídlo. Vařím tak 4 do týdne na víc dní, kupujeme normálně ovoce a zeleninu, maso, jogurty a kolem těch 3000 to výjde vždycky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja prave jdu vetsinou do obchodu a kde je akce, to vetsinou koupim i kdyz to v danou chvili nepotrebuji, nacpu to do mrazaku… treba maso a pak se mi zrovna nehodi z toho varit, protoze nema to a to a nebo kupuju zase jiny maso, protoze zapomenu dat to co mam v mrazaku rozmrazit… S tim psaim vydaju, je to asi dobry napad, alespon uvidim, za co nejvic utracim.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens píše:
Nemáte žádné spoření ani pojištění?
Prave ze nemame, uz tak odvadime dost penez, nemuzem si ho dovolit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co nebude, neutratis…davej si alespon 1000 bokem at je nemas vubec na dosah..
- Citovat
- Upravit
Jak píše @geilens
Plánuj co budem vařit ( dělám jídelníčky) nekupuj kraviny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Misulka33 píše:
Vůbec to neber spatne nebo osobne, ale 6000 mi přijde strašně moc. My jsme zatím s manželem 2 + břiško a pes a když nepočítam granule a hygienu tak dáváme max 3000,– za jídlo. Vařím tak 4 do týdne na víc dní, kupujeme normálně ovoce a zeleninu, maso, jogurty a kolem těch 3000 to výjde vždycky
Ja vim, mne to prijde prave taky hrozne moc, asi neumim nakupovat, je fakt, ze hodne veci se u nas vyhazuje a nejvetsi problem je ten, ze varim vetsinou 2×, manzel neji zeleninu, cibuli a tak se vsechno deli a ja tak nevychytam kolik se toho sni a pak vylejvam do zachoda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamculina ono je podstatné psát hlavně každou blbost
to pak na konci měsíce koukáte, za co vyhazujete prachy
btw. 4500,– za mimčo?? můžeš mi to rozepsat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4500,– mesicne za mimino??? Proc? A proc prikrmy kupujes a raději neuvaris? Vyjde te to mnohem levneji a je to kvalitnejsi. 1400,– tarify jako mobil? V dnesni dobe? Pes a kocka 1000kc je take moc. My mame 2kocky a 1 velkeho psa a vlezeme se do 500,–. Jidlo mesicne 4000-max5000 kdyz se rozsoupneme. Varim obden. Auto 2500,– kam tolik projezdite? Tolik sem neprojezdila ani kdyz sem denne dojizdela 20km do prace + 20 zpet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit